Αλβανία: Διευκρινίσεις του διευθυντή του Festivali i Këngës 58 σχετικά με το τελικό αποτέλεσμα

Τέσσερις μέρες μετά τον μεγάλο τελικό του Festivali i Kenges 58 και την επικράτηση της Arilena Ara, το παρασκήνιο στη γείτονα χώρα συνεχίζεται. Μόλις προχθές μέσα από το προφίλ της στο Instagram η Alketa Vejsiu, παρουσιάστρια του Festivali i Kenges 58, εξέφρασε την λύπη της για το γεγονός ότι η Elvana Gjata δεν ήταν η νικήτρια του φεστιβάλ. Ενώ, και η ίδια η Elvana δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια της για τη δεύτερη θέση. Τις αντιδράσεις αυτές ακολούθησε η τοποθέτηση της Mikaela Minga που εξήγησε για ποιο λόγο έδωσε τόσο χαμηλή βαθμολογία στο μεγάλο φαβορί του φετινού φεστιβάλ. Στο γαϊτανάκι δηλώσεων που ξεκίνησαν μετά τον τελικό της Κυριακής πήρε μέρος σήμερα και ο διευθυντής του Festivali i Këngës.

Σε συνέντευξη του στην αλβανική εφημερίδα Panorama ο διευθυντής του Festivali i Këngës, Thoma Gëllçit, τοποθετήθηκε σχετικά με τον σάλο που προέκυψε για την επιλογή του νικητήριου τραγουδιού. Σύμφωνα με τον Gëllçit σύντομα θα είναι διαθέσιμη η αναφορά όλων των πεπραγμένων του Φεστιβάλ. Η συγκεκριμένη ανάλυση αναμένεται να είναι ανοιχτή τόσο στον τύπο όσο και σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Πρόκειται για μια συνηθισμένη τακτική του αλβανικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα RTSH, ο οποίος δημοσιεύει τακτικά αναφορές και αναλύσεις των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει και εκτελεί.

Παρά τον σάλο που προέκυψε σχετικά με την επικράτηση της Arilena Ara στον τελικό της 22ας Δεκεμβρίου, ο διευθυντής του φεστιβάλ επισήμανε στις δηλώσεις του πως οι διαφωνίες αναφορικά με το τελικό αποτέλεσμα είναι απολύτως φυσικές. Παρ’ όλα αυτά, προσθέτει ο Gëllçit «η ετυμηγορία της κριτικής επιτροπής είναι ανεξάρτητη και αναμφισβήτητη».

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι αναμένουν και την τοποθέτηση της Arilena Ara, της οποία η σιωπή μέχρι στιγμής παραμένει εκκωφαντική.

πηγή: Panorama.com.al

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *