Αρμενία: Στις 15 Φεβρουαρίου ο τελικός του Depi Evratesil 2020 | Ανάμεσα στους υποψηφίους η Αθηνά Μανουκιάν!

Στις 15 Φεβρουαρίου θα επιλέξει η Αρμενία το τραγούδι και τον καλλιτέχνη που θα την εκπροσωπήσει στην Eurovision 2020, μέσω του Depi Evratesil. Σε σχετικό ρεπορτάζ που πρόβαλε σήμερα η δημόσια τηλεόραση της Αρμενίας φαίνεται η λίστα των υποψηφίων που θα λάβουν μέρος και ανάμεσα τους είναι και το όνομα της Αθηνάς Μανουκιάν, που ζει και κάνει καριέρα στην χώρα μας!

Στις 15 Φεβρουαρίου η Αρμενία αποφασίζει για το Ρότερνταμ

Ανοιχτή πρόσκληση απηύθυνε η αρμένικη δημόσια τηλεόραση για τραγούδια και ερμηνευτές. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου μπορούσαν ηλεκτρονικά οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν την συμμετοχή τους. Μια επιτροπή στην συνέχεια επέλεξε αυτούς που θα λάβουν μέρος στον τελικό του Depi Evratesil. Σήμερα έγινε γνωστό μέσω ενός ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας, ότι η τελική επιλογή θα γίνει στις 15 Φεβρουαρίου.

Στο 1,02 υπάρχει η λίστα των υποψηφίων, με το όνομα της Αθηνάς Μανουκιάν να βρίσκεται στην θέση νο5. Είναι το χαρτί ψηφοφορίας ενός εκ των κριτών που έχει ψηφίσει ΝΑΙ:

Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχουν ανακοινωθεί ποιοι καλλιτέχνες επελέγησαν προκειμένου να διαγωνισθούν στις 15 Φεβρουαρίου στον τελικό του Depi Evratesil για το εισιτήριο της Αρμενίας στην Eurovision 2020!

Ποια είναι η Αθηνά Μανουκιάν;

Η 25χρονη Ελληνίδα αρμενικής καταγωγής Αθηνά Μανουκιάν, έκανε τα πρώτα της βήματα στη μουσική βιομηχανία το 2007, όταν κατέκτησε την πρώτη θέση στο Διαγωνισμό ταλέντων του Alpha, Τι είναι αυτό που λείπει.

Την επόμενη χρονιά, συμμετείχε στο διαγωνισμό για την ελληνική συμμετοχή στη Eurovision Junior, με το τραγούδι, Το Φιλί της Αφροδίτης, κατακτώντας την τρίτη θέση, χωρίς να καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για τη Λεμεσό.

Το 2011, κυκλοφόρησε το πρώτο της single με τίτλο “Party Like A Freak” που  μετράει πάνω από ένα εκατομμύριο θεάσεις στο YouTube. Ενώ, το 2012 το single της “I Surrender” έγινε ένα από τα καλοκαιρινά hit.

Το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς, κυκλοφόρησε και το πρώτο της ελληνόφωνο τραγούδι, με τίτλο “Να Λες Πως Μ’ Αγαπάς”.

Το 2014, η 25χρονη κυκλοφόρησε το single “XO” που την καθιέρωσε στα airplay της Σκανδιναβίας αλλά και της Αυστραλίας. Μάλιστα, έγινε πιο γνωστή στην Αρμενία, απασχολώντας σε μεγάλο βαθμό τα media εκεί.

Στην κατοχή της έχει δύο μουσικά βραβεία. Το 2015 στα Armenian Pulse Music Awards, όπου κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο τραγούδι στα αγγλικά, ενώ για την ίδια κατηγορία απόκτησε και βραβείο στα European Song Contest, την επόμενη χρονιά.

Επιπλέον, η Αθηνά είναι μία από τους συνθέτες του κομματιού “Παλιά μου αγάπη” της Έλενας Παπαρίζου.

Το 2018 εμφανίστηκε στις audition του Βρετανικού μουσικού διαγωνισμού, The X-Factor, διεκδικώντας μια θέση στο show, τραγουδώντας το Crazy In Love της Beyonce. Η Αθηνά ενθουσίασε πάρα πολύ τον Robbie Williams, ο οποίος θεωρεί πως η ίδια μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στη μουσική βιομηχανία.

Στο παρελθόν το όνομα της έχει ακουστεί, για να είναι αυτή η εκπρόσωπος της Αρμενίας στο διαγωνισμό της Eurovision. Μάλιστα, βρισκόταν σε συζητήσεις για να εκπροσωπήσει τη Χώρα το 2015 και το 2016.

Τέλος, αποτελεί και έναν διακαή πόθο πολλών Αρμενίων και Ελλήνων φαν, ώστε να είναι αυτή η εκπρόσωπος της χώρας τους.

Εμείς δεν έχουμε παρά να της ευχηθούμε καλή επιτυχία και να την δούμε να κερδίζει το Depi Evratesil και να εκπροσωπεί την Αρμενία στο Ρότερνταμ!

5 ΣΧΟΛΙΑ
  1. EscGR
    EscGR says:

    Υπέροχο νέο, είναι ωραία ταλαντούχα γιατί όχι! Ρε παιδιά τι υπέροχη ομαδάρα είστε, ευχαριστούμε για τα νέα που διαβάζουμε μόνο εδώ.

    Απάντηση
  2. Αγάπη ζωή Ειρήνη
    Αγάπη ζωή Ειρήνη says:

    Αν καταφέρει να πάει Ολλανδία θα είναι στην πρώτη τριάδα του τελικού της Γιουροβίζιον καλή Επιτυχία. Αθηνά έχεις όλο το πακέτο η Αρμενία θα σε στείλει. Στην Γιουροβίζιον (Εθνικός τελικός για την Αρμενία η Αρμενία πρόλαβε. η ΕΡΤ πάλι τα ίδια ευτυχώς που η ταλαντούχα Στεφανία θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι φέτος δεν έκανε λάθος η ΕΡΤ καλή Επιτυχία Αθηνά.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *