Ελλάδα: Focus group και τρία τραγούδια υπέβαλε η ομάδα της Stefania στην ΕΡΤ!

Το ότι η Stefania είναι το μεγάλο φαβορί να εκπροσωπήσει την χώρα μας στο διαγωνισμό είναι γνωστό εδώ και καιρό. Η ομάδα της η οποία αποτελείται από επαγγελματίες του χώρου, έχει προετοιμαστεί ήδη πολύ καλά και η πρόταση που κατέθεσε στην ΕΡΤ είναι με διαφορά η πληρέστερη σε σχέση με τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους. Το EurovisionFun σας αποκαλύπτει αποκλειστικά όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Το χρονικό της επιλογής της Stefania

Αρχικά θα πρέπει να πούμε την στιγμή που γράφονταν αυτό το άρθρο δεν έχει επισημοποιηθεί τίποτα ακόμη, μεταξύ ΕΡΤ και Stefania. Το ενδιαφέρον βέβαια και από τις δύο πλευρές είναι δεδομένο και καλώς εχόντων των πραγμάτων μέχρι τις 15 Ιανουαρίου το αργότερο θα έχουμε και τις επίσημες ανακοινώσεις.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Το ενδιαφέρον της Stefania για την ελληνική εκπροσώπηση στο Ρότερνταμ ξεκίνησε αμέσως μετά το τέλος του προηγούμενου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision και την νίκη της Ολλανδίας.

Το γεγονός ότι η Stefania γεννήθηκε και κάνει καριέρα στην Ολλανδία ήταν το βασικό επιχείρημα, αλλά και όπλο στα χέρια του project manager της Dream Team, Ηλία Κοκοτού, να την προτείνει στην ΕΡΤ.

Εμείς ήδη από τις 10/6 σας είχαμε ενημερώσει για το ενδιαφέρον της Stefania να εκπροσωπήσει την χώρα μας στην Eurovision 2020! Η πολιτική ειδησεογραφία με την διακομματική υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την δυνατότητα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων του εξωτερικού στον τόπο της κατοικίας τους, ήταν μία ακόμη ευνοϊκή συγκυρία για την Stefania, αφού η τυχόν επιλογή της από την ΕΡΤ θα “κούμπωνε” απόλυτα στο γενικότερο κλίμα.

Στα μέσα Δεκέμβρη λοιπόν και αφού συστάθηκε η αρμόδια επιτροπή της ΕΡΤ για την επιλογή της συμμετοχής μας στην Eurovision 2020, η ομάδα της Stefania κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση με τρία μάλιστα τραγούδια. Πλέον απομένουν οι οριστικές αποφάσεις και οι ανακοινώσεις από πλευράς ΕΡΤ.

Τρία τραγούδια μέσω focus group υποβλήθηκαν στην ΕΡΤ

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το EurovisionFun, η ομάδα της Stefania υπέβαλε τρία τραγούδια υπόψιν της ΕΡΤ, αφού όμως πρώτα πραγματοποίησε focus group. Άνθρωποι που ασχολούνται με τον διαγωνισμό (HoD, δημοσιογράφοι), αλλά και καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην Eurovision, συνθέτες, στιχουργοί, σκηνοθέτες κλπ ακούσαν τα τρία τραγούδια και έστειλαν την κριτική τους. Όλο αυτό το feedback μαζί με τα τρία τραγούδια κατατέθηκαν στην αρμόδια επιτροπή της ΕΡΤ.

Τα δύο τραγούδια είναι διά χειρός Δημήτρη Κοντόπουλου και ARCADE, ενώ το ένα είναι από Ολλανδούς δημιουργούς. Οι τίτλοι που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, ούτε φυσικά και οι περιγραφές τους. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι μόνο στα αγγλικά!

Σύμφωνα λοιπόν με την πλειοψηφία των ανθρώπων που συμμετείχαν στο focus group υπάρχουν δύο τραγούδια που μπορούν να φέρουν την Ελλάδα και πάλι σε μία ψηλή θέση. Τα τραγούδια αν μπορούσαν να χαρακτηριστούν σε κάποιο είδος θα λέγαμε ότι το ένα είναι pop midtempo, το άλλο dance ρεγκετόν (χωρίς όμως να θυμίζει κάποιο αντίστοιχο που έχουμε δει στον διαγωνισμό) και το τρίτο είναι dance pop με έθνικ στοιχεία.

Γενική εκτίμηση όμως όσων συμμετείχαν στο focus group ήταν ότι το επίπεδο των τραγουδιών είναι αρκετά υψηλό και ότι είναι κομμάτια που ταιριάζουν σε αυτό που έκανε καλά η Ελλάδα στο παρελθόν και έπαιρνε τις θέσεις στο τοπ10 της βαθμολογίας.

Δεδομένη είναι η παρουσία του Φωκά Ευαγγελινού ως σκηνοθέτης της ελληνικής συμμετοχής εφόσον φυσικά επιλεγεί τελικά η Stefania. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Φωκάς έχει ήδη βρει το εύρημα που θα χρησιμοποιήσει στην σκηνή του διαγωνισμού, ένα εύρημα που δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ ξανά και είμαστε σίγουροι ότι θα εντυπωσιάσει κοινό και κριτικές επιτροπές.

Τέλος, κάτι που βλέπουμε σχολιάζεται και ρωτάται από πολλούς είναι αν η Stefania θα είναι με την PANIK. Η νεαρή τραγουδίστρια έχει ήδη συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία με έδρα την Ολλανδία, από όπου και κυκλοφόρησε όλα της τα κομμάτια μέχρι στιγμής. Συνεπώς δεν πρόκειται να συνεργαστεί στο άμεσο μέλλον τουλάχιστον με κάποια ελληνική εταιρεία.

Εμείς από την πλευρά μας ευχόμαστε όλα να λήξουν αισίως και η Stefania, ένα παιδί της ελληνικής ομογένειας, να γίνει η νεαρότερη εκπρόσωπος μας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision!

32 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Miltos
    Miltos says:

    Τι νέα είναι αυτά ρε παιδιά??? Πωπωπωπωπωπω πάμε δηλαδή για πολύ ψηλά φέτος! Το λέγατε εσείς αλλά ήμασταν διστακτικοί! Ποιο από τα τρία όμως είναι φαβορί για την εκπροσώπηση??

    Απάντηση
    • vangelis vt
      vangelis vt says:

      E μην τη βάζουμε να τραγουδήσει και κουράζεται η κοπέλα. Άλλωστε ποιος άνθρωπος θα αντέξει να ακούσει ακόμα μια φουρνιά από αριστουργήματα του Κοντόπουλου;

      Απάντηση
  2. EscGR
    EscGR says:

    Αρχικά πιστεύω ότι όντως θα ήταν καλύτερα να επιλέξει το κοινό όπως ο να χει όμως καλή επιτυχία, η Στεφανία είναι μια χαρά επιλογή για τον διαγωνισμό. Παιδιά τελικά μόνο εσάς αξίζει να εμπιστευόμαστε, ότι γράψατε επιβεβαιώθηκε στο ακέραιο!

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Όπως γράφουμε 100% δεν είναι με την έννοια οτι δεν εχουν πέσει οι τελικές υπογραφές. Αλλά το κλίμα ειναι πανω απο θετικο.

      Απάντηση
  3. Eurodisaster
    Eurodisaster says:

    Ηθικό δίδαγμα : αν θέλετε να πάτε Eurovision, προσλάβετε για manager τον Κοκοτό. 2/2 φέτος με Ελάδα και Κύπρο.
    Τι σου είναι, ρε φίλε, οι δημόσιες σχέσεις.

    Απάντηση
  4. NicktheGreek
    NicktheGreek says:

    Μακάρι να έχει ο Κοντόπουλος κάτι καλό επιτέλους για την Ελλάδα. Από ότι καταλαβαίνουμε παιδιά τα ακούσατε έχουμε ελπίδες για δεκάδα; Ποιο είναι το καλύτερο;

    Απάντηση
  5. eurogreek
    eurogreek says:

    Εγω πάντως φοβάμαι Κοντόπουλο το λέω. Εχει γράψει τραγουδάρες δεν λέω, αλλά εχει κάνει κ καποια πολύ generic. Παιδια να τους πειτε αν εχετε σχέσεις, που από ότι φαινεται εχει να προσεξουν πολύ το τραγουδι. Δεν μας θέλουν με απλο ποπ, η Ευρώπη θελει από εμας το κλασσικο ελληνικο στοιχειο. Ακομη και το Aphrodisiac το 2012 που δεν ηταν κ τπτ σπουδαιο στο κοινο ηταν 9ο! Κατά τα αλλα πολύ ωραια τα γράφετε ενημερωνόμαστε συνεχίστε έτσι!

    Απάντηση
  6. Manos
    Manos says:

    Ευτυχώς ο Κοντόπουλου ε συνεργάστηκε με τους ARCADE!!!! Το midtempo έχει γράψει ο Ολλανδός ; Γιάννη και παιδιά πείτε στην ΕΡΤ να κάνει μια εκπομπή για να ακούσουμε ή να σας ρωτήσει εσάς και να πείτε το καλύτερο γιατί μόνοι τους πάλι μπαλάντα θα επιλέξουν θέλουμε κάτι χορευτικό φέτος

    Απάντηση
  7. Κωστής
    Κωστής says:

    Το έθνικ είναι σαν το φουεγκο ; Επίσης τι σημαίνει ρεγκετόν ( σαν το colocoloco της Φουρέιρα ; ) μπορείτε να μου παραθεσετε ένα τραγούδι του τύπου του;

    Απάντηση
    • JoV.
      JoV. says:

      Τα τραγουδια δεν τα εχω ακουσει, αλλα υποθετω πως το ρεγκετον θα ειναι τυπου co loco loco της φουρέιρας, γιατι αυτο ειναι το μονο ρεγκετον τραγουδι που εχουν γραψει ποτε οι arcade…

      Απάντηση
      • Giannis Argyriou
        Giannis Argyriou says:

        Το ρεγκετόν είναι ένα dance pop hit με ρεγκετον ήχο στο ρεφρέν κυρίως. Το dance pop είναι ένα ευρωπαικού τύπου dance κομμάτι που έχει μία έθνικ γέφυρα αρκετά χαρακτηριστική, το midtempo pop είναι ένα ένα classic radiofriendly pop κομμάτι. Όλα είναι τραγούδια που μπορούν εύκολα να σταθούν στον διαγωνισμό και να μας φέρουν επιτέλους μια καλή θέση. Ας αναμένουμε όμως και ποιο θα επιλέξει η ΕΡΤ γτ μπορει να εχουμε εκπληξεις κ ανατροπές!

        Απάντηση
  8. Miltos
    Miltos says:

    Πάντως αυτό που δε θέλει κάνεις είναι να μοιάζουν με το This is Love! Πείτε μας μόνο αυτό ότι δε μοιάζουν με την συμμετοχή του 2017 και ότι δεν είναι generic pop!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *