Αλβανία: Τριμελής διεθνής επιτροπή στο FiK 2019 | Ένας Έλληνας ανάμεσα τους!

Σε λίγες ημέρες θα έχουμε την δυνατότητα να ακούσουμε τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν στο Festivali i Kenges 58 για την διεκδίκηση της αλβανικής εκπροσώπησης στην Eurovision 2020. Μια σημαντική καινοτομία για το φετινό FiK είναι η εισαγωγή μιας διεθνούς κριτικής επιτροπής, δίπλα στην κλασσική κριτική επιτροπή των ειδικών. Το σημαντικό για εμάς είναι ότι ανάμεσα στα 3 μέλη της διεθνούς επιτροπής θα είναι ένας δημοφιλής και αγαπημένος Έλληνας δημιουργός!

Τα αποτελέσματα στο Festivali i Kenges με κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις καθορίζονται κάθε χρόνο από μία ειδική κριτική επιτροπή, την οποία αποτελούν άνθρωποι της εγχώριας μουσικής σκηνής. Φέτος, η RTSH έχοντας καταφέρει να έχει πολύ δημοφιλείς διαγωνιζόμενους αποφάσισε να έχει και μια διεθνή κριτική επιτροπή. Αυτό επιβεβαιώθηκε πριν από λίγο από ιδιωτικό αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό, αν και πρώτα το διαβάσατε στο EurovisionFun!

Όπως σας είχαμε αποκαλύψει Έλληνας δημιουργός που έχει μεγάλη σχέση με τον διαγωνισμό της Eurovision θα είναι στην διεθνή επιτροπή του Festivali i Kenges και θα προσθέσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μαζί με την παρουσία και της Ελένης Φουρέιρα ως guest στην φετινή διοργάνωση για όλους εμάς τους Έλληνες.

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι 20 υποψήφιοι του Festivali i Kenges που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Ρότερνταμ είναι οι εξής:

1. Albërie Hadërgjonaj
2. Aldo Bardhi
3. Arilena Ara
4. Bojken Lako
5. Devis Xherahu
6. Eli Fara & Stresi
7. Elvana Gjata
8. Era Rusi
9. Gena
10. Genc Tukiqi
11. Kanita Suma
12. Kamela Islamaj
13. Kastro Zizo
14. Olta Boka
15. Renis Gjoka
16. Robert Berisha
17. Sara Bajraktari
18. Tiri Gjoci
19. Valon Shehu
20. Wendi Mancaku

Το Festivali i Kenges 58, θα πραγματοποιηθεί στις 19, 20 και 22 Δεκεμβρίου στα Τίρανα και ο νικητής θα εκπροσωπήσει την Αλβανία στον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, τον Μάιο στο Ρότερνταμ.

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *