Κροατία: Αποσύρει την συμμετοχή του από το Dora 2020 o Goran Karan

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του δημόσιου φορέα της Κροατίας, HRT, για την ανακοίνωση των συμμετεχόντων του Dora 2020, του εθνικού τελικού μέσω του οποίου η χώρα θα επιλέξει τον εκπρόσωπο της χώρας στην Eurovision 2020, o Goran Karan ανακοίνωσε την αποχώρησή του.

Ο Goran Karan, που εκπροσώπησε την Κροατία στην Eurovision to 2000, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποχωρεί από το Dora 2020:

“Το τραγούδι My Legacy Is Love στην μορφή που στάληκε στο Dora διαφέρει σημαντικά στους στίχους, την μουσική, την ενορχήστρωση και την διάρκεια από αυτό που τραγούδησα στην συναυλία μου στο Βίσοκο της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Έτσι, για να αποφύγω όλες τις πιθανές παρεξηγήσεις, αποφάσισα να αποσύρω το τραγούδι My Legacy Is Love από το Dora. Με αυτό τον τρόπο θέλω να κλείσω οποιοδήποτε σημείο για αμφισβήτηση και παρεξηγήσεις, αφού, όπως λέει και ο στίχος, “η κληρονομιά μου είναι η αγάπη.” 

Goran Karan

Μετά την αποχώρηση του Goran Karan, την θέση του πήρε η πρώτη επιλαχούσα και είναι η Elis Lovrić με το τραγούδι Jušto. Πλέον, η λίστα με τους 16 υποψήφιους του Dora 2020 είναι η εξής:

  1. Marin Jurić Čivro – Naivno
  2. Edi Abazi – Coming home
  3. Mia Negovetić – When it Comes to You
  4. Colonia – Zidina
  5. Zdenka Kovačićek – Love, Love, Love
  6. Lorenzo feat Dino Purić & Reper iz sobe – Vrati se iz Irske
  7. Jure Brkljača – Hajde nazovi me!
  8. Damir Kedžo – Divlji vjetre
  9. Lorena Bućan – Drowning
  10. Alen Vitasović & B. Matija Čerina – Da se ne zatare
  11. Aklea Neon – Zovi ju mama
  12. Indira – You Will Never Break My Heart
  13. Nikola Marjanović – Let’s forgive
  14. Đana – One
  15. Bojan Jambrošić – Više od riječi
  16. Elis Lovrić – Jušto

Ο τελικός του Dora 2020 θα διεξαχθεί στην πόλη της Οπατίας στις 29 Φεβρουαρίου, ενώ ο νικητής και εκπρόσωπος της χώρας στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision θα προκύψει μετά από την ψήφο της κριτικής επιτροπής και του τηλεοπτικού κοινού.

Ο εθνικός τελικός Dora αποτελούσε η κύρια διαδικασία επιλογής του εκπροσώπου της Κροατίας από το 1993 μέχρι και το 2011, ενώ επέστρεψε το 2019 για να επιλεχθεί ο Roko και το τραγούδι του The Dream, το οποίο όμως απέτυχε να κερδίσει το χρυσό εισιτήριο για τον Μεγάλο Τελικό της Eurovision, αφού περιορίστηκε στην 14η θέση του ημιτελικού με 64 βαθμούς.

Πηγή: escbubble

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *