Νορβηγία: Στις 6 Ιανουαρίου η ανακοίνωση των φιναλίστ και των υποψηφίων του πρώτου ημιτελικού του MGP 2020!

Ο θάνατος του Ari Behn, πρώην συζύγου της πριγκίπισσας της χώρας Märtha Louise, οδήγησε στην αναβολή της προγραμματισμένης συνέντευξης τύπου της δημόσιας τηλεόρασης της Νορβηγίας για το MGP 2020 στις 3 Ιανουαρίου, αφού την ίδια ημέρα θα γίνεται η κηδεία του. Έτσι, σήμερα έγινε γνωστό ότι η συνέντευξη τύπου για το MGP 2020 θα γίνει την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου στις 13.30 ώρα Ελλάδας.

Στις 6 Ιανουαρίου θα μάθουμε τα ονόματα των πρώτων φιναλίστ στο MPG 2020

Αυτό που γνωρίζαμε μέχρι στιγμής ήταν ότι στις 3 Ιανουαρίου θα γινόταν γνωστά τα ονόματα των απευθείας φιναλίστ στο MGP 2020, ενώ την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου θα δίνονταν στην δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων του πρώτου ημιτελικό που θα πραγματοποιηθεί στις 11/1!

Το έκτακτο όμως αυτό τραγικό γεγονός οδήγησε τη νορβηγική τηλεόραση στο να παρουσιάσει τόσο τα ονόματα των απευθείας φιναλίστ, όσο και τα ονόματα των υποψηφίων του πρώτου ημιτελικού στο MGP 2020 την ίδια ημέρα, στις 6/1.

Έτσι θα επιλεγεί ο εκπρόσωπος της Νορβηγίας στην Eurovision 2020

Σας υπενθυμίζουμε ότι το MGP 2020 θα αποτελείται από έξι σόου, πέντε ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό.

  • 1ος Ημιτελικός, 11/1 – Βόρεια Νορβηγία
  • 2ος Ημιτελικός, 18/1 – Κεντρική Νορβηγία
  • 3ος Ημιτελικός, 25/1 – Δυτική Νορβηγία
  • 4ος Ημιτελικός, 1/2 – Ανατολική Νορβηγία
  • 5ος Ημιτελικός, 8/2 – Νότια Νορβηγία
  • Τελικός, 15/2 – Τρόνχεϊμ

Σε κάθε ημιτελικό θα διαγωνίζονται τέσσερα τραγούδια σε duels (όπως στην δεύτερη ευκαιρία του Melodifestivalen) και ο τελικός νικητής θα προκρίνεται στον τελικό. Μαζί όμως με τα πέντε τραγούδια που θα προκύψουν από τους ημιτελικούς, στον τελικό της 15/2 θα συμμετάσχουν άλλα πέντε τραγούδια που θα έχουν προκριθεί απευθείας και έχουν επιλεγεί από την κριτική επιτροπή που αξιολόγησε όλες τις συμμετοχές που υποβλήθηκαν.

Τα ονόματα των διαγωνιζόμενων στον κάθε ημιτελικό θα ανακοινώνονται την Δευτέρα πριν από κάθε ημιτελικό. Μια ημέρα πριν τον κάθε ημιτελικό θα δίνονται στην δημοσιότητα και τα τραγούδια, ενώ σε κάθε ημιτελικό θα έχουμε την ευκαιρία να ακούμε και ένα τραγούδι από τους απευθείας φιναλίστ.

Τα αποτελέσματα τόσο στους ημιτελικούς, όσο και στον τελικό θα καθορισθούν αποκλειστικά και μόνο από το τηλεοπτικό κοινό.

Ο επικεφαλής του MGP Stig Karlsen αποκάλυψε ότι όπως και το 2019, έτσι και στο MGP 2020 θα έχουμε μεγάλα ονόματα της νορβηγικής μουσικής σκηνής. Οι ημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν στην Η3 Arena στο Φόρνεμπου, δίπλα από το αεροδρόμιο του Όσλο, ενώ ο μεγάλος τελικός στο Trondheim Spektrum, στην πόλη Τρόνχεϊμ, μακρυά από το Όσλο για πρώτη φορά από το 1989.

Φέτος, την Νορβηγία εκπροσώπησαν μετά την νίκη τους στο MGP 2019 οι ΚΕiiNO με το τραγούδι τους Spirit In The Sky, που κατέλαβε την έκτη θέση συνολικά στον μεγάλο τελικό, έχοντας όμως κερδίσει την ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *