Σλοβενία: Οι υποψήφιοι του ΕΜΑ 2020!

Σήμερα η σλοβενική δημόσια τηλεόραση (RTVSLO) ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στο EMA 2020, μέσω του οποίου ο νικητής θα εκπροσωπήσει τη χώρα ​​στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ τον προσεχή Μάιο.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει έναν προηγούμενο εκπρόσωπο της Σλοβενίας στην Eurovision, μεταξύ εννέα άλλων που ελπίζουν να εντυπωσιάσουν κοινό και κριτική επιτροπή στον τελικό του ΕΜΑ 2020 στις 22 Φεβρουαρίου 2020.

Η Tinkara Kovač που εκπροσώπησε τη Σλοβενία ​​το 2014 στην Κοπεγχάγη της Δανίας θα προσπαθήσει να βρεθεί ξανά στην σκηνή της Eurovision το 2020. Στην προηγούμενη συμμετοχή της στον διαγωνισμό κατέλαβε την 25η θέση, με το τραγούδι Round And Round . Αυτή τη φορά θα τραγουδήσει το Forever. 

Οι άλλοι εννέα διαγωνιζόμενοι είναι:

Ana Soklič – Voda
Božidar Wolfand Wolf – Maybe Someday
Gaja Prestor  – Verjamem vase
Imset – Femme Fatale
Inmate  –The Salt
Klara Jazbec – Stop the World
Lina Kuduzović – Man Like U
Manca Berlec –  Večnost
Simon Vadnjal  – Nisi sam

Η Lina Kuduzović ήταν η τελευταία εκπρόσωπος της Σλοβενίας στην Junior Eurovision 2015, καταλαμβάνοντας μάλιστα την τρίτη θέση, με το τραγούδι Prva Ljubezen.

Στους δέκα καταξιωμένους καλλιτέχνες θα προσθετούν δύο ακόμη νέοι καλλιτέχνες, από τον διαγωνισμό EMA FREŠ, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου.

Η Σλοβενία ​​Στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision

Αυτή θα είναι η 26η συμμετοχή της Σλοβενίας στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Έκανε το ντεμπούτο της το 1993 με τους 1X Band και το τραγούδι Tih deževen dan που τερμάτισε στην 22η θέση. Μετά την αποτυχία της παρθενικής της συμμετοχής, η Σλοβενία ​​επέστρεψε το 1995 για να κερδίσει την καλύτερη θέση μέχρι σήμερα, όταν η Darja Švajger κατέλαβε την 7η θέση με το τραγούδι Prisluhni mi . Η Nuša Derenda ισοφάρισε την έβδομη θέση το 2001 με το Energy.

Από το 2004 όταν ξεκίνησε το σύστημα των ημιτελικών η Σλοβενία δυσκολεύεται να προκριθεί στον τελικό, χάνοντας την πρόκριση δέκα φορές!

Την περασμένη χρονιά οι Zala Kralj & ο Gašper Šantl κατέκτησαν την 15η θέση με το ατμοσφαιρικό Sebi.

Παρακάτω, θυμηθείτε την προηγούμενη εμφάνιση της Tinkara στην Eurovision 2014:

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *