Αλβανία: Μία ανεξιχνίαστη δολοφονία ο λόγος της ήττας της Elvana στο FiK58;

Επεισοδιακά ξεκίνησε η σεζόν των εθνικών τελικών για την Eurovision 2020, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που ακόμη και σήμερα δεν μπορούν να δεχθούν την ήττα της Elvana στο FiK58. Γιατί όμως οι δύο Αλβανοί κριτές βαθμολόγησαν τόσο χαμηλά το Me Tana; Γιατί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών στην γείτονα δείχνουν τόσο μεγάλη αντιπάθεια στην Elvana και το τραγούδι της; Αυτά τα ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο παρόν άρθρο, μεταφέροντας ουσιαστικά όλα όσα έχουν γραφεί τους τελευταίους μήνες για την διάσημη τραγουδίστρια στα αλβανικά μέσα και αφορούν μια ανεξιχνίαστη δολοφονία, στην οποία αυτή και ο σύντροφος της εμπλέκονται.

Ποια είναι η Elvana Gjata;

Αρχικά επειδή πολλοί απορούν για ποιο λόγο γίνεται όλος αυτός ο ντόρος, για ένα ακόμη άδικο κατά πολλούς αποτέλεσμα σε εθνικό τελικό, θα πρέπε να πούμε ποια εδώ είναι η σημαντική διαφοροποίηση.

Προφανώς ούτε η πρώτη φορά ήταν, ούτε η τελευταία που ένα φαβορί δεν κερδίζει σε εθνικό τελικό. Είναι όμως από τις σπάνιες περιπτώσεις, που πραγματικά η νο1 τραγουδίστρια τη δεδομένη χρονική στιγμή σε μία χώρα δεν καταφέρνει να κερδίσει.

Σκεφθείτε για παράδειγμα η Έλενα Παπαρίζου να είναι υποψήφια στον εθνικό τελικό της Ελλάδας, να έχει ένα τραγούδι που γίνεται από την πρώτη στιγμή που βγαίνει στη δημοσιότητα τεράστιο χιτ και εν τέλει να χάνει από μία πολύ λιγότερο δημοφιλή τραγουδίστρια, επειδή μία κριτής της έδωσε την προτελευταία θέση στην βαθμολογία. Φανταστείτε λοιπόν τι θα συνέβαινε!

Η Elvana στα 33 της χρόνια έχει 650 εκατομμύρια προβολές στο YouTube, δεκάδες χρυσούς και πλατινένιους δίσκους, συνεργασίες με ονόματα όπως οι Poo Bear και David Guetta, συμμετοχή σε ταινίες, εξώφυλλα σε περιοδικά, αμέτρητα μουσικά βραβεία και τέλος είναι η αλβανίδα καλλιτέχνης με τους περισσότερους ακολούθους στο Instagram!

Πως λοιπόν όταν είσαι πραγματικά η νο1 καλλιτέχνης της Αλβανίας, με ένα τραγούδι που αγαπήθηκε τόσο εντός και εκτός χώρας, τελικά δεν καταφέρνεις να κερδίσεις; Μάλιστα το αποτέλεσμα αυτό δεν προέρχεται από την ψήφο ξένων κριτών, που μπορεί να μην έχουν επίγνωση από το καλλιτεχνικό σου εκτόπισμα, αλλά εξαιτίας της ψήφου των συμπατριωτών σου, μελών της κριτικής επιτροπής;

Μια ανεξιχνίαστη δολοφονία ο λόγος της ήττας της Elvana;

Όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο η Elvana και ο σύντροφος της, Ervin Mata, είναι αναμεμειγμένοι στην δολοφονία του Fabian Gaxha και τον τραυματισμό των Ervis Martinaj και Eljo Hato, υπόθεση η οποία ακόμη ερευνάται από την αλβανική δικαιοσύνη και αστυνομία.

Το έγκλημα έλαβε χώρα στις 4 Οκτωβρίου 2018 σε μία από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές των Τιράνων, στο Bar Monopol. Σύμφωνα με τους αυτόπτεις μάρτυρες η όλη ιστορία ξεκίνησε όταν ο Ervin Mata ζήτησε τον λόγο από τα θύματα, καθώς θεώρησε ότι παρενόχλησαν με το βλέμμα τους την Elvana!

Η συνέχεια ήταν τραγική, αφού ξεκίνησε ένοπλη συμπλοκή που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι δύο.

Απέφυγε να καταθέσει η Elvana

Την επομένη του τραγικού συμβάντος, τόσο η Elvana, όσο και ο σύντροφος της έφυγαν στο εξωτερικό, όπου και έμειναν πάνω από ένα μήνα σε άγνωστη τοποθεσία και ενώ υπήρχε εισαγγελικό ένταλμα για βίαιη προσαγωγή τους σε αστυνομικό τμήμα, προκειμένου να ανακριθούν.

Αφού παρήλθε η προθεσμία των 30 ημερών επέστρεψαν στην Αλβανία, έχοντας όμως λήξει η διαδικασία του αυτοφώρου, όπως υπάρχει στην αλβανική νομοθεσία.

Στην κατάθεση της η Elvana δήλωσε ότι δεν γνώριζε τίποτα αφού 20 λεπτά πριν το συμβάν, είχε αποχωρήσει από το εν λόγω μπαρ. Ο Ervin Mata όμως, όπως και δύο ακόμη συνεργοί του έμειναν στο κρατητήριο μέχρι τις 12 Μαρτίου, οπότε και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί ακόμη δικάσιμος καθώς η έρευνα συνεχίζεται.

Όπως αντιλαμβάνεστε παρά την μεγάλη δημοφιλία της Elvana, αυτό το περιστατικό είχε αρνητικές συνέπειες στην εικόνα της, ειδικά απέναντι σε συναδέλφους της, αλλά και στον μουσικό κόσμο της Αλβανίας.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι αυτός είναι και ο λόγος που την βαθμολόγησαν τόσο χαμηλά οι δύο Αλβανοί κριτές, αλλά και ο λόγος που δέχεται το τραγούδι της τέτοια αρνητική κριτική από τον χώρο του πνεύματος και του πολιτισμού της Αλβανίας.

Πιστεύετε ότι η παραπάνω ιστορία είναι ουσιαστικά ο λόγος που έχασε την πρώτη θέση η Elvana;

Πηγή: ocnal.com, classlifestyle.com, tiranaonline.org
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *