Ισραήλ: Με διαφορετικό τρόπο η επιλογή της συμμετοχής από το 2021

Σε ανακοίνωση της παραγωγής του The Next Star αναφέρεται πως φέτος θα είναι η τελευταία χρονιά μέσω της οποίας το Ισραήλ επιλέγει τον/την καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την χώρα στον διαγωνισμό της Eurovision.

Μετά από 7 χρόνια, η απόφαση για τον τρόπο επιλογής του εκπροσώπου της χώρας θα λαμβάνεται από το δημόσιο κανάλι της χώρας ΚΑΝ και πως το The Next Star (HaKokhav HaBa) δεν θα συνδέεται πλέον με τον διαγωνισμό.

https://twitter.com/TNSTESC/status/1205130931947933697

Από το 2015, το The Next Star (HaKokhav HaBa) ήταν η διαδικασία επιλογής του/της εκπροσώπου του Ισραήλ στον διαγωνισμό της Eurovision, φέρνοντας δε πολύ καλά αποτελέσματα για την χώρα, μεταξύ των οποίων και μία νίκη, μετά από μια σειρά ετών με αποτυχίες και αποκλεισμούς.

Ήδη η 7η σεζόν του The Next Star βρίσκεται σε εξέλιξη, μέσα από την οποία θα επιλεγεί για τελευταία χρονιά ο εκπρόσωπος της χώρας για την Eurovision 2020. Καινοτόμος αλλαγή στην φετινή σεζόν, είναι το γεγονός πως το τηλεοπτικό κοινό θα έχει την ευκαιρία, πέραν του καλλιτέχνη, να επιλέξει και το τραγούδι που θα ερμηνεύσει ο νικητής, κάτι που τα τελευταία χρόνια ήταν αποκλειστική απόφαση της υπεύθυνης ομάδας ειδικών.

Προς το παρών, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα σχέδια του δημόσιου καναλιού, το οποίο ανακοίνωσε πως οι εταιρείες παραγωγής μπορούν να προτείνουν τον νέο τρόπο επιλογής της συμμετοχής για το 2021.

Το Ισραήλ στην Eurovision

Το Ισραήλ συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 1973, ενώ η πρώτη νίκη της χώρας ήρθε λίγα χρόνια αργότερα, το 1978. Αξιοσημείωτο δε, είναι το γεγονός ότι κέρδισε τον διαγωνισμό και το 1979, μπαίνοντας έτσι στην λίστα με τις λιγοστές χώρες που κατάφεραν να κερδίσουν δύο ή/και περισσότερες συνεχόμενες χρονιές.

Το Ισραήλ μετράει ήδη 4 νίκες, με την τελευταία να είναι το 2018, ενώ είναι η μόνη μη ευρωπαϊκή χώρα που έχει κερδίσει 4 φορές. Το The Next Star (HaKokhav HaBa) αποτελούσε την μέθοδο επιλογής του/της εκπροσώπου της χώρας τα τελευταία 6 χρόνια, φέρνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα για την χώρα στον διαγωνισμό – 5 συνεχόμενες προκρίσεις στον Μεγάλο Τελικό, εκ των οποίων και μία νίκη – μετά από μια σειρά ετών με αποκλεισμούς.

Πιο κάτω μπορείτε να δείτε την νικητήρια συμμετοχή του Ισραήλ το 2018, με την Netta Barzilai και το τραγούδι Toy να φθάνει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 529 βαθμούς, οι περισσότεροι βαθμοί που έλαβε η χώρα στον θεσμό.

Συμφωνείτε με την αλλαγή στον τρόπο επιλογής της συμμετοχής της χώρας στον διαγωνισμό; Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την συμμετοχή του Ισραήλ στην Eurovision. 

Πηγή: The Next Star

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *