Γεωργία: Ο Tornike Kipiani νικητής του Georgian Idol, θα εκπροσωπήσει την χώρα στην Eurovision 2020!

Ο Tornike Kipiani είναι ο νικητής του Georgian Idol και εκπρόσωπος της Γεωργίας στην Eurovision 2020. Έτσι, είναι ο έβδομος καλλιτέχνης που γίνεται γνωστό ότι θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό, τον ερχόμενο Μάιο στο Ρότερνταμ.

Το Georgian Idol ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, με το φαβορί του τάλεντ σόου εξ αρχής, τον Tornike Kipiani να καταφέρνει να κερδίσει και στον σημερινό τελικό. Τέσσερις διαγωνιζόμενοι συμμετείχαν στον τελικό του Georgian Idol, με τα αποτελέσματα να καθαρίζονται αποκλειστικά από το τηλεοπτικό κοινό, που ψήφιζε τηλεφωνικά και μέσω Facebook Messenger. Τα τέσσερα μέλη της κριτικής επιτροπής είχαν συμβουλευτικό χαρακτήρα μόνο.

Οι τέσσερις φιναλίστ και τα τραγούδια που ερμήνευσαν ήταν:

  1. Barbare Samkharadze “This Is Me”  από Keala Settle | 31.18%
  2. Mariam Gogiberidze“Writing’s On The Wall” από Sam Smith | 16.62%
  3. Tamar Kakalashvili“White Flag”  από Bishop Briggs | 18.38%
  4. Tornike Kipiani “Love, Hate, Love”  από Alice in Chains | 33.82%

Σε αντίθεση με την προηγούμενη χρονιά όπου μέσω του Georgian Idol επελέγη τόσο ο καλλιτέχνης, όσο και το τραγούδι που εκπροσώπησε την Γεωργία στον Διαγωνισμό της Eurovision, για το 2020 μόνο ο καλλιτέχνης θα επιλεγεί μέσω του δημοφιλούς τάλεντ σόου, αφού το τραγούδι θα προκύψει μετά με εσωτερική επιλογή.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε για να ακούσουμε το τραγούδι που τελικά θα ερμηνεύσει ο Tornike Kipiani στην Ahoy Arena τον Μάιο στο Ρότερνταμ!

Το 2017 ο Tornike Kipiani συμμετείχε στον εθνικό τελικό της Γεωργίας, χωρίς όμως να καταφέρει να κερδίσει, αφού η συμμετοχή κατετάγη μόλις στην 23η θέση μεταξύ 25 συμμετοχών:

Ο Oto Nemsadze κέρδισε τον Georgian Idol την περσινή χρονιά και με το «Keep on Going» εκπροσώπησε την Γεωργία στο Τελ Αβίβ, καταλαμβάνοντας εκεί την 14η θέση στον πρώτο ημιτελικό. Όπως ο ίδιος δήλωσε, λίγο μετά το τέλος του διαγωνισμού, το τραγούδι του είχε πολιτικό μήνυμα και στρέφονταν κατά της Ρωσίας και της πολιτικής της στην χώρα του.

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *