Ουγγαρία: Kati Wolf και AWS διαφωνούν με την απόσυρση της χώρας τους από την Eurovision

Όπως σας ενημερώσαμε και σε προηγούμενο μας άρθρο, η Ουγγαρία δεν θα συμμετάσχει στη Eurovision 2020. Οι κανονισμοί του A Dal,  που από το 2012 χρησιμοποιείται ως ο εθνικός τελικός της Ουγγαρίας για την Eurovision, δεν ανέφεραν πουθενά τον διαγωνισμό της Eurovision, ενώ μέρος των κανονισμών ήταν αντίθετοι με τους κανονισμούς της EBU, κάτι που σήμαινε ότι το A Dal 2020 δεν θα είχε καμία σύνδεση με την συμμετοχή της χώρας στην Eurovision. Τέλος, δεν βρισκόταν και στην επίσημη λίστα της EBU, με τις χώρες που πρόκειται να λάβουν μέρος στο Ρότερνταμ.

Παράλληλα, το γύρο του κόσμου έκαναν δημοσιεύματα από μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία (Independent, BBC, The Guardian κλπ), ότι ο πραγματικός λόγος αποχώρησης της Ουγγαρίας από τον διαγωνισμό είναι το υπερβολικό γκέι στοιχείο του, σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας, κάτι το οποίο αμφισβητήθηκε από την ίδια.

Εγχώριες αντιδράσεις

Πολλοί ήταν οι εγχώριοι καλλιτέχνες στην Ουγγαρία, που δήλωσαν αντίθετοι με την απόφαση της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας τους.

Σε συνέντευξη της στο κανάλι RTL, η εκπρόσωπος της χώρας το 2011, Kati Wolf δήλωσε ό,τι έχει βγει κερδισμένη από τη συμμετοχή της στη Eurovision. Συγκεκριμένα, αναφέρει:

Έχω κερδίσει πολλούς φαν χάρη στην Eurovision. Από τότε που συμμετείχα στη Eurovision, το 2011, ταξιδεύω και εμφανίζομαι σε όλη την Ευρώπη και νομίζω ότι πρέπει να πάμε, να κάνουμε την εμφάνιση και να μην καθίσουμε στο σπίτι.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφέρει ό,τι θα ήθελε όχι μόνο να συμμετέχει στο A Dal αλλά να εκπροσωπήσει ξανά την Ουγγαρία στην Eurovision!

Η Kati Wolf, εκπροσώπησε τη χώρα της το 2011, με το τραγούδι What About My Dreams, όπου και κατέκτησε την 22η θέση με 53 βαθμούς.

Οι AWS εκπροσώπησαν την Ουγγαρία στην Eurovision 2018. Ο leader του συγκροτήματος, Örs Siklós, σχολίασε και ο ίδιος τη μη συμμετοχή της Ουγγαρίας στην Eurovision 2020.

Κάθε χώρα προσπαθεί να στείλει έναν καλλιτέχνη που είναι λίγο διαφορετικός και ξεχωρίζει, είτε με τη μουσική, την εμφάνιση και τη δουλειά του είτε με το στυλ του. Αυτό ήταν που μας διαφοροποίησε και εμάς από τους άλλους και ήταν τόσο εκπληκτικό να βλέπουμε τους οπαδούς της Eurovision, που συνήθως δεν είναι εξοικειωμένοι με τη μέταλ μουσική να παρασύρονται με μας και  να αγαπούν τη μουσική μας. Και νομίζω ότι κερδίσαμε πολλά από τη συμμετοχή μας στην Eurovision. Είναι πολύ λυπηρό που η Ουγγαρία δεν θα συμμετέχει στην επόμενη Eurovision. Ειλικρινά, δεν παρακολουθούσα τον διαγωνισμό πριν λάβουμε μέρος, αλλά φέτος παρακολουθούσα τα πάντα και υποστήριζα τον Joci.

Οι AWS με το τραγούδι Viszlát nyár, έφεραν την Ουγγαρία στην 21η θέση με 93 βαθμούς.

Αυτή είναι η τέταρτη φορά που η Ουγγαρία αποσύρεται από τον διαγωνισμό της Eurovision. Η πρώτη φορά ήταν το 1999, όταν απείχε έξι χρόνια. Επανήλθε το 2005, απείχε το 2006 στην Αθήνα και επέστρεψε την επόμενη χρονιά. Τελευταία της απουσία ήταν το 2010, όταν για οικονομικούς λόγους προτίμησε να απέχει.

Πηγή: escbubble

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *