Ελλάδα: Αλήθειες και ψέμματα γύρω από την συμμετοχή μας στην Eurovision 2020!

Λίγο πριν τον ερχομό του νέου έτους και την απόφαση της ΕΡΤ για τον εκπρόσωπο μας στην Eurovision 2020 η παραφιλολογία έχει οργιάσει. Τηλεοπτικές εκπομπές, ιστοσελίδες, άγνωστα προφίλ σε Facebook και Instagram αναφέρουν διάφορες ανυπόστατες πληροφορίες, τις περισσότερες φορές αντικρουόμενες μεταξύ τους, την στιγμή που ακόμα η ΕΡΤ δεν έχει ολοκληρώσει την διαδικασία επιλογής και τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Ψέμα Νο1: Η ΕΡΤ έχει επιλέξει τραγούδι και καλλιτέχνη

Δεν είναι λίγοι αυτοί που διαδικτυακά υποστηρίζουν ότι η ΕΡΤ έχει καταλήξει σε καλλιτέχνη και σε τραγούδι. Αναφέρουν μάλιστα και τίτλους, ενώ υπάρχουν και αυτοί που το έχουν ακούσει και περιγράφουν και το είδος του! Άλλοι ισχυρίζονται ότι μοιάζει στο Fuego, άλλοι στην περσινή συμμετοχή της Λευκορωσίας. Θα μου πείτε μα πρώτη φορά συμβαίνει αυτό; Ποιος θα ξεχάσει το 2018 όλους αυτούς που είχαν ακούσει το Fuego και προέβλεπαν την αποτυχία του, χαρακτηρίζοντας το ως ένα Haide νο2;

Η αλήθεια είναι ότι η διαδικασία επιλογής της ΕΡΤ δεν έχει ολοκληρωθεί. Για την Eurovision 2020 η ελληνική δημόσια τηλεόραση θέλει να εγκρίνει τόσο καλλιτέχνη, όσο και τραγούδι. Η επιτροπή της ΕΡΤ είναι στο στάδιο που έχει αξιολογήσει τις συμμετοχές που έχουν υποβληθεί και βρίσκεται πλέον στο στάδιο της επιλογής. Οριστική συμφωνία δεν υπάρχει ακόμα, μολονότι όπως έγινε γνωστό και με την περίπτωση της Μαρίνας Σάττι, η νέα διοίκηση της ΕΡΤ έχει “ψαχθεί” φέτος αρκετά και δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται, ότι σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις.

Αυτό εξάλλου αποκάλυψε και στους δημοσιογράφους πριν λίγες ημέρες, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, κ. Γεώργιος Γαμπρίτσος, εκφράζοντας παράλληλα και την βεβαιότητα του ότι φέτος θα πάμε καλά.

Ψέμα Νο2: Ο Ίαν Στρατής έχει καταθέσει πρόταση στην ΕΡΤ

Μέχρι την στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ο Ίαν Στρατής δεν είχε καταθέσει κάποιο τραγούδι για την Eurovision 2020. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να το πράξει τις επόμενες ημέρες. Με δεδομένο όμως όπως γράψαμε και παραπάνω, ότι η ΕΡΤ επιθυμεί για την Eurovision 2020 να εγκρίνει πέρα από τον καλλιτέχνη και το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στο Ρότερνταμ, αλλά και ότι η διοίκηση της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης θέλει να κλείσει σύντομα αυτή την εκκρεμότητα, είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα για τον ίδιο το γεγονός ότι δεν έχει υποβάλει κάποιο τραγούδι.

Η αλήθεια είναι ότι παρά την επιθυμία πολλών και τα όσα έχουν γράψει, θέλοντας να στηρίξουν τον πόθο τους, η ΕΡΤ πολύ δύσκολα θα επέλεγε να στείλει έναν καλλιτέχνη, που λίγο καιρό πριν είχε απορριφθεί από το ΡΙΚ. Οι πρόσφατες δηλώσεις του μάλιστα στο “Πρωινό” του ΑΝΤ1, εύκολα θα χαρακτηρίζονταν παρεξηγήσιμες απέναντι στην κυπριακή δημόσια τηλεόραση. Θα ήθελε η ΕΡΤ να ρισκάρει μια ενδεχόμενη παρεξήγηση με το ΡΙΚ; Η απάντηση είναι προφανέστατη και είναι αρνητική…

Ψέμα Νο3: Ο Δημήτρης Κοντόπουλος υπογράφει το τραγούδι του Sandro

Ένα άλλο ψέμα που ακούγεται επίσης ευρέως τον τελευταίο καιρό είναι ότι ο Δημήτρης Κοντόπουλος θα υπογράφει το τραγούδι με το οποίο ο Sandro θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διαγωνισμό. Η εμπλοκή της Dream Team στην υπόθεση της κυπριακής συμμετοχής, είναι ότι ο Sandro προτάθηκε στο ΡΙΚ από τον Ηλία Κοκοτό. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι ο Δημήτρης Κοντόπουλος ή άλλα μέλη της Dream Team (πχ Φωκάς Ευαγγελινός) θα δουλέψουν το 2020 με την κυπριακή αποστολή.

Η αλήθεια είναι ότι όπως και ο ίδιος ο Sandro δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του, το ΡΙΚ δεν έχει καταλήξει ακόμη στο τραγούδι με το οποίο θα συμμετάσχει στην Eurovision 2020. Όπως χαρακτηριστικά είπε αυτή την στιγμή υπάρχουν πέντε πιθανά τραγούδια και η τελική επιλογή θα γίνει από τον ίδιο και το ΡΙΚ τις επόμενες ημέρες. Καθ’ όσον γνωρίζουμε ο Δημήτρης Κοντόπουλος δεν υπογράφει κάποιο από τα τραγούδια που έχουν υπόψιν τους στην Κύπρο για την Eurovision 2020.

Αυτά φυσικά δεν είναι τα μόνα ψέματα που θα ακούσατε ή θα διαβάσετε τις τελευταίες ημέρες. Το ψέμα όμως όπως θα γνωρίζετε έχει πάντοτε κοντά ποδάρια και σύντομα θα γνωρίζουμε όλοι επισήμως πως θα εκπροσωπηθεί η χώρα μας τον Μάιο στο Ρότερνταμ.

Εμείς εδώ στο EurovisionFun δεν φοβηθήκαμε να βγάλουμε ειδήσεις, που ο χρόνος τις επιβεβαίωσε. Σας υπενθυμίζουμε την αποχώρηση του Μαυροβουνίου, την απευθείας ανάθεση της Μολδαβίας, την συμμετοχή του Δημήτρη Κοντόπουλου στην κριτική επιτροπή του FiK 58, τις ενδεχόμενες υποψηφιότητες στην Eurovision 2020 του Sandro και της Stefania ακόμη από το καλοκαίρι, το ότι η ΕΡΤ θα προβεί για μία ακόμη χρονιά σε απευθείας ανάθεση και δεν θα πραγματοποιήσει εθνικό τελικό, όταν όλοι ισχυρίζονταν το αντίθετο κ.α.

Κάντε λοιπόν λίγη ακόμη υπομονή, συνεχίζετε να εμπιστεύεστε την γιουροβιζιονική σας ενημέρωση στο EurovisionFun και σύντομα όλα θα ξεδιαλύνουν.

Κρατήστε όμως αυτό, το 2020 η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα στην Eurovision και επιτέλους θα χαμογελάσουμε λιγάκι!

8 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Manos
    Manos says:

    Άρα η Στεφανία έχει από πίσω της την Dream Team αφού δεν γράψατε ότι ειναι ψέμα !μακάρι νααπει αυτη θα είναι πολύ δυνατή συμμετοχή

    Απάντηση
      • Better Love
        Better Love says:

        Επειδή κάποιες φορές μετρημένες στα δάχτυλα δεν πέτυχαν δε σημαίνει ότι δεν είναι καλοί στην δουλειά τους! Η ΕΡΤ θα δει τι πρότειναν και θα κρίνουν ανάλογα! Πάντως για να λένε συνέχεια ότι επιτέλους ια χαμογελάσουμε πάει να πει ότι κάτι καλό ετοίμασαν!

        Απάντηση
        • Eurodisaster
          Eurodisaster says:

          Το ότι λένε οι κύριοι του σάιτ ότι θα χαμογελάσουμε εμένα δεν μου λέει κάτι δυστυχώς. Εκτός κι αν λένε τον καφε. Καλά τραγούδια στη στούντιο βερσιόν είχαμε και πέρσι και προπερσι και στο τέλος μάλλον κλάψαμε.
          Εκτός κι αν έχει το σάιτ πληροφορίες για το τι σχεδιάζει να κάνει σκηνικά η Στεφανιτσα και αν μπορεί φυσικά να το κάνει.

          Απάντηση
  2. Miltos
    Miltos says:

    Παιδιά εδώ λέγανε ότι θα μας εκπροσωπήσει η Aly Ryan από την περσινή εθνική επιλογή της Γερμανίας! Πάντως διαβάζω από εσάς όλο “υπονοούμενα” ότι θα πάμε καλά φέτος και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα διότι ότι έχετε γράψει είναι πραγματικό! Κάτι θα ξέρετε παραπάνω…!

    Απάντηση
  3. eurofan
    eurofan says:

    Άρα από όλες τις προτάσεις που έχει δεχθεί η Ερτ η πιο ολοκληρωμένη και πιο δελεαστική φαίνεται προς το παρών να είναι αυτή της Στεφανίας που έχει ήδη στήριξη από κάποιους συνεργάτες της που μπορούν να αναλάβουν το πρότζεκτ…

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *