Λιθουανία: 60 τραγούδια υποβλήθηκαν | Οι ημερομηνίες και παρουσιαστές του Eurovizijos Atranka 2020

Η δημόσια τηλεόραση της Λιθουανίας αποφάσισε να κάνει αρκετές αλλαγές και κυρίως να μικρύνει την διάρκεια του Eurovizijos Atranka 2020, του εθνικού τελικού δηλαδή της χώρας για την Eurovision. Κάθε Σάββατο από τις 11 Ιανουαρίου και μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, θα παρακολουθήσουμε τις προσπάθειες των καλλιτεχνών, που θα επιχειρήσουν να φέρουν στην Λιθουανία την πρώτη της νίκη στον διαγωνισμό της Eurovision.

36 τραγούδια θα διαγωνισθούν στο Eurovizijos Atranka 2020

60 τραγούδια κατατέθηκαν στην λιθουανική δημόσια τηλεόραση για την Eurovision 2020. Από αυτά μία επιτροπή επέλεξε τα 36 καλύτερα τα οποία και θα συμμετάσχουν στο Eurovizijos Atranka 2020. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ποια θα είναι η δομή της εθνικής επιλογής. Πόσους δηλαδή προκριματικούς και ημιτελικούς θα έχουμε.

Αυτό όμως που γνωρίζουμε είναι ότι το Eurovizijos Atranka 2020 θα αποτελείται από έξι σόου, με τελευταίο φυσικά τον τελικό, στις 15 Φεβρουαρίου. Πιθανόν λοιπόν είναι να έχουμε τέσσερις προκριματικούς, έναν ημιτελικό και έναν τελικό.

Γνωρίζουμε όμως και τους παρουσιαστές. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Eurovizijos Atranka 2020 θα παρουσιάσουν οι Gabrielė Martirosian και Giedrius Masalskis. Μαζί τους όμως θα είναι και η Ieva Zasimauskaitė, που το 2018 εκπροσώπησε την Λιθουανία με το When We’re Old, καταλαμβάνοντας την δωδέκατη θέση. Η Ieva θα είναι η παρουσιάστρια του Green Room.

Με αλλαγές το Eurovizijos Atranka 2020

Πέρα από την μικρότερη διάρκεια του Eurovizijos Atranka 2020, η λιθουανική δημόσια τηλεόραση έχει πραγματοποιήσει και άλλες αλλαγές στην εθνική της επιλογή για τον διαγωνισμό. Η κριτική επιτροπή δεν θα βρίσκεται σε άλλο στούντιο και ούτε θα κρίνει τα τραγούδια, απλά θα σχολιάζει γενικά. Επίσης δεν θα φαίνονται τα αποτελέσματα της τηλεψηφοφορίας κατά την διάρκεια του σόου παρά μόνο στο τέλος.

Επίσης κάθε καλλιτέχνης μπορούσε να υποβάλει ένα μόνο τραγούδι. Η λιθουανική δημόσια τηλεόραση δεσμεύθηκε για την εξεύρεση οικονομικών πόρων προκειμένου να χρηματοδοτήσει την συμμετοχή της στο Ρότερνταμ.

Φέτος, στο Τελ Αβίβ την Λιθουανία εκπροσώπησε ο Jurijus με το Run With The Lions, κατακτώντας την 11η θέση στον δεύτερο ημιτελικό, χάνοντας στον νήμα την πρόκριση.

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *