Eurovision 2020: Ανακοινώθηκε όλη η δημιουργική ομάδα του διαγωνισμού | Χωρίς Σουηδούς μετά από χρόνια!

Η δημόσια τηλεόραση της Ολλανδίας που έχει αναλάβει την διοργάνωση της Eurovision 2020, ανακοίνωσε ολόκληρη την ηγετική ομάδα του δημιουργικού για τον διαγωνισμό. Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια δεν υπάρχει κάποιος Σουηδός, με πιο αισθητή την απουσία του Christer Bjorkman, που την επόμενη χρονιά θα αρκεστεί στο ρόλο του αρχηγού της σουηδικής αποστολής.

Ο μοναδικός μη Ολλανδός που υπάρχει στην δημιουργική ομάδα, είναι ο σκηνογράφος Florian Wieder, που όμως επιλέχθηκε με διαγωνισμό. Τα υπόλοιπα μέλη της δημιουργικής ομάδας είναι:

Sietse Bakker – Επικεφαλής του σόου

Ως επικεφαλής της παράστασης, ο Sietse Bakker είναι ουσιαστικά και δημιουργικά υπεύθυνος για τις τρεις ζωντανές εκπομπές που θα μεταδοθούν από το Rotterdam Ahoy. Μαζί με την δημιουργική ομάδα, είναι υπεύθυνος για το περιεχόμενο όλων των μεταδόσεων. Επιπλέον, ο Bakker διαχειρίζεται τους παρουσιαστές και γράφει το σενάριο και τις πλήρεις εντολές εκτέλεσης για τις τρεις εκπομπές. Προηγουμένως, ο Bakker οδήγησε δημιουργικά αμέτρητες τηλεοπτικές εκπομπές.

Twan van de Nieuwenhuijzen – Επικεφαλής Διαγωνισμού

Ως αρχηγός του Διαγωνισμού, ο Twan van de Nieuwenhuijzen είναι τελικά υπεύθυνος για τον ανταγωνισμό μεταξύ των 41 συμμετεχουσών χωρών, η οποία διεξάγεται σε δύο ημιτελικούς και έναν τελικό. Μαζί με τους σκηνοθέτες και την ομάδα του διαγωνισμού, είναι καθήκον του να παρουσιάσει όλες τις συμμετοχές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη μεγάλη σκηνή της Eurovision στο Ahoy. Από την αρχή της σεζόν επιλογής, διατηρεί επαφή με τις διάφορες αντιπροσωπείες και θα επεξεργαστεί τις δημιουργικές τους επιθυμίες στις πραγματικές παραστάσεις στις ζωντανές εμφανίσεις.

Eric van Tijn – Μουσικός διευθυντής

Ο Eric van Tijn έχει στρατολογηθεί για να συνθέσει τη μουσική για τρεις ζωντανές εμφανίσεις. Δεν θα κάνει μόνο τον μοναδικό ήχο για την έκδοση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision για το 2020, θα δώσει επίσης μουσική κατεύθυνση στις ειδικές δράσεις που θα δημιουργηθούν για τις εκπομπές. Ο Eric van Tijn δεν είναι ξένος στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, αφού ήταν ο συνθέτης της ολλανδικής συμμετοχής το 2007 με την Edsilia Rombley.

Gerald van Windt και Natasja Lammers – Χορογράφοι

Ο Gerald van Windt και η Natasja Lammers προσλήφθηκαν ως χορογράφοι για το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020.  Και οι δύο είναι εξοικειωμένοι με το διαγωνισμό της Eurovision. Ο Van Windt, για παράδειγμα, συνεργάστηκε με την Edsilia Rombley στη σκηνή της Eurovision και η Lammers χορογράφησε τις O’G3NE.

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2020 πραγματοποιείται στο Ρότερνταμ. Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν την Τρίτη 12 Μαΐου και την Πέμπτη 14 Μαΐου, με τον τελικό να διεξαγέται το Σάββατο 16 Μαΐου, ζωντανά από το Ahoy. Οι πωλήσεις εισιτηρίων αναμένεται να ξεκινήσουν πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Η οργάνωση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2020 στην Ολλανδία είναι μια συνεργασία μεταξύ των NPO, NOS και AVROTROS, σε συμπαραγωγή με την EBU.

Πηγή: NPO
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *