ΗΠΑ: Με συμμετοχές ανά πολιτεία, ο αμερικανικός διαγωνισμός τραγουδιού αποκαλύπτει ο Christer Bjorkman

Μια ενδιαφέρουσα συνέντυεξη έδωσε ο Christer Bjorkman στο Mellopodden και αναφέρεται στις διεργασίες που γίνονται στις ΗΠΑ για την δημιουργία του αμερικανικού διαγωνισμού τραγουδιού.

Τον τελευταίο χρόνο κυριολεκτικά ο Christer Bjorkman μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Σουηδίας και ΗΠΑ, αφού έχει αναλάβει για λογαριασμό της EBU τη μεταφορά της Eurovision στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Μαζί με τους συμπατριώτες του,  Anders Lenhoff, Ola Melzig καιPeter Settman, όλοι τους συνεργάτες στην παραγωγή του Melodifestivalen, έχουν αναλάβει την δημιουργία κυριολεκτικά εκ του μηδενός. του αμερικανικού διαγωνισμού τραγουδιού.

Οι βετεράνοι του Φεστιβάλ Christer Björkman, Anders Lenhoff και Ola Melzig είναι οι κινητήριες δυνάμεις πίσω από τον Αμερικανικό Διαγωνισμό Τραγουδιού. Ο τέταρτος υποστηρικτής είναι ο πρώην διευθυντής του προγράμματος Melodifestival Peter Settman. Φωτογραφία: Henrik Montgomery / TT

Ο Christer Bjorkman θεωρεί ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να μεταφερθεί η Eurovision στην Αμερική, αφού οι παραδοσιακοί μουσικοί διαγωνισμοί (Pop Idol, X Factor, The Voice κ.α.) χάνουν την δυναμική τους.

Από ότι φαίνεται και με βάση πάντα τα λεγόμενα του Christer Bjorkman στον αμερικανικό διαγωνισμό τραγουδιού, θα διαγωνίζονται οι διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η κάθε πολιτεία γενικά έχει μια μάλλον ξεχωριστή μουσική ταυτότητα, μαζί φυσικά με τις παρακείμενες της πολιτείες επίσης. Αυτό σχεδόν αυτόματα θα μας δώσει μια ποικιλότητα των ειδών της μουσικής στον διαγωνισμό.

Christer Bjorkman για τον αμερικανικό διαγωνισμό τραγουδιού.

Όπως και στην κανονική Eurovision, θα λαμβάνουν μέρος, τόσο καταξιωμένοι, όσο και νέοι καλλιτέχνες. Μετά το τέλος του Melodifestivalen 2020, ο Christer Bjorkman και η ομάδα του, αφού έχυν συγκεκριμενοποιήσει απόλυτα το προιόν, θα το παρουσιάσουν σε αμερικανικούς τηλεοπτικούς σταθμούς για να το αγοράσουν.

Το ενδιαφέρον ήδη αναφέρει πως είναι μεγάλο, αφού όλοι που ασχολούνται με την τηλεόραση στις ΗΠΑ, γνωρίζουν την Eurovision, απλά απορούν πως μπορεί να πραγματοποιηθεί στην χώρα τους.

Υπάρχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για αυτό. Το επόμενο καλοκαίρι, θα πρέπει να γνωρίζουμε αν αυτό θα συμβεί και πώς.

Μετά από τέσσερα χρόνια όπου ο Christer Bjorkman υπήρχε Παραγωγός Διαγωνισμού για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, στο Ρότερνταμ θα ταξιδέψει μόνο ως απλός αρχηγός αποστολής της Σουηδίας. Η εστίασή του ενδιαφέροντος του πλέον είναι στο εξωτερικό και όπως χαρακτηριστικά δηλώνει είναι κάτι που τον ιντριγκάρει πολύ.

Είναι τόσο διασκεδαστικό να δουλεύεις κάτι νέο. Αισθάνεται λίγο σαν να βρήκα άλλο βάζο μαρμελάδας στο ντουλάπι που δεν έχω ξαναδεί!

Ο Αμερικανικός Διαγωνισμός Τραγουδιού σχεδιάζεται με προοπτική να έρθει στις οθόνες μας κάπου μέσα στο 2021. Σε αντίθεση με την Eurovision Asia Contest, που έχει βαλτώσει για πολιτικούς λόγους όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Christer Bjorkman, είναι αισιόδοξος ότι αυτό το project θα προχωρήσει, αφού αφορά μία μόνο χώρα!

Πηγή: svt
1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] προ των πυλών (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ), η EBU εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτραπεί η συμμετοχή […]

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *