Απορρίφθηκε η αίτηση του Καταλανικού φορέα για είσοδο στην EBU

Το αίτημα του TV3 να γίνει μέλος της EBU, απορρίφθηκε. Ο τοπικός τηλεοπτικός φορέας είχε αιτηθεί να γίνει μέλος της προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμού Τραγουδιού ως ανεξάρτητος ραδιοτηλεοπτικός φορέας.

Σε επιστολή του CCMA (Catalonian Corporation of Visual Media) προς την Αντιπρόεδρο της EBU Núria Llorach i Boladeras, είπε:

“Όπως γνωρίζετε, το Διοικητικό Συμβούλιο του Μαϊου του 2018 ( όπως αποφασίστηκε από τη Γενική Συνέλευση της EBU τον Ιούνιο του 2018), κατέληξε στο ότι το CCMA δεν πληρoί τις απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε να γίνει μέλος της EBU, μιας και δεν είναι μέλος της Διεθνής Ένωσης Τηλεπικοινωνιών ούτε μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπως ορίζεται στο Άρθρο 3.3 της EBU. Το CCMA είναι ένας τοπικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ισπανίας μη εκπληρώνοντας και το Άρθρο 3.4, σε σχέση με τον «εθνικό χαρακτήρα και τη σημασία του» του καταστατικού της EBU.”

Στην αίτησή του, ο Καταλανικός φορέας επικαλείται αρκετούς λόγος που πρέπει να ληφθούν υπόψη, κάνοντας και αναφορές σε άλλους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, όπως το RTBF (ο γαλλόφωνος φορέας του Βελγίου) και το S4C (o ουαλόφωνος φορέας του Ηνωμένου Βασιλείου), στο οποίο η EBU απάντησε:

“Όταν μια χώρα έχει δύο ή περισσότερες γλωσσικές περιοχές, ο κανονισμός της EBU σχετικά με τα λεπτομερή κριτήρια συμμετοχής αναφέρεται σε κάθε περιοχή ξεχωριστά. Το ARD στη Γερμανία, το SRG SSR στην Ελβετία, τα VRT και RTBF στο Βέλγιο και το S4C στην Ουαλία υποστηρίζουν τα εδαφικά χαρακτηριστικά των αντίστοιχων κρατών τους και όλα αυτά ανταποκρίνονται στις αρχές που διακηρύσσονται από την EBU.”

Η EBU πρόσθεσε επίσης ορισμένα επιχειρήματα για καθένα από τα αναφερόμενα μέλη και παρείχε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την πολιτική δομή της Ισπανίας . Ουσιαστικά, η διοικητική διαίρεση της Ισπανίας που δε διαρθρώνεται ως ομοσπονδίες/συνομοσπονδίες, εμποδίζει την είσοδο του CCMA στην EBU.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *