Γερμανία: Με απευθείας ανάθεση στην Eurovision 2020

Ύστερα από 11 χρόνια η Γερμανία θα επιλέξει τον καλλιτέχνη που θα την εκπροσωπήσει στον 65ο Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, μέσω εσωτερικής επιλογής.

Αν και η δημόσια τηλεόραση της χώρας δεν έχει ανακοινώσει τίποτα ακόμα για τον τρόπο επιλογής του καλλιτέχνη της για την επερχόμενη Eurovision, οι ειδήσεις που τρέχουν στο διαδίκτυο αλλά και το δικό μας ρεπορτάζ, δείχνουν ό,τι δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος εθνικός τελικός.

Αρχικά, θα έπρεπε μέχρι τώρα να είχαν υπάρξει ήδη ανακοινώσεις τόσο για την διεξαγωγή του τελικού, καθώς και λεπτομέρειες για τον χρόνο και τον τρόπο που θα γίνει αυτή. Επιπλέον, το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τις 9 Μαρτίου, ημερομηνία καταλυτική για την αποστολή της συμμετοχής κάθε χώρας, δεν είναι ικανό για να πραγματοποιηθεί το γεγονός.

Οι επίσημες ανακοινώσεις από την γερμανική δημόσια τηλεόραση αναμένονται να ρθουν περί τα τέλη Ιανουαρίου. Φαίνεται πως στην επιλογή αυτή συμμετείχε τόσο μια διεθνής επιτροπή, όσο και ένα eurovision πάνελ αποτελούμενο από 100 άτομα, που αξιολόγησε τις συμμετοχές, χωρίς να καταφέρει να εγκρίνει τον απαραίτητο αριθμό τραγουδιών για την διεξαγωγή ενός εθνικού τελικού, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στην λύση της απευθείας ανάθεση.

Όλο το εγχείρημα αυτό φαίνεται να είναι ίδιο με αυτό της ελβετικής τηλεόρασης της περασμένης χρονιάς, που με τον Luca Hänni, πέτυχε το καλύτερο της αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια.

Η τελευταία χρονιά που η Γερμανία επέλεξε τον εκπρόσωπο της μέσω εσωτερικής επιλογής ήταν το 2009, όταν την χώρα εκπροσώπησαν οι Alex Swings Oscar Sings!, με το τραγούδι Miss Kiss Kiss Bang, όπου κατέληξαν στην 20η θέση με 35 βαθμούς.

Πηγή: esc-kompakt

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *