Ελλάδα: Με αισιοδοξία για την Eurovision 2020!-Editorial

Με την δημοσιοποίηση χθες 11/12 της ομάδας εργασίας της ΕΡΤ για την Eurovision 2020, μπαίνει τυπικά και ουσιαστικά η Ελλάδα στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση του εκπροσώπου και της συμμετοχής μας στον επερχόμενο διαγωνισμό. Στο άρθρο αυτό θα ξεδιπλώσουμε τις σκέψεις μας, για την αισιοδοξία που εξέφρασαν στην χθεσινή συνάντηση με τους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, σε σχέση με την επίδοση της χώρας μας στο Ρότερνταμ.

Αισιοδοξία για ανάκαμψη

Στην χθεσινή αποστροφή του λόγου του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ, κ. Γεώργιου Γαμπρίτσιου για την συμμετοχή της χώρας μας στην Eurovision 2020, εκφράστηκε μία συγκρατημένη αισιοδοξία ότι “αυτή τη φορά θα πάμε καλά”.

Θα μου πείτε υπήρχε περίτπωση εκ προοιμίου κάποιος  στην θέση του κ. Γαμπρίτσιου να δήλωνε ενώπιον δημοσιογράφων μάλιστα, ότι πάμε για ένα ακόμη βατερλώ; Προφανώς όχι.

Αυτή την φορά όμως, μιας και είχαμε την τύχη και την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την προεργασία της ΕΡΤ όλο αυτό το διάστημα, είμαστε και εμείς αρκετά αισιόδοξοι και τους λόγους θα τους παρουσιάσουμε παρακάτω.

Μεθοδική και προσεχτική η ΕΡΤ

Για κάποιους μπορεί να φάνηκαν γραφικές όλες αυτές οι συναντήσεις που πραγματοποίησε η διοίκηση της ΕΡΤ, για να καταλήξει στο πως θα επιλεγεί η συμμετοχή μας, αλλά και τι είδους καλλιτέχνη και τραγούδι πρέπει να στείλει το Μάιο στο Ρότερνταμ, αλλά αυτό δείχνει μια σημαντική αλλαγή νοοτροπίας, που ξεκινά από τα ανώτερα κλιμάκια και φυσικά πρέπει να διαπεράσει ολόκληρο το ραδιομέγαρο.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΕΡΤ, κ. Κωνσταντίνος Ζούλας ενδιαφέρθηκε προσωπικώς, κάνοντας συναντήσεις με επαγγελματίες του χώρου, που μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα μετά από έξι ολόκληρα χρόνια, να βρεθεί ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Αυτό για κάποιους μπορεί να θεωρείται αυτονόητο, μέχρι πρότινος όμως δεν ήταν, αφού η Eurovision θεωρούνταν από πολλές προηγούμενες διοίκησεις υποκουλτούρα. Χωρίς βέβαια να τους ενδιαφέρει όλους αυτούς ότι ήταν από τα μοναδικά προγράμματα που τους έφερνε τηλεθέαση.

Το μέλος του Δ.Σ και πρόεδρος της ομάδας εργασίας για την Eurovision 2020, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, με το καλλιτεχνικό και μουσικό του εκτόπισμα, διασφαλίζει και για αυτή την χρονιά ότι το τραγούδι που θα επιλεγεί, θα είναι κάτι αξιόλογο, για το οποίο όλοι οι Έλληνες θα αισθάνονται τουλάχιστον ικανοποιημένοι που μας εκπροσωπεί (εξάλλου κανείς δεν ενοχλήθηκε όταν το Better Love δημοσιοποιήθηκε, το τι συνέβη στην σκηνή του Τελ Αβίβ είναι μια διαφορετική ιστορία).

Η διευθύντρια των Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ, κα Μαρία Κουφοπούλου, που θα είναι αρχηγός αποστολής και στο Ρότερνταμ, έχοντας πλέον την εμπειρία του φετινού διαγωνισμού, γνωρίζει καλύτερα και το τι θέλει η Eurovision, αλλά και τι περιμένουν οι ξένοι να ακούσουν από την Ελλάδα.

Η προετοιμασία της ΕΡΤ ξεκίνησε εδώ και μήνες

Μπορεί λοιπόν μόλις χθες να είχαμε την πρώτη ουσιαστικά επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ για την Eurovision 2020, αλλά η προετοιμασία έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες.

Όπως γράψαμε και σε προηγούμενα μας άρθρα, έχουν ήδη γίνει κρούσεις σε καλλιτέχνες που θεωρείται από την διοίκηση της ΕΡΤ ότι μπορούν να αναλάβουν με επιτυχία την ελληνική εκπροσώπηση στην Eurovision 2020, αλλά και αρκετοί, έχουν στείλει αυτοβούλως τις προτάσεις τους.

Σημαντικό όμως είναι ότι ενεπλάκησαν στην διαδικασία και άνθρωποι που γνωρίζουν τον διαγωνισμό, γιατί δυστυχώς τα πειράματα των τελευταίων ετών δεν μας έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Από αυτές λοιπόν τις προτάσεις, αλλά και από άλλες που τυχόν υποβληθούν θα επιλέξει η ομάδα εργασίας αυτή που θεωρεί καλύτερη και θα την προτείνει στο Δ.Σ. της ΕΡΤ προς έγκριση.

Μάλιστα όπως ειπώθηκε στην χθεσινή συνάντηση στόχος είναι η επιλογή να γίνει πριν τον ερχομό του νέου έτους, ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για την σωστότερη προετοιμασία της συμμετοχής μας.

Μετά το 2020 τι;

Μπορεί να είναι ακόμα νωρίς, αλλά η δέσμευση του κ. Γαμπρίτσιου χθες, ότι από την επόμενη τηλεοπτική σεζόν η ΕΡΤ κάνει στροφή στην ψυχαγωγία, ίσως δείχνει και το τι θα δούμε σε σχέση με τον Διαγωνισμό της Eurovision.

Θα φέρει επιτέλους και η ΕΡΤ, όπως τόσες δημόσιες τηλεοράσεις στην Ευρώπη πράττουν, κάποιο τάλεντ σόου, θα πραγματοποιήσει όπως τόσοι fans επιθυμούν διακαώς κάποιο εθνικό τελικό; Το μόνο σίγουρο είναι, ότι θα θελήσει να εκμεταλλευθεί το project, εμπορικά και τηλεοπτικά, δίνοντας της και πρόγραμμα που τόσο ανάγκη έχει.

Ο κ. Γαμπρίτσος έδειξε ξεκάθαρα τις προθέσεις του, για το τι προγράμματα θα δούμε τον επόμενο χρόνο στην ΕΡΤ:

Πρέπει να αλλάξουμε τις συνήθεις του κόσμου. Το The Voice θα ταίριαζε στην ΕΡΤ; Το λέω σαν παράδειγμα. Στην Αγγλία το βλέπουν από το BBC. Όμως πρέπει να τολμήσουμε. Το The Voice παίζεται αλλού, δεν θα πάμε εμείς τώρα να τo κάνουμε, αλλά πρέπει να κάνουμε και εκπομπές που η ΕΡΤ δεν τολμούσε να κάνει, εφ’ όσον συνάδουν με το ύφος και την αποστολή μας.

Βέβαια, όλα θα εξαρτηθούν και από τι θα συμβεί και πόσο καλά θα πάμε τον Μάιο στο Ρότερνταμ. Μια πετυχημένη συμμετοχή θα ανεβάσει το ενδιαφέρον, όχι του κοινού γιατί αυτό είναι ήδη υψηλό, αλλά των καλλιτεχνών και ίσως δούμε και πάλι μεγάλα ονόματα να θελήσουν να μας εκπροσωπήσουν.

Φαίνεται ότι διάθεση υπάρχει, στην σωστή κατεύθυνση κινείται, το μόνο που μένει εκ μέρους της ΕΡΤ πλέον, είναι οι πράξεις. Πράξεις που ευελπιστούμε (και νομίζουμε) ότι θα τις δούμε σύντομα!

Εμείς πάντως θα είμαστε στο πλευρό τους!

 

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Lian
    Lian says:

    Καλησπέρα σας. Επειδή με ενδιαφέρει το site σας ως μέσον ενημέρωσης (μιας και έχετε πολλά αποκλειστικά), βρίσκω σωστότερο να ελαχιστοποιήσετε τα προσωπικά σας σχόλια γιατί αποσυντονίζουν (εμένα, δηλαδή, με αποσυντονίζουν σίγουρα :p)

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Καλημέρα σας και σας ευχαριστώ για την παρατήρηση σας. Εντούτοις σας έχω λύση. Μπορείτε να μην διαβάζετε τα άρθρα που έχουν στον τίτλο editorial. Από την δημιουργία του το eurovisionfun αποφασίσαμε με μέτρο πάντοτε φυσικά, να μην είναι απλά ένα site τύπου δελτίο τύπου που απλά μεταφράζει τα ξένα σάιτ. Κυνηγάμε την είδηση και νομιζουμε το εχουμε αποδείξει, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις δεν διστάζουμε να πούμε κ την γνώμη μας.Οπότε δεν χρειάζεται να αποσυντονίζεστε!χεχε. Παντως ακομα κ σε αυτο το αρθρο υπάρχει ειδηση…οπως πχ υπηρχαν οι ειδησεις το καλοκαιρι, όταν γράφαμε για τον Σαντρο κ την Στεφανια, απλα δεν μπορουσαμε την δεδομενη χρονικη στιγμη να την αποκαλυψουμε άμεσα..και σε αυτο το αρθρο υπαρχει αντιστοιχη ειδηση για το μέλλον!

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *