Junior Eurovision 2019: 11,6 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν τον διαγωνισμό

Σε αριθμούς που αποτελούν ρεκόρ έφτασε η φετινή διοργάνωση της Junior Eurovision που διοργανώθηκε στην πόλη της Γκλίβιτσε της Πολωνίας στις 24 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά της Junior Eurovision.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και το άρθρο, 11,6 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν την Junior Eurovision 2019, το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κοινό από το 2006, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται στην 2η θέση με την μεγαλύτερη τηλεθέαση στα 17 χρόνια ιστορίας του διαγωνισμού.

8 εκατομμύρια περισσότεροι τηλεθεατές από το 2018

Για πρώτη φορά η Πολωνία ανέλαβε την διοργάνωση της Junior Eurovision, και κατάφερε να αυξήσει την τηλεθέαση κατά 240% (περίπου 8 εκατομμύρια τηλεθεατές) σε σχέση με πέρυσι, η οποία ανερχόταν στα 3,4 εκατομμύρια τηλεθεατές. Η χώρα με τους περισσότερους τηλεθεατές δεν ήταν άλλη από την οικοδέσποινα και νικήτρια για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Πολωνία.

Στην γειτονική χώρα της οικοδέσποινας, Ρωσία, τον διαγωνισμό παρακολούθησαν 2,2 εκατομμύρια τηλεθεατές, η καλύτερη σε αριθμούς τηλεθέαση από το 2011 και στην δεύτερη σε σειρά χώρα με την μεγαλύτερη τηλεθέαση για την φετινή διοργάνωση. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ισπανία, η οποία βρισκόταν εξαρχής ανάμεσα στα φαβορί, με 1,4 εκατομμύρια τηλεθεατές να ελπίζουν στην δεύτερη νίκη της χώρας μετά το 2004.

Την τελική τετράδα συμπληρώνει η Γαλλία, αφού 1 εκατομμύριο τηλεθεατές παρακολούθησαν την διοργάνωση, η οποία παρατήρησε μια σχετική μείωση σε σχέση μετα περσινά αποτελέσματα (1,2 εκατομμύρια). Παράλληλα, σχεδόν 1 μήνα μετά την διοργάνωση, περίπου 1,3 εκατομμύρια χρήστες παρακολούθησαν ξανά τον διαγωνισμό μέσω του επίσημου καναλιού της διοργάνωσης στο Youtube.

Αριθμός ρεκόρ στις ψήφους

Σε γενικές γραμμές, η φετινή διοργάνωση έφερε τεράστιο αριθμό τηλεθεατών σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες, ενώ ταυτόχρονα είχαμε 3,77 εκατομμύρια έγκυρες ψήφους, αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα του διαγωνισμού. Το ποσοστό τηλεθέασης της ηλικιακής ομάδας 4-14 ανήλθε στο 11,4%, αριθμός μεγαλύτερος κατά 81% του μέσου όρου, ενώ στην ηλικιακή ομάδα 15-24, το ποσοστό τηλεθέασης ανήλθε στο 10,5%, αριθμός μεγαλύτερος κατά 142% από τον μέσο όρο.

Σημαντική αύξηση των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης παρατηρήθηκε στα επίσημα κανάλια της διοργάνωσης. Οι ακόλουθοι στο Instagram αυξήθηκαν κατά 78% κατά την διάρκεια της εβδομάδας του διαγωνισμού, φτάνοντας στα 10 εκατομμύρια μοναδικές προβολές στις Instastories. Στο Twitter, οι αλληλεπιδράσεις έφθασαν στο 59%, ενώ περιεχόμενο του διαγωνισμού στο Facebook έφθασε τα 2,5 εκατομμύρια προβολές.

Πιο κάτω, μπορείτε να παρακολουθήσετε ξανά την 17η διοργάνωση διαγωνισμού τραγουδιού της Junior Eurovision.

Η Πολωνία στέφθηκε νικήτρια για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και μάλιστα εντός έδρας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού. Θα θέλατε η Πολωνία να διοργανώσει για δεύτερη φορά τον διαγωνισμό; Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν τον παιδικό διαγωνισμό.

Πηγή/Εικόνα: junioreurovision.tv/Thomas Hansen

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *