Μολδαβία: Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών | Η επιλογή του εκπροσώπου από τις Live auditions!

Πριν από περίπου ένα μήνα σας είχαμε γράψει για τα σχέδια της Μολδαβίας να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Eurovision 2020. Τα σχέδια αυτά όμως δεν ευοδώθηκαν, αφού δεν βρέθηκαν οι χορηγοί που απαιτούνταν και έτσι η Μολδαβία θα επιλέξει για πρώτη φορά στην ιστορία της τον εκπρόσωπο της όχι μέσα από έναν τηλεοπτικό εθνικό τελικό όπως κάνει κάθε χρόνο, αλλά από τις Live Auditions και μόνο με την ψήφο της κριτικής επιτροπής.

Μέχρι τις 17 Ιανουαρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να στείλουν τις συμμετοχές τους ηλεκτρονικά η ταχυδρομικώς στην δημόσια τηλεόραση της Μολδαβίας, σύμφωνα με τους κανονισμούς που υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα της TRM.

Αφού ελεγχθεί η νομιμότητα των συμμετοχών, όσοι υποψήφιοι κριθούν από το ΔΣ της TRM ως έγκυροι, θα κληθούν ενώπιον μιας κριτικής επιτροπής η οποία θα αποτελείται από 5 έως 11 μέλη να ερμηνεύσουν ζωντανά το τραγούδι τους.

Ο κάθε κριτής θα βαθμολογεί από 0 – 12, ερμηνεία, τραγούδι και στίχο των υποψήφιων κομματιών. Ο γραμματέας του δικηγορικού συλλόγου της Μολδαβίας θα επιβλέπει την διαδικασία και θα παραλαμβάνει τις ψήφους του κάθε κριτή. Νικητής και εκπρόσωπος της Μολδαβίας στην Eurovision 2020 θα είναι αυτός που θα συγκεντρώσει την μεγαλύτερη ψηφοφορία από την κριτική επιτροπή.

Ουσιαστικά κρατούν μόνο το μέρος των Live Auditions, από το οποίο επιλέγονταν οι φιναλίστ που διαγωνίζονταν στην συνέχεια στον εθνικό τελικό, οπού υπήρχε ψηφοφορία κοινού και κριτικής επιτροπής. Προφανώς αυτό συνέβη εξαιτίας της πίεσης του χρόνου και της αλλαγής των σχεδίων τους.

Την Μολδαβία φέτος εκπροσώπησε η Anna Odobescu, μετά την νίκη της στον εθνικό τελικό της χώρας με το τραγούδι Stay, που ένας εκ των δημιουργών του ήταν ο Έλληνας συνθέτης, Γιώργος Καλπακίδης. Το τραγούδι δυστυχώς με 85 βαθμούς δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, καταλαμβάνοντας την 12η θέση του δεύτερου ημιτελικού.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *