Ουκρανία: Για ακόμη μία χρονιά κριτής ο Andrey Danilko στο Vidbir 2020

Στην ανακοίνωση του πρώτου κριτή για τον εθνικό τελικό της Ουκρανίας Vidbir 2020 προχώρησε ο δημόσιος φορέας της χώρας UA:PBC για την επιλογή της συμμετοχής στην Eurovision 2020.

Για ακόμη μία χρονιά, ο ηθοποιός και τραγουδιστής Andrey Danilko, γνωστός στους φίλους του διαγωνισμού ως Verka Serduchka, θα βρίσκεται στην καρέκλα του κριτή, και μαζί με άλλους κριτές, θα αποτελέσει το 50% της ψηφοφορίας του εθνικού τελικού.

“Είναι η 5η χρονιά στην καρέκλα του κριτή, αλλά τα κριτήρια επιλογής μου δεν έχουν αλλάξει: το κυριότερο είναι ότι η χώρα θα εκπροσωπείται λαμπρά και ανταγωνιστικά στη Eurovision. Ελπίζω αυτή τη φορά, τόσο το τηλεοπτικό κοινό, όσο και η κριτική επιτροπή θα επιλέξουν τον πιο άξιο εκπρόσωπο από την Ουκρανία. Διαφορετικά, γιατί είναι όλα αυτά;”

O Andrey Danilko αποτελεί κριτής του εθνικού τελικού της Ουκρανίας από το 2016, την πρώτη χρονιά που διοργανώθηκε το Vidbir, ενώ από το 2017 τον πλαισιώνει η Jamala, νικήτρια της Eurovision 2016, και από το 2018 ο Yevhen Filatov, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Onuka.

Αν και φέτος υπήρξαν οι φήμες περί αποχώρησης της Jamala, δεν υπήρξε καμία επίσημη επιβεβαίωση. Όπως αποκαλύπτει το κανάλι, πολύ σύντομα θα γνωρίζουμε και τους υπόλοιπους κριτές που θα πλαισιώνουν τον Andrey Danilko.

Το Vidbir 2020 θα αποτελείται για ακόμη μία χρονιά από δύο ημιτελικούς, στις 8 και 11 Φεβρουαρίου, και έναν Μεγάλο Τελικό, στις 22 Φεβρουαρίου. Παρουσιαστής για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά θα είναι ο Sergey Pritula.

Το 2019, τον εθνικό τελικό της χώρας κέρδισε η Maruv και το τραγούδι Siren Song και επρόκειτο να ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ. Εντούτοις, η συμμετοχή της παρέβαινε τους κανόνες του καναλιού, που έφεραν τις δύο πλευρές σε ασυμφωνία, και εν τέλει την αποχώρηση της Ουκρανίας από τον διαγωνισμό, ελάχιστες μέρες μετά την διεξαγωγή του εθνικού τελικού.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την συμμετοχή της Ουκρανίας στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. 

Πηγή: stb.ua

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *