Άγιος Μαρίνος: Δηλώσεις του αρχηγού αποστολής σύμφωνα με τις οποίες η EBU δε θέλει περισσότερα από 43 συμμετέχουσες χώρες ετησίως

Ο Άγιος Μαρίνος παραμένει σήμερα το μικρότερο κρατίδιο που συμμετέχει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Το Μάιο στο Ρότερνταμ, η χώρα της Ιταλικής Χερσονήσου αναμένεται να συμμετάσχει για 10η συναπτή φορά στον θεσμό. Μάλιστα, στον φετινό διαγωνισμό η χώρα κατέκτησε για 1η φορά μια θέση στην πρώτη 20άδα της τελικής κατάταξης. Με τις προεργασίες για τη Eurovision 2020 να έχουν ξεκινήσει, ο αρχηγός αποστολής της χώρας αναφέρθηκε στη σημασία της Eurovision για τη χώρα του.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Repubblica, ο Alessandro Capicchioni υποστήριξε ότι η υποβολή αίτησης συμμετοχής στο Σαν Μαρίνο σήμερα θα ήταν πολύ πιο περίπλοκη από ότι όταν μπήκε για πρώτη φορά στο διαγωνισμό τραγουδιού το 2008. Πιο συγκεκριμένα ο Capicchioni δήλωσε:

Αυτή τη στιγμή, η ύπαρξη ενός κατάλληλου χώρου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη Eurovision. Κάτι που εμείς – παρόλο που αισθανόμαστε απολύτως αποδεκτοί από την EBU – δεν είμαστε σε θέση να παρέχουμε.

Κόστος συμμετοχής και η περίπτωση της Ανδόρρας

Ο αρχηγός αποστολής αναφέρθηκε, παράλληλα, στο γεγονός πως η EBU είναι κάθετη στη διατήρηση των υφιστάμενων δαπανών και των τελών συμμετοχής του διαγωνισμού. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι οι δαπάνες και το κόστος συμμετοχής έχουν οδηγήσει ορισμένες λιγότερο εύπορες χώρες – όπως η Βοσνία & Ερζεγοβίνη, η Πορτογαλία, η Βουλγαρία –  να αποσυρθούν κατά την τελευταία δεκαετία. Οι εν λόγω υποχρεώσεις και οι αυστηρές απαιτήσεις για τον χώρο διεξαγωγής του θεσμού είναι δύο λόγοι για του οποίους ο Capicchioni ισχυρίζεται ότι η EBU δεν είναι ιδιαίτερα δεκτική στην περίπτωση της Ανδόρρας. Με κυβερνητική πρωτοβουλία, το κρατίδιο της Ιβηρικής Χερσονήσου προτίθεται να επιστρέψει άμεσα στον αγαπημένο μας διαγωνισμό. Μένει να φανεί, όμως, κατά πόσον θα κατευναστούν οι αντιρρήσεις της EBU.

Ωστόσο, ο επικεφαλής αποστολής του Άγιου Μαρίνου κατανοεί το σημαντικό κόστος και την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει κάθε διοργανώτρια χώρα. Η αύξηση του αριθμού συμμετεχόντων θα συνεπαγόταν αύξηση του κόστους της διοργάνωσης. Αυτός είναι ο λόγος, σύμφωνα με τον Capicchioni, που η EBU θεωρεί τον αριθμό των 43 συμμετεχουσών χωρών ως τον ιδανικό. Ο ιδανικός αριθμός για έναν επιτυχημένο, ανταγωνιστικό και οικονομικά προσιτό διαγωνισμό.

Αύξηση δημοσιότητας της χώρας

Παρά την οικονομική φύση της συμμετοχής στο διαγωνισμό, υπάρχει πάντα και η θετική πλευρά. Ο Capicchioni εξέφρασε την ενθουσιασμό του για την αυξημένη δημοσιότητα που έχει ο Άγιος Μαρίνος με την πάροδο των ετών. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως μέσα από τη Eurovision εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον πλανήτη έρχονται σε επαφή με αυτή την μικροσκοπική χώρα.

Ενώ, τέλος, όσον αφορά την πορεία του Άγιου Μαρίνου στον διαγωνισμό ο αρχηγός αποστολής της χώρας δήλωσε:

Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη στρατηγική για την επιτυχία μας στη Eurovision. Χρειάζεσαι οξυδέρκεια κατά την επιλογή του τραγουδιού, τύχη, το σωστό τραγούδι την κατάλληλη χρονική στιγμή και μια μεγάλη ομάδα παραγωγής. Ως Άγιος Μαρίνος έχουμε κερδίσει 2 φορές, με τον δικό μας τρόπο. Το 2014 με την ηρωική Valentina Monetta και το 2019 με την επιτομή του στυλ και της κομψότητας τον Serhat.

Στη φετινή Eurovision, τον Άγιο Μαρίνο εκπροσώπησε ο Serhat με το αγαπημένο των φαν Say Na Na Na. Η μικρότερη συμμετέχουσα χώρα του διαγωνισμού συγκέντρωσε 77 πόντους, καταλαμβάνοντας την 19η θέση. Πρόκειται για το καλύτερο πλασάρισμα της χώρας, στα 12 χρόνια παρουσίας της στον αγαπημένο μας διαγωνισμό.

πηγή: wiwibloggs.com

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *