Γαλλία: Οι πρώτες πληροφορίες για το τραγούδι που θα ερμηνεύσει ο Tom Leeb στην Eurovision 2020!

Εδώ και λίγες ώρες γνωρίζουμε και επισήμως ότι ο 30χρονος Tom Leeb θα εκπροσωπήσει την Γαλλία στην Eurovision 2020, τον Μάιο στο Ρότερνταμ. Η αρχηγός αποστολής της γαλλικής δημόσιας τηλεόρασης στον διαγωνισμό, Alexandra Redde-Amiel, έδωσε λεπτομέρειες για το τραγούδι που θα ερμηνεύσει ο Tom Leeb.

Η επιλογή έγινε για ένα παγκόσμιο τραγούδι ικανό να συγκεντρώσει όλα τα ακροατήρια σε διεθνές επίπεδο, το αγαπήσαμε με το πρώτο άκουσμα. Οι προσπάθειες της France Télévisions θα επικεντρωθεί τώρα σε αυτό το τραγούδι, το οποίο θα παρουσιαστεί μέσω μιας ειδικής εκπομπής και με μια ιδέα για την σκηνική εμφάνιση που θα δούμε στη διοργάνωση στο Ρότερνταμ.
Η γαλλική τηλεόραση επέλεξε πρώτα το τραγούδι, ανάμεσα σε αρκετές εκατοντάδες συμμετοχές που λάβαμε από Γάλλους και διεθνείς τραγουδοποιούς.
Στη συνέχεια, μόλις επιβεβαιώθηκε το τραγούδι, η φωνή του Tom θεωρήθηκε η ιδανικότερη, μεταξύ αυτών που ακούστηκαν, ηχογραφώντας το τραγούδι μας για το Ρότερνταμ.
Αυτή η εσωτερική επιλογή έγινε ακούγοντας τυφλά τις ληφθείσες συμμετοχές, χωρίς τα ονόματα των τραγουδοποιών και ερμηνευτών να είναι γνωστά στην επιτροπή επιλογής.

Alexandra Redde-Amiel, επικεφαλής της γαλλικής αποστολής στον διαγωνισμό.

Συμφωνά λοιπόν με την γαλλίδα αρχηγό αποστολής η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν η εξής:

  • Η επιτροπή επιλογής της γαλλικής τηλεόρασης άκουσε τις συνθέσεις που υποβλήθηκαν
  • Στην συνέχεια το τραγούδι που επιλέχθηκε ηχογραφήθηκε από διάφορους καλλιτέχνες
  • Ο Tom Leeb θεωρήθηκε η καλύτερη επιλογή και ως εκ τούτου χρίστηκε ο εκπρόσωπος της Γαλλίας στην Eurovision 2020.

Λεπτομέρειες για το πότε θα ανακοινωθεί το τραγούδι που θα ερμηνεύσει ο Tom Leeb στην Ahoy Arena δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα, αν και εικάζεται με βάση τις προηγούμενες δουλειές του ότι θα είναι αγγλόφωνο. Στην περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, θα είναι πρώτη φορά που η Γαλλία θα συμμετέχει στον διαγωνισμό με ένα αμιγώς αγγλικό τραγούδι!

Πηγή: eurovision-fr.net
1 reply
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Οι μέχρι στιγμής επιλογές εκπροσώπων των χωρών συμπεριλαμβανομένων και αυτών που φημολογούνται (βλέπε Ελλάδα) δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές (τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα).

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *