Ουκρανία: Κριτής στο Vidbir 2020 η Tina Karol!

Μετά το φετινό φιάσκο που οδήγησε στην αποχώρηση της χώρας από τον διαγωνισμό της Eurovision, φαίνεται ότι το πάθημα έγινε μάθημα και έτσι μετά την αλλαγή των κανονισμών, που δεν επιτρέπουν πλέον να συμμετάσχουν καλλιτέχνες που έχουν εμφανισθεί στην Κριμαία ή στην Ρωσία μετά την έναρξη των εχθροπραξιών το 2014, οι διοργανωτές του Vidbir αντικατέστησαν και την Jamala από την κριτική επιτροπή, που με τις δηλώσεις της έφερε σε δύσκολη θέση τόσο τους διαγωνιζόμενους, όσο και τους διοργανωτές.

Στην θέση λοιπόν της Jamala θα καθίσει στο Vidbir 2020 η Tina Karol που εκπροσώπησε πετυχημένα την Ουκρανία στην Eurovision 2006. Ερμηνεύοντας τότε το Show Me Your Love κατέκτησε την έβδομη θέση.

Η Tina Karol έχει μεγάλη εμπειρία σαν μέλος κριτικών επιτροπών, αφού από το 2012 βρίσκεται πολύ συχνά στις καρέκλες των coaches του The Voice, ενώ είναι και η παρουσιάστρια του Dancing With The Stars από το 2016.

Σημασία έχει περισσότερο η προσπάθεια και όχι τόσο η νίκη. Οι καλλιτέχνες πρέπει να διαγωνίζονται με αξιοπρέπεια επειδή η Eurovision είναι μία πολύπλοκη διαδικασία.

Tina Karol, για την συμμετοχή της στο Vidbir 2020.

Μαζί με την Tina Karol στις θέσεις των κριτών θα βρίσκεται και ο ηθοποιός και τραγουδιστής Andrey Danilko, γνωστός στους φίλους του διαγωνισμού ως Verka Serduchka. Είναι ο μοναδικός όπως φαίνεται που παραμένει στην θέση του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ποιος θα είναι ο τρίτος κριτής αν και αναμένεται να αντικατασταθεί και ο ο Yevhen Filatov, που τόσα χρόνια συμμετείχε στο Vidbir ως μέλος της κριτικής επιτροπής.

Το Vidbir 2020 θα αποτελείται για ακόμη μία χρονιά από δύο ημιτελικούς, στις 8 και 11 Φεβρουαρίου, και έναν Μεγάλο Τελικό, στις 22 Φεβρουαρίου. Παρουσιαστής για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά θα είναι ο Sergey Pritula.

Το 2019, τον εθνικό τελικό της χώρας κέρδισε η Maruv και το τραγούδι Siren Song και επρόκειτο να ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ. Εντούτοις, η συμμετοχή της παρέβαινε τους κανόνες του καναλιού, που έφεραν τις δύο πλευρές σε ασυμφωνία, και εν τέλει την αποχώρηση της Ουκρανίας από τον διαγωνισμό, ελάχιστες μέρες μετά την διεξαγωγή του εθνικού τελικού.

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *