Ιταλία: Οι καλλιτέχνες που φημολογούνται για το Sanremo 2020!

Σε λιγότερο από δύο μήνες θα πραγματοποιηθεί το 70ο Φεστιβάλ του Sanremo και ο νικητής εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα έχει την τιμή να εκπροσωπήσει την Ιταλία στην Eurovision 2020. Τα μίντια όλο αυτό το διάστημα συνεχίζουν με συνεχείς αναφορές τις εικασίες για το ποιους καλλιτέχνες θα δούμε στην σκηνή του Teatro Ariston, να διαγωνίζονται για τον “χρυσό λέοντα¨ .

Με μια μικρή καθυστέρηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, θα μάθουμε στις 6 Ιανουαρίου – κατά τη διάρκεια της Ειδικής Λοταρίας – τα ονόματα των 20 συμμετεχόντων της 70ης επετειακής έκδοσης του φεστιβάλ. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι, δεδομένου του ποσού των προτάσεων, ο αριθμός τους θα μπορούσε να αυξηθεί.

Τα δύο μεγαλύτερα μουσικά sites της χώρας ( All Music Italia και floral music ), που συνήθως πέφτουν και μέσα στις περισσότερες προβλέψεις τους, έχουν εδώ και ημέρες ξεκινήσει την φημολογία. Ας δούμε λοιπόν τα ονόματα που αναφέρουν.

Οι Eurostars που επιστρέφουν

Αρκετά ονόματα πρώην ιταλών εκπροσώπων στον διαγωνισμό τραγουδιού φαίνεται ότι θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν στην σκηνή της Eurovision μέσω του Sanremo 2020.

Το όνομα που σίγουρα ξεχωρίζει είναι αυτό του Francesco Gabbani που εκπροσώπησε την Ιταλία στην Eurovision 2017 με το Occidentali’s Kara. Για τον Francesco σας αναφέραμε ξανά σε προηγούμενο άρθρο μας. Μετά την μέτρια αποδοχή από το κοινό του καλοκαιρινού του single  “Altro cosa”, το Sanremo είναι ο καλύτερος τρόπος προώθησης της νέας του δουλειάς.

Οι Raphael Gualazzi και Nina Zilli επίσης επιθυμούν να συμμετάσχουν. Ο πρώτος συμμετείχε το 2011 στην Eurovision κερδίζοντας την δεύτερη θέση με το Madness of Love, ενώ η δεύτερη την αμέσως επόμενη χρονιά με το L’amor e femmina, φθάνοντας στην ένατη θέση. Το ερώτημα είναι αν οι δισκογραφικές τους εταιρείες – Sugar και Universal – δώσουν προτεραιότητα σε αυτούς και όχι σε κάποιους άλλους συναδέλφους τους.

Ίσως το πιο διάσημο ζευγάρι της ιταλικής μουσικής σκηνής, οι Al Bano & Romina που εκπροσώπησαν την Ιταλία δύο φορές στην Eurovision (1976 και 1985), κατακτώντας αμφότερες φορές την έβδομη θέση, επιστρέψουν μαζί στο Ariston 30 χρόνια μετά.

Δύο άλλοι eurostars που πιθανόν να διαγωνιστούν στο Sanremo 2020, αν και μόνο ως συνθέτες, είναι ο Mahmood , ο φετινός ουσιαστικός θριαμβευτής της Eurovision, με ένα κομμάτι που γράφτηκε για την Chiara Galiazzo και ο Fabrizio Moro, που το 2018 κέρδισε την πέμπτη θέση μαζί με τον Ermal Meta, και θα υπογράφει την συμμετοχή της Noemi.

Τα υπόλοιπα ονόματα

Μεταξύ των ηχηρών ονομάτων που ίσως δούμε στο Sanremo 2020 είναι ο Matteo Bocelli , ο γιος του Andrea, που θα μπορούσε να ξεκινήσει τη σόλο καριέρα του, εκεί όπου όλα άρχισαν και για τον πατέρα του.

Ο Irama , που θεωρούνταν φαβορί το 2019 και πιθανώς απογοητευμένος από την έβδομη θέση που τελικά έλαβε, αλλά και η Elodie, φαίνεται να προσπαθούν και το 2020.

Ένα συγκρότημα που αγαπήθηκε πολύ από τους fans του διαγωνισμού το 2018, οι The Kolors, θα προσπαθήσουν για κάτι καλύτερο από την όγδοη θέση που κατέλαβαν τότε.

Τα ονόματα των Federica Carta και Riccardo “Riki” Marcuzzo αναφέρονται επίσης, αν και θα επιλεγούν μόνο αν έχουν κάποιο πολύ δυνατό τραγούδι.

Η Giusy Ferreri θα είναι παρούσα είτε ως ερμηνεύτρια, είτε ως συνθέτρια, και ήδη αναζητά τραγούδι που θα μπορέσει να ξεχωρίσει στο φεστιβάλ του Sanremo, αφού σε όλες τις προηγούμενες συμμετοχές της, δεν μπόρεσε να διακριθεί.

Τέλος, εξασφαλισμένη θέση ανάμεσα στους υποψηφίους έχει ο Anastasio , τελευταίος νικητής του X Factor . Ο ράπερ καλείται να κυκλοφορήσει το ντεμπούτο του άλμπουμ. Μια συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Sanremo θα είναι η κατάλληλη διαφήμιση τόσο για τη δισκογραφική του δουλειά, όσο και για την περιοδεία που ξεκινά τον Μάρτιο και έχει ήδη εξαγγείλει.

Το 70ο Φεστιβάλ Τραγουδιού του Sanremo, θα πραγματοποιηθεί στο Teatro Ariston της μικρής πόλης της Λιγουρίας, Σαν Ρέμο, από τις 4 έως και τις 8 Φεβρουαρίου 2020.

Όπως και πέρσι, το Eurovisionfun με συνεχής ενημέρωση θα καλύψει με πάθος το 70ο Φεστιβάλ Ιταλικού Τραγουδιού του Sanremo!

Φωτογραφία/Πηγή: eurofestivalnews
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *