Ελλάδα: Την Τετάρτη συνεδριάζει η επιτροπή της ΕΡΤ για την Eurovision 2020! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Στον αστερισμό των δηλώσεων του προέδρου της επιτροπής της ΕΡΤ για την επιλογή της συμμετοχής μας στην Eurovision 2020, Δημήτρη Παπαδημητρίου, κινείται τις τελευταίες ώρες η ελληνική eurovision bubble, με τα περισσότερα σχόλια να είναι αρνητικά για τον γνωστό μουσικοσυνθέτη. Ο καιρός όμως περνάει και η ραστώνη των εορτών πήγε πίσω τον προγραμματισμό. Την ερχόμενη όμως Τετάρτη και Πέμπτη 8-9/1 η επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τις επίσημες ανακοινώσεις.

Νέα συνεδρίαση της επιτροπής της ΕΡΤ για την Eurovision 2020

Η πενταμελής γνωμοδοτική επιτροπή της ΕΡΤ μπορεί να μην κατάφερε να συνεδριάσει εξαιτίας των αργιών των τελευταίων ημερών, η ερχόμενη όμως εβδομάδα θα είναι καταλυτική για την συνέχεια. Την Τετάρτη και Πέμπτη 8 και 9/1, η επιτροπή θα συγκληθεί για μία ακόμα φορά λίγο πριν ανακοινωθεί και επίσημα ο καλλιτέχνης, αλλά και το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσουν στην Eurovision 2020.

Σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές φέτος έφθασαν πολλές συνθέσεις στην διεύθυνση διεθνών σχέσεων της ΕΡΤ και ως όφειλε η επιτροπή τις άκουσε όλες, πριν φθάσει στην οριστική επιλογή.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η πενταμελής επιτροπή της ΕΡΤ για την Eurovision 2020 απαρτίζεται από τους:

1. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ – Συνθέτη, Μέλος ΔΣ ΕΡΤ ΑΕ (Πρόεδρο)
2. ΑΔΑΜ Πέτρο – Μουσικό Παραγωγό (Μέλος)
3. ΜΑΡΚΑΚΗ Γιώργο – Δημοσιογράφο (Μέλος)
4. ΠΕΤΡΙΔΗ Γιάννη – Μουσικό Παραγωγό (Μέλος).
5. ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία – Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων ΕΡΤ ΑΕ (Μέλος)

Τι τελικά ισχύει με τα υποψήφια τραγούδια της Stefania;

Όπως φυσικά γνωρίζετε το όνομα που προκρίνεται μέχρις στιγμής τουλάχιστον είναι αυτό της 17χρόνης Stefania, για την οποία διαβάσατε πρώτα από το EurovisionFun, το καλοκαίρι ακόμη!

Ήδη στο διαδίκτυο έχουν κυκλοφορήσει διάφορες φήμες για τα τρία τραγούδια που έχει υποβάλει η ομάδα της στην ΕΡΤ με τις περισσότερες από αυτές να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα!

Αρχικά να γράψουμε για μία ακόμα φορά, ότι ο στίχος των κομματιών είναι στα αγγλικά! Δεν υπάρχει η σκέψη από τους δημιουργούς για χρήση ελληνικών στίχων, παρά τα όσα λέγονται αριστερά και δεξιά. Επίσης δεν υπάρχει κανένα κομμάτι με θέμα το bullying. Αυτό που υπάρχει είναι ένα τραγούδι που αναφέρεται στις ανησυχίες των εφήβων και την δύναμη που χρειάζονται για να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές δυσκολίες.

Η εικόνα επίσης που παρουσιάζεται από διάφορα μέσα για ζουρνάδες, λύρες και ένα τραγούδι σχεδόν με παραδοσιακό άρωμα, δεν έχει καμία σχέση με ό,τι πραγματικά ισχύει. Όντως ένα εκ των τριών κομματιών είναι ένα pop έθνικ τραγούδι, που όμως είναι με μοντέρνο και σύγχρονο ήχο, έχοντας μία πολύ δυνατή έθνικ γέφυρα!

Επειδή όμως θέλουμε να είμαστε απολύτως συνεπείς στα όσα έχουμε γράψει, κάτι που βλέπουμε έχετε εκτιμήσει πολύ, παρά το γεγονός ότι σε προηγούμενο άρθρο μας αναφέραμε ότι οι ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, τελικά φαίνεται ότι θα πάμε λίγες ημέρες πιο πίσω!

Εν αναμονή λοιπόν των επίσημων ανακοινώσεων της ΕΡΤ σας ευχαριστούμε για μία ακόμα φορά για την εμπιστοσύνη και την προτίμηση σας!

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις γύρω από την ελληνική συμμετοχή!

 

 

34 ΣΧΟΛΙΑ
  1. gogos
    gogos says:

    Φαίνεται ότι όλα βαίνουν καλώς!
    Στα θετικά είναι ότι φέτος έφθασαν πολλές συνθέσεις σε σχέση με πέρσι κι αυτό δείχνει ότι αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών για τον διαγωνισμό!

    Υ.Γ @Giannis Argyriou Φαντάζομαι θα σε χουν “πρήξει” οι κοντινοί σου άνθρωποι να τους πεις όσες πιο πολλές λεπτομέρειες για τα τραγουδια ε; Εγώ πάντως αυτό θα κανα αν δεν μου τα λεγες ΟΛΑ! 🙂
    Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!
    Καλή συνέχεια!!

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Παρακαλώ φίλε μου! Η αλήθεια ειναι αυτη, όμως είναι κάτι που μου αρέσει κ το διασκεδάζω, τόσο εγώ όσο και η ομάδα του eurovisionfun, γτ μην νομίζεις κ αυτοί τα ξέρουν σχεδόν όλα…μην κοιτάς που δεν μιλάνε χαχα! Κάνουμε αυτό που μας αρέσει, έτσι όπως το φανταζόμασταν και μπορούμε να γράφουμε ό,τι θέλουμε χωρίς εξαρτήσεις κλπ που έχουν δυστυχως τα σαιτ των σωματείων (το πέρασα κ το ξέρω κ δεν το κατηγορώ, το δικαιλογώ σε μεγάλο βαθμό).

      Απάντηση
          • John
            John says:

            Αρχικά τελικά ο καλλιτέχνης και το τραγούδι ήλθαν ανακοινωθούν μαζί ;(γιατί αυτό κατάλαβα εγώ με αυτά που έγραψες ; ) Εννοώ άλλους καλλιτέχνες που κατεθεσαν τις προτασεις τους όπως είπες και εσυ φέτος ήταν αρκετοί… μήπως έμαθες ποιοι τυχόν διάσημοι έστειλαν και μρ τι στυλ ; Και κάτι άσχετο αλλά σημαντικό από εχθές δεν βγήκε κάποιος να δώσει μια εξήγηση για τις απαράδεκτες δηλώσεις του κυρίου Παπαδημητρίου ;;;

  2. tbww
    tbww says:

    Θα ήθελα να ρωτήσω, όταν λέτε ανακοίνωση καλλιτέχνη και τραγουδιού εννοείται ότι δε θα υπάρξει επιλογή ανάμεσα στα τρία τραγούδια από κοινό/επιτροπή όπως ειχε αναφερθεί αρχικά και ότι θα γίνει ότι ακριβώς έγινε και πέρυσι?
    Ευχαριστώ

    Απάντηση
  3. Manos
    Manos says:

    Αυτό που εννοεί ο thww νομίζω είναι ότι πράγματι είχατε πει το καλοκαίρι ότι μπορεί να γινόταν ανάθεση σε κάποιο καλλιτέχνη και μετά επιλογή του τραγουδιού μέσω televoting ! Αλλά δεν προσχώρησε εσείς όμως νομίζω το είχατε πει … σωστά ; Ή κάνω λάθος ;

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Εμείς εξ αρχής λέγαμε ότι δεν πρόκειται να γίνει εθνικος τελικός, ακόμη και όταν ολα τα μεσα γράφαν ότι θα πραγματοποιηθεί. Αυτό που λέγαμε ως μικρότερη όμως πιθανότητα, ήταν να επιλεγεί ένας καλλιτέχνης και στην συνέχεια να γίνει μια εκπομπη επιλογής. Αυτό όμως σε πολύ πρώιμο στάδιο γιατί εδώ κα μήνες λέμε ότι θα γίνει απευθείας αναθέση.

      Απάντηση
  4. ανδρεας
    ανδρεας says:

    Το τραγουδι θα ανακοινωθει μαζι με τον καλλιτεχνη; διοτι θεωρω ειναι πολυ νωρις. Παντα μετα το μαρτιο ανακοινονουμε εμεις και οι περισσοτερες χωρες.

    Απάντηση
        • Giannis Argyriou
          Giannis Argyriou says:

          Όχι αυτό είναι θέμα της ΕΡΤ και των δημιουργών. Ο τίτλος όμως του κομματιού που πιστεύω θα επιλεγεί είναι πολυ έξυπνος, και δεν έχει ξαναυπάρξει σε τραγουδι στο διαγωνισμό.

          Απάντηση
  5. TimGr
    TimGr says:

    Ισχύει ότι το
    ένα από τα δύο επικρατέστερα είναι το mucho calor που ειχε προταθει στον sandro και τώρα άλλαξε στίχους και τίτλο σε Love me Encore; Αυτό είναι το ethnic ή το reggaeton; Το δικό σου αγαπημένο Γιάννη ποιο από τα δύο είναι;

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Όπως είπα κ παραπάνω δεν μπορώ να σχολιάσω ό,τι εχει να κάνει με τίτλους κλπ Αλλά δεν είναι ακριβως ετσι οπως τα περιγράφεις.

      Απάντηση
      • John
        John says:

        Αλήθεια ;;; Που το διάβασες αυτό Γιάννη αν θες εξήγησε μας τι εννοεί ο TimmGr …Αλήθεια εσένα πιο σου αρέσει πιο πολύ ; Είναι τα δύο που σου άρεσαν αρχικά ;

        Απάντηση
      • TimGr
        TimGr says:

        Ενημερώνω ότι ανέβηκε στη Wikipedia ο τίτλος του τραγουδιού της Stefania ως Haide Again αν και δε μοιάζει έμπιστο αφού η ίδια σελίδα παρουσιάζει το Όνειρο Μου ως νικητήριο τραγούδι του 2018! Προσωπική σου προτίμηση είναι το ethnic ή το reggaeton κομμάτι;

        Απάντηση
        • Giannis Argyriou
          Giannis Argyriou says:

          Αμφότερα μου αρέσουν, προσωπικά έβαλα πρώτο το εθνικ. Από τους 6 συντάκτες που τα ακούσαμε οι 4 προτιμησαν το εθνικ κ οι 2 το ρεγκετον.

          Απάντηση
          • TimGr
            TimGr says:

            Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες! Περιμένουμε τις εξελίξεις και ελπίζουμε για το καλύτερο!

          • George X.
            George X. says:

            Γιάννη το this is love ή το fuego προτιμάς για να καταλάβω το γούστο και τι στυλ τραγούδι αρέσει ; Χαχα

          • Giannis Argyriou
            Giannis Argyriou says:

            χαχαχαχ! Γενικα μπαλάντες ειναι το αγαπημενο μου είδος μουσικης, αλλά δεν θυμιζει κανενα απο τα τραγουδια ουτε το Fuego, ούτε το This is love.

  6. George X.
    George X. says:

    Χαχα οκ !!! Να σε ρωτήσω κάτι η Στεφανία δεν έχει κλειδώσει γιατί ο Πουλόπουλος λέει ότι τίποτε δεν έχει κλειδώσει ακόμα και η ΕΡΤ δέχεται ακόμα προτασεις ..;

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Ούτε εμείς είπαμε ότι έχει κλειδώσει ακόμα 100%, είπαμε ότι είναι το μεγάλο φαβορί, αν και δεν βλέπω να γίνεται κάποια ανατροπη εύκολα.
      ΥΓ Να σου πω κάτι, θα έγκρινουμε τα σχόλια σου και με το ίδιο nick να τα στέλνεις και απαντούμε όποτε γίνεται κ στις ερωτήσεις σου όπως βλέπεις. Βλέπουμε τις ip και όποτε ξέρουμε πότε είναι ίδιος χρήστης…Φιλικα.

      Απάντηση
      • John
        John says:

        Οκ !! Χαχαχα θα σω πω… Σχολίαζα με ίδιο όνομα αλλά μετά από κάποιο διάστημα μου έβγαζε ένα σφάλμα και μου έλεγε νομίζω “αυτό το έχετε πει ήδη” κάτι τέτοιο και μετά νόμιζα ότι πρέπει να αλλάζω ονόματα αλλά αν μπαίνουν τα σχόλια με το ίδιο κανένα πρόβλημα απλά είχα αυτό το θέμα γι’αυτό.

        Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *