Ολλανδία: 12,4 εκατομμύρια ευρώ για την Eurovision 2020 από την κυβέρνηση

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο Υπουργός Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Μέσων, Arie Slob, ανάφερε πως θα δοθούν 12,4 εκατομμύρια ευρώ από την ολλανδική κυβέρνηση για την διεξαγωγή του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision τον επερχόμενο Μάιο στο Ρόττερνταμ.

Τα χρήματα αυτά, έγιναν αποδεκτά από το Υπουργείο έπειτα από αίτηση του δημόσιου φορέα της Ολλανδίας, ΝΡΟ, ενός εκ των τριών δημόσιων καναλιών της χώρας που θα συμβάλουν στην παραγωγή του διαγωνισμού.

“Με την πιο πάνω συνεισφορά, εύχομαι πως ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα είναι μια μεγάλη επιτυχία.”

Arie Slob, Υπουργός Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Μέσων

Τόσο ο Μεγάλος Τελικός, όσο και οι δύο ημιτελικοί έχουν εκτιμηθεί ότι θα κοστίσουν γύρω στα 26,5 εκατομμύρια ευρώ. Το ΝΡΟ έχει αναλάβει να καλύψει τα 2,5 εκατομμύρια, το AVROTROS θα καλύψει τα 2 εκατομμύρια, ενώ το ποσό των 9,6 εκατομμυρίων θα καλυφθούν τόσο από την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), όσο και από χορηγούς, αλλά και από τις πωλήσεις των εισιτηρίων.

Κάλυψη του κόστους υπό όρους

Στην αναφορά του, ο Υπουργός έθεσε ως προϋπόθεση για την παράδοση των χρημάτων, όπως το δημόσιο κανάλι να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην πρόσβαση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες, αλλά και στην συμμετοχή μαθητών:

“Έχω δώσει ιδιαίτερη έμφαση όσον αφορά την πρόσβαση στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από άτομα με κινητικές δυσκολίες. Υποθέτω, πως το ΝΡΟ θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στο ζήτημα αυτό. Επίσης, είναι απαραίτητη η συμμετοχή των μαθητών στην όλη διαδικασία. Αυτό εκφράστηκε ως σαφή επιθυμία από το Σώμα κατά την διάρκεια της νομοθετικής διαβούλευσης. Έχω ενημερώσει το ΝΡΟ και θέλω να κάνουμε περαιτέρω συμφωνίες επί του θέματος.”

Ενώ, έκλεισε την αναφορά του, ευχόμενος πως “ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα είναι μια μεγάλη επιτυχία”.

“Με την πιο πάνω συνεισφορά, εύχομαι πως ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα είναι μια μεγάλη επιτυχία. Η μετάδοσή του θα δημιουργήσει εθνικές και διεθνείς συνδέσεις, ενώ θα συμβάλει στην προώθηση της Ολλανδίας.”

Ευχαρίστηση δηλώνει το κανάλι

Σε δηλώσεις προέβη στην RTL Boulevard ο πρόεδρος του ΝΡΟ, Shula Rijxman, εκφράζοντας την ευχαρίστησή του για την συνεισφορά της κυβέρνησης:

“Είμαι πολύ χαρούμενος που η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεισφέρει οικονομικά σε αυτή τη μοναδική, διεθνή τηλεοπτική εκδήλωση. Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είναι μια από τις πιο συναρπαστικές ευρωπαϊκές παραδόσεις που περιμένουν εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο. Η εκδήλωση στο Ρόττερνταμ, που θα διαρκέσει δύο εβδομάδες, αλλά και οι τρεις υψίστης ποιότητας τηλεοπτικές παραγωγές θα ωθήσουν θετικά ολόκληρη την ολλανδική πολιτιστική, δημιουργική και καινοτόμο βιομηχανία.”

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί στις 12, 14 και 16 Μαίου 2020 στο Ρόττερνταμ της Ολλανδίας. Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν τον αγαπημένο μας διαγωνισμό.

Πηγή: songfestival.be

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *