Αλβανία: Στην κριτική επιτροπή του Festivali i Këngës 58 ο Δημήτρης Κοντόπουλος!

Άλλη μια μεγάλη τιμή και αναγνώριση για τον δικό μας δημιουργό, Δημήτρη Κοντόπουλο. Ο Έλληνας συνθέτης θα είναι ανάμεσα στα μέλη της κριτικής επιτροπής του Festivali i Këngës 58, του αλβανικού δηλαδή μουσικού φεστιβάλ, μέσα από το οποίο κάθε χρόνο οι γείτονες μας, επιλέγουν τον εκπρόσωπό τους στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Καθολική αναγνώριση για τον Δημήτρη Κοντόπουλο

Ο Δημήτρης Κοντόπουλος έχει υπογράψει δέκα συμμετοχές στον Διαγωνισμό της Eurovision με τις οχτώ από αυτές να βρίσκονται στην τελική δεκάδα της βαθμολογίας. Είναι κριτής του New Wave Festival τα τελευταία χρόνια, του πιο επιτυχημένου μουσικού φεστιβάλ για την pop μουσική στην Ρωσία, ενώ η επιτυχία του έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας, αφού πολλές χώρες του εμπιστεύονται την συμμετοχή τους στην Eurovision.

H παρουσία του τώρα και στην κριτική επιτροπή του Festivali i Këngës 58, αποδεικνύει ότι η δουλειά του πέρα από την ανατολική Ευρώπη, αναγνωρίζεται και στα Βαλκάνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα στο Festivali i Këngës προκύπτουν μόνο από την ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής, στην οποία κάθε χρόνο συμμετέχουν άνθρωποι της μουσικής με αναγνωρισμένο κύρος.

Στις 22 Δεκεμβρίου ο τελικός του Festivali i Këngës 58

Το Festivali i Këngës 58 θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο στα Τίρανα και είναι ουσιαστικά ο πρώτος εθνικός τελικός της σεζόν. Ο νικητής του έχει το προνόμιο να εκπροσωπήσει την Αλβανία στην Eurovision 2020, όχι όμως απαραίτητα με το τραγούδι που κέρδισε στο Festivali i Këngës 58.

Οι ημιτελικοί του Festivali i Këngës 58 θα πραγματοποιηθούν στις 19 και 20 Δεκεμβρίου, ενώ ο τελικός στις 22 Δεκεμβρίου. Παρουσιάστρια του Festivali i Këngës 58 θα είναι η Alketa Vejsiu, γνωστή περσόνα της αλβανικής τηλεόρασης, που έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια πολλά και σημαντικά events (Miss Albania, X Factor, Dancing With The Stars κ.α.).

Οι 20 υποψήφιοι του Festivali i Kenges που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Ρότερνταμ είναι οι εξής:

1. Albërie Hadërgjonaj
2. Aldo Bardhi
3. Arilena Ara
4. Bojken Lako
5. Devis Xherahu
6. Eli Fara & Stresi
7. Elvana Gjata
8. Era Rusi
9. Gena
10. Genc Tukiqi
11. Kanita Suma
12. Kamela Islamaj
13. Kastro Zizo
14. Olta Boka
15. Renis Gjoka
16. Robert Berisha
17. Sara Bajraktari
18. Tiri Gjoci
19. Valon Shehu
20. Wendi Mancaku

Εμείς δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε τον Δημήτρη Κοντόπουλο για μία ακόμη σημαντική αναγνώριση της πορείας του στα μουσικά πράγματα της Ελλάδας και όχι μόνο!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *