Ελλάδα: Την Τρίτη η τελευταία συνεδρίαση της γνωμοδοτικής επιτροπής, την Τετάρτη το ΔΣ της ΕΡΤ! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Όλοι έχουν αντιληφθεί ότι η ώρα των ανακοινώσεων στην ΕΡΤ πλησιάζει, αλλά ουδείς μέχρι στιγμής ήταν σε θέση να διευκρινίσει τα χρονικά σημεία όπου θα κλειδώσουν οι οριστικές αποφάσεις. Το Eurovision Fun πιστό στην έγκυρη ενημέρωση είναι εδώ για να φωτίσει και πάλι τις εξελίξεις.

Τελευταία συνεδρίαση από την γνωμοδοτική επιτροπή

Αύριο Τρίτη 14/1 η γνωμοδοτική επιτροπή της ΕΡΤ θα συνεδριάσει για τελευταία φορά. Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι η τελική εκδοχή του τραγουδιού που προκρίνει τόσο η ΕΡΤ, όσο και η ομάδα της Stefania για τον επερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, αλλά και αυτό το νέο κομμάτι που όπως σας είπαμε ηχογράφησε κατά την σύντομη παραμονή της στην Ελλάδα το σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Στην συνεδρίαση αυτή η γνωμοδοτική επιτροπή της ΕΡΤ θα καταλήξει στο κομμάτι και τον καλλιτέχνη, που θα προτείνει στο ΔΣ της εταιρείας, προκειμένου να αποτελέσει την συμμετοχή και τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, τον ερχόμενο Μάιο στο Ρότερνταμ.

Την Τετάρτη 15/1 συνεδριάζει το ΔΣ της ΕΡΤ

Την επόμενη ακριβώς ημέρα, Τετάρτη 15/1, συνεδριάζει το ΔΣ της ΕΡΤ. Σε αυτό το ΔΣ είναι πολύ πιθανό να παρθούν σημαντικές αποφάσεις που αφορούν την συμμετοχή μας στην Eurovision 2020. Τι εννοούμε; Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, κ. Γαμπρίτσος, θα εισηγηθεί την πρόταση της γνωμοδοτικής επιτροπής και εφόσον το ΔΣ εγκρίνει την πρόταση τότε θα εξουσιοδοτήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, διεθνείς σχέσεις και νομική υπηρεσία, προκειμένου να προβούν σε όλες εκείνες τις ενέργειες ώστε τις επόμενες εβδομάδες (αν όχι ημέρες), να υπογραφούν τα σχετικά συμβόλαια μεταξύ της ΕΡΤ και της πλευράς του καλλιτέχνη. Αφού συμβεί και αυτό θα έχουμε την επίσημη ανακοίνωση!

Μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει στην Ολλανδία η 17χρονη Στεφανία Λυμπερακάκη, με ένα ποπ έθνικ τραγούδι σε σύνθεση του Δημήτρη Κοντόπουλου, ARCADE και στίχους της Sharon Vaughn. Για περισσότερες λεπτομέρειες για το τραγούδι μπορείτε να ανατρέξετε στο προηγούμενο μας άρθρο.

Οι εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι ραγδαίες, μείνετε στο Eurovision Fun για να μην χάνετε στιγμή από όλα όσα αφορούν την ελληνική συμμετοχή στο Ρότερνταμ!

26 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Miltos
    Miltos says:

    Γιάννη μπορώ να θέσω ένα ερώτημα? Τα στοιχεία που μας παρέθεσες τα οποία αποτελούν το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει είναι αρμονικά συνδεδεμένα?

    Απάντηση
      • Miltos
        Miltos says:

        Είμαι σίγουρος, ελπίζω το τραγούδι να είναι αντάξιο των προσδοκιών μας έτσι για να βουλωσουμε στόματα! Αν και είμαι πολύ σίγουρος για το μας είπατε ότι είναι τραγούδι δεκάδας!

        Απάντηση
        • gogos
          gogos says:

          Και ωραίο να ναι το τραγούδι μη νομίζεις ότι “κάποιοι” θα σταματήσουν να λένε τις “χαριτωμενιές” τους… Και όπως ΚΑΘΕ χρόνο θα ασχολούνται αρνητικά και φυσικά θα κατακρίνουν τα πάντα. Ποια; Λοιπόν έχουμε και λέμε…

          1ο. Φυσικά θα “ξεχάσουν” το τραγούδι (αν είναι ωραίο και έχει αποδοχή) και θα πιάσουν την καραμέλα της φωνής. Αυτό μέχρι να την ακούσουν live σε κάποιο event-eurovision party.
          2ο. Φυσικά δεν θα σταματήσουν μέχρι τον διαγωνισμό να μας λενε ότι θα πατώσουμε και μπορεί να μη περάσουμε καν στον τελικό.
          3o.Θα συνεχίσουν έπειτα ( τα καλοπροαίρετα πάντα 🙂 σχόλια τους ) με τις πρώτες πληροφορίες που θα υπάρχουν για την σκηνική παρουσίαση. Αυτό μέχρι να ξεκινήσουν οι πρόβες τον Μαιο στο Ροτερνταμ.
          4ο. Επειτα ακολουθεί το ενδυματολογικό. Εκει να δεις σχόλια… Όλοι ξαφνικά γίνονται μόδιστροι.
          5ο. Τέλος έρχονται τα live.Στον ημιτελικό για αυτούς σημαίνει ότι περάσαμε οριακά (φυσικά δεν θα ξεχάσουν την Demy). Αυτό μέχρι το Σάββατο μετά τον τελικό που θα μάθουμε.
          5ο. Στον τελικό και top 10 να είμαστε πάλι θα βρουν κάτι να σχολιάσουν (αρνητικά πάντα).
          Όπως κάθε χρόνο λοιπόν έτσι και φέτος.

          Υ.Γ Δεν αναφέρομαι σε όλους που έχουν να σχολιάσουν κάτι που είδαν και άκουσαν βασιζόμενοι σε κάποιο γεγονός-επιχείρημα, αλλά για αυτούς που θάβουν δίχως αύριο, πριν μάθουν (όπως αυτή τη περίοδο) και σ’ αυτούς που απαξιώνουν καλλιτέχνες επειδή δεν είναι της αρεσκείας τους, αδιαφορώντας για το τελικό αποτέλεσμα (καλό-κακό-μέτριο) και τελικής θέσης στον πίνακα.

          Απάντηση
  2. tbww
    tbww says:

    Η στιχουργός είναι εξαιρετικά μεγάλη έκπληξη με επιτυχίες στο ενεργητικό της. Μεταξύ άλλων έχει γράψει το Survivor της Παπαρίζου και τραγούδια της Lara Fabian. Ο Arcade επίσης ένας καλλιτέχνης πολύ σύγχρονος ,με επιτυχίες και ικανός για μεγάλα πράγματα. Θεωρητικά λοιπόν τίποτα δε θα μπορούσε να ήταν καλύτερο για την ελληνική συμμετοχή. Αναμένουμε το τραγούδι να είναι άξιο των προσδοκιών!

    Απάντηση
  3. Μάριος
    Μάριος says:

    Θα ήθελα να ρωτήσω, η γνωμοδοτική επιτροπή κάνει με κάποιον τρόπο και ακρόαση των υποψήφιων καλλιτεχνών να ερμηνεύουν τα τραγούδια τους ζωντανά; Πώς ρισκάρει κάποιος -και καταξιωμένοι άνθρωποι στο χώρο- να προτείνει ένα τραγούδι για έναν διαγωνισμό με ζωντανά τα φωνητικά, χωρίς να έχει καμία εικόνα του πως ερμηνεύει ο καλλιτέχνης ζωντανά το τραγούδι του; Πόσες φορές δεν έχουμε δει οι εντυπώσεις και τα αποτελέσματα να αλλάζουν άρδην όταν ακούμε ζωντανά τα τραγούδια;

    Απάντηση
      • John.T
        John.T says:

        Εχεις ακούσει το τραγούδι που κατέθεσε γιατί ο συνθέτης είναι γνωστός ,δεν το περίμενα αλλά αφού δεν υπήρξε εξέλιξη μάλλον δεν θα άξιζε ! Ωστόσο αν ξέρεις περισσότερα κάνε ένα άρθρο γιατί αξίζει να μάθουμε !

        Απάντηση
  4. Pant
    Pant says:

    Συγχαρητήρια για την έγκυρη ενημέρωση!!! Το τραγούδι πότε πρόκειται να ανακοινωθεί αν τελικά η Στεφανία επιλεγεί ??
    Επίσης μιλάει ελληνικά?

    Απάντηση
  5. Βασίλης
    Βασίλης says:

    Ναι αλλά στα backstge του mad vma απο τι είδα η Κονι Μεταξα της μιλησε στα αγγλικά. Νομίζω η ερώτηση που της έκανε ήταν do you like Greece?

    Απάντηση
  6. eurofan
    eurofan says:

    Στο κανάλι της στο YouTube δεν βρήκα πάντως βίντεο από εμφανίσεις μπροστά σε κόσμο ( πχ συναυλία η εμφάνιση σε τηλεοπτική εκπομπή μπροστά σε κοινό), παρά μόνο βίντεο που κάνει covers τραγουδιών άλλων καλλιτεχνών σε ένα studio. Υπάρχει κάποιος που έχει βρει live της εμφάνιση μπροστά σε κόσμο;

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *