Δανία: Οι παρουσιαστές του DMGP 2020 | Με ζωντανή ορχήστρα ο τελικός!

Η δημόσια τηλεόραση της Δανίας ανακοίνωσε πριν από λίγο τους παρουσιαστές του εθνικού τελικού της χώρας για την Eurovision 2020, DMGP 2020. Επίσης ανακοινώθηκε ότι για πρώτη φορά από το 1999 η μουσική των υποψήφιων τραγουδιών θα είναι με την συνοδεία ζωντανής ορχήστρας και όχι play back.

Με ζωντανή ορχήστρα το DMGP 2020

Το DMGP 2020 θα πραγματοποιηθείφέτος με μικρές αλλαγές. Σε μία μόνο βραδιά θα επιλεχθεί η δανέζικη συμμετοχή στην Eurovision 2020. Θα διαγωνισθούν δέκα τραγούδια εκ των οποίων τα εφτά θα προκριθούν απευθείας από μία επιτροπή που έχει συστήσει η δημόσια τηλεόραση της χώρας (DR) για τον σκοπό αυτό, ενώ τα υπόλοιπα τρία θα προκύψουν από τρεις ημιτελικούς των τριών τραγουδιών, οι οποίοι όμως θα μεταδοθούν μόνο ραδιοφωνικά/διαδικτυακά και θα ψηφίσουν μόνο οι ακροατές, στέλνοντας ένα τραγούδι από κάθε ημιτελικό στο DMGP 2020.

Τα 16 τραγούδια (7 απευθείας φιναλίστ και 9 στους ραδιοφωνικούς ημιτελικούς), αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα σ εόλες τις μουσικές διαδικτυακές πλατφόρμες.

Παρουσιαστές του DMGP 2020 που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου στην Κοπεγχάγη, στην Royal Arena, είναι οι Hella Joof και Rasmus Bjerg.

Η σημαντικότερη αλλαγή πάντως σε σχέση με ό,τι συνέβαινε τις προηγούμενες χρονιές είναι ότι η μουσική των τραγουδιών στον τελικό του DMGP 2020 θα είναι με την συνοδεία ζωντανής ορχήστρας, συγκεκριμένα της Antonelli Orchestra, της πιο διάσημης ίσως ζωντανής ορχήστρας της Δανίας! Τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε ζωντανή ορχήστρα σε εθνικό τελικό της Δανίας ήταν στο μακρινό 1999.

Η Δανία στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision

Η Δανία συμμετείχε στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 49 φορές από το ντεμπούτο της το 1957. Αφού διαγωνίστηκε σε δέκα διαδοχικούς διαγωνισμούς μέχρι το 1966, η Δανία απουσίαζε για έντεκα χρόνια από το 1967 μέχρι το 1977. Από το 1978 όμως και μετά απουσίασε μόνο από τέσσερις διαγωνισμούς, συνήθως λόγω αποκλεισμού. Η χώρα μετρά τρεις νίκες στο ενεργητικό της (1963, 2000, 2013), με πιο πρόσφατη αυτή της Emmelie De Forest φυσικά με το Only Teardrops.

Στο Τελ Αβίβ την Δανία εκπροσώπησε η Leonora με το Love Is Forever, που μετά την οριακή της πρόκριση στον δεύτερο ημιτελικό, κατέλαβε τελικά την 12η θέση στον μεγάλο τελικό, με 120 βαθμούς.

 

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *