Ανδόρρα: Μεταδίδει τον εθνικό τελικό για την επιλογή της πρώτης της συμμετοχής | Άλλο ένα σημάδι για την επιστροφή της;

Άλλο ένα θετικό σημάδι για την επιστροφή της Ανδόρρας στον διαγωνισμό. Η δημόσια τηλεόραση της χώρας θα μεταδώσει σήμερα το βράδυ τον εθνικό τελικό που πραγματοποίησε για την επιλογή της πρώτης της συμμετοχής στον διαγωνισμό το 2004, “12 punts”.

Μετά τις δηλώσεις στελεχών του κυβερνόντος κόμματος τον προηγούμενο μήνα, για επιστροφή του μικρού κρατιδίου στον διαγωνισμό της Eurovision. Εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Blau είχε δηλώσει:

Η δημόσια τηλεόραση της Ανδόρρας θα επιστρέψει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, αφού πρώτα προβεί σε επαναξιολόγηση των δαπανών της.

Μάλιστα έτερος εκπρόσωπος του κόμματος των Δημοκρατικών, επίσης ενός εκ των τριών συγκυβερνώντων κομμάτων, προχώρησε ακόμα παραπέρα λέγοντας:

Η Eurovision είναι ένα μεγάλο τηλεοπτικό θέαμα που η συμμετοχή μας θα επιτρέψει να βάλουμε τη χώρα μας στο χάρτη.

Ένα ακόμη θετικό σημάδι προς αυτή την κατεύθυνση είναι η απόφαση της δημόσιας τηλεόρασης της Ανδόρρας, να μεταδώσει απόψε το βράδυ (26/12) το “12 punts”, τον εθνικό τελικό δηλαδή της χώρας για την επιλογή της πρώτης της συμμετοχής στην Eurovision 2004.

Την Ανδόρρα στην πρώτη της συμμετοχή στον διαγωνισμό της Eurovision εκπροσώπησε η Marta Roure με το τραγούδι Jugarem a estimar-nos. Με 12 μόλις βαθμούς κατέκτησε την 18η θέση στον ημιτελικό και δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι την διαδικασία επιλογής εκείνη της χρονιάς την συνδιοργάνωσε η δημόσια τηλεόραση της Ανδόρρας, αλλά ο καταλανικός τηλεοπτικός σταθμός της Ισπανίας TV3.

Την μοναδική φορά που η Ανδόρρα πλησίασε την πρόκριση ήταν το 2007 όταν οι Anonymous με το Salvem El Món κατέλαβαν την 12η θέση, στον πιο δύσκολο ημιτελικό που πραγματοποιήθηκε ποτέ με 28 χώρες να συμμετέχουν! Η Ανδόρρα από το 2010 απέχει από τον διαγωνισμό!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *