Sietse Bakker: “Ο τελικός της Eurovision μπορεί να διαρκεί λιγότερο”!

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο εκτελεστικός παραγωγός της Eurovision 2020, Sietse Bakker. Μιλώντας στο songfestival.bg, αποκάλυψε αρκετές πτυχές της προετοιμασίας των Ολλανδών διοργανωτών, αλλά και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι σε αντίθεση με τους δύο ημιτελικούς του διαγωνισμό, ο μεγάλος τελικός διαρκεί πολύ, δεδομένων πάντα του ότι είναι ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα. Στο τέλος της συνέντευξης ο Sietse Bakker ενώ δήλωσε ότι ποτέ δεν τον ενδιέφερε η θέση του executive supervisor του διαγωνισμού, δεν απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να τον δούμε να διαδέχεται τον Jon Ola Sand.

Ήταν ένας πλήρης κύκλος

Πριν αναλάβει την θέση του εκτελεστικού παραγωγού της Eurovision 2020, ο Sietse, με τη δική του εταιρεία στην οικοδόμηση ιστοτόπων, είχε συνεργαστεί πολλάκις με την EBU και μάλιστα χρημάτισε και Supervisor Event . Το 2016 αποφάσισε να σταματήσει. «Ο πρώτος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision που παρακολούθησα ήταν στη Στοκχόλμη, οπότε όταν έγινε στη Στοκχόλμη και πάλι το 2016, ήταν για μένα ένα η συμπλήρωση ενός πλήρους κύκλου . Ήταν καιρός να σταματήσω την ενασχόληση μου με τον διαγωνισμό και να εμπλακώ περισσότερο στη δική μου επιχείρηση ».

Για ένα κορίτσι ξεκίνησαν όλα

«Όλα ξεκίνησαν όταν προσπάθησα να εντυπωσιάσω ένα κορίτσι από μια άλλη τάξη που ήταν μεγάλος οπαδός του διαγωνισμού», είπε ο Sietse όταν ρωτήθηκε από πού ήλθε το ενδιαφέρον του για το Διαγωνισμό. «Ήθελα να την εντυπωσιάσω κάνοντας μια ιστοσελίδα που αναφέρει τον διαγωνισμό, το ESCToday. Αφού πήγα στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στη Ρίγα για πρώτη φορά το 2003, ήμουν εθισμένος και εν τω μεταξύ ο ιστότοπός μας είχε γίνει πολύ μεγάλος. Δεν δούλεψε με την κοπέλα, αλλά ήταν η αρχή της καριέρας μου ».

Περήφανος Ολλανδός

Η Ολλανδία πέρασε σκληρά χρόνια στο διαγωνισμό, οπότε όταν ρωτήθηκε πώς ο Sietse έζησε τη νίκη του Duncan, είπε τα εξής: «Η AVROTROS έχει χτίσει αυτό όμορφα από το 2013 και μετά, από την Anouk στον Duncan που κέρδισε τώρα. Φυσικά αυτό μας κάνει υπερήφανους, αλλά είναι επίσης ένα παράξενο συναίσθημα. Εγώ είμαι μέρος της ομάδας που έχει την  τελική ευθύνη είναι μια πλήρης τιμή, αλλά είναι πολύ δύσκολη δουλειά ».

Ο τελικός μπορεί να διαρκεί λιγότερο

Η σημαντικότερη είδηση που βγαίνει από την συνέντευξη είναι θα λέγαμε η φράση του Sietse Bakker για τη διάρκεια του τελικού: «Οι ημιτελικοί είναι σχετικά σύντομοι, αλλά είναι αλήθεια ότι ο τελικός παίρνει πολύ καιρό και μπορεί να είναι λιγότερο μακροχρόνιος».

Το παραπάνω σημαίνει ότι θα δούμε μια μικρότερη χρονικά μετάδοση του τελικού της Eurovision, τον ερχόμενο Μάιο στο Ρότερνταμ; Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η διάρκεια του τελικού του διαγωνισμού τα τελευταία χρόνια, είναι περίπου τρεισήμιση ώρες.

Ευχαριστημένοι με τους οικοδεσπότες

Δεν ανακαλύψαμε τους παρουσιαστές εν μία νυκτί . «Εργαζόμαστε από τον Ιούλιο για το ποιος θα μπορούσε να το παρουσιάσει. Όλα ήρθαν στο μυαλό: από τους παρουσιαστές μέχρι τους τραγουδιστές, τους ηθοποιούς και τους χορευτές. Μετά από αρκετές συναντήσεις, αυτός ο συνδυασμός είναι το καλύτερο αποτέλεσμα και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό το τρίο » .

Περισσότερα νέα σχετικά με τα ξενοδοχεία σύντομα

Ο Sietse Bakker δεν θα μπορούσε φυσικά να μην απαντήσει και για τις υψηλές τιμές των ξενοδοχείων κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του διαγωνισμού. Οι υψηλές τιμές των ξενοδοχείων είναι ένα πρόβλημα για πολλούς από τους fans της Eurovision, που θα ήθελαν να δουν από κοντά την διοργάνωση.  «Έχουμε φράξει 3.000 δωμάτια στη φάση υποβολής προσφορών, για τα οποία σύντομα θα δημοσιεύσουμε περισσότερα νέα. Λάβετε υπόψη ότι η Ολλανδία είναι σχετικά μικρή χώρα και πρέπει επίσης να κοιτάξετε έξω από το Ρότερνταμ για διαμονή » .

Διάδοχος του Jon Ola Sand;

Θα επιδιώξει να αντικαταστήσει τον Jon Ola Sand στο μέλλον; «Δεν έχω ποτέ επιδιώξει αυτή τη δουλειά και τώρα εστιάζομαι αποκλειστικά στο ρόλο που έχω. Και για την ιστορία, δεν έχω κληθεί ακόμα από την EBU. “

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την συνέντευξη παρακάτω:

Πηγή: songfestival.bg

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *