Μολδαβία: Οι Δημήτρης Στάσσος και Νίκος Σόφης φιλοδοξούν να βρεθούν μαζί με την C. Sandu στο Ρότερνταμ!

Δύο Έλληνες δημιουργοί ένωσαν τις δυνάμεις τους και κατέθεσαν την δική τους πρόταση στην Μολδαβία για την Eurovision 2020. Μαζί με την ανερχόμενη τραγουδίστρια Catarina Sandu, οι Νίκος Σοφής και Δημήτρης Στάσσος, ευελπιστούν να πάρουν το εισιτήριο της Μολδαβίας για το Ρότερνταμ, με το τραγούδι που έγραψαν μαζί και έχει τον τίτλο μιας παλαιότερης ελληνικής συμμετοχής, Die For You.

Ο Δημήτρης Στάσσος μένει μόνιμα στην Σουηδία με σημαντική καριέρα εκεί. Έχει δύο φορές διαγωνισθεί ως συνθέτης στη Eurovision. Την πρώτη φορά με την Ισπανία το 2009 και το La Noche Es Para Mi της Soraya και το 2012 με την Ελλάδα και το Aphrodisiac της Ελευθερίας Ελευθερίου.

Ο Νίκος Σοφής είναι στιχουργός με βάση του τη Γερμανία και τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε αρκετούς εθνικούς τελικούς διάφορων χωρών (Μολδαβία, Λευκορωσία, Πολωνία, Ισλανδία, Ελβετία, Ρουμανία κ.α.). Αυτή θα είναι η έκτη συνεχόμενη φορά που συμμετέχει στον εθνικό τελικό της Μολδαβίας, όπου το 2018 κέρδισε την δεύτερη θέση!

Αμφότεροι οι δημιουργοί έχουν καταθέσει τραγούδια σε διάφορες χώρες και ελπίζουν να βρεθούν τον Μάιο στο Ρότερνταμ! Αν καταφέρουν και κερδίσουν, θα είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που η Μολδαβία θα εκπροσωπείται με Έλληνες δημιουργούς, μετά το My Lucky Day του Δημήτρη Κοντόπουλου το 2018 και το Stay του Γιώργου Καλπακίδη το 2019.

Η Catarina Sandu είναι μια νέα ανερχόμενη τραγουδίστρια της Μολδαβίας, ενώ ο τίτλος της συμμετοχής της είναι Die For You. Μπορείτε να το ακούσετε στο παρακάτω link αύριο Δευτέρα, 20/1, στις 2 το μεσημέρι:

Μέσω των Live Auditions η επιλογή του εκπροσώπου της Μολδαβίας στην Eurovision 2020

Μέχρι τις 17 Ιανουαρίου είχαν προθεσμία οι ενδιαφερόμενοι για να στείλουν την συμμετοχή τους στην δημόσια τηλεόραση της Μολδαβίας για την Eurovision 2020.

Αφού ελεγχθεί η νομιμότητα των συμμετοχών, όσοι υποψήφιοι κριθούν από το ΔΣ της TRM ως έγκυροι, θα κληθούν ενώπιον μιας κριτικής επιτροπής η οποία θα αποτελείται από 5 έως 11 μέλη να ερμηνεύσουν ζωντανά το τραγούδι τους.

Ο κάθε κριτής θα βαθμολογεί από 0 – 12, ερμηνεία, τραγούδι και στίχο των υποψήφιων κομματιών. Ο γραμματέας του δικηγορικού συλλόγου της Μολδαβίας θα επιβλέπει την διαδικασία και θα παραλαμβάνει τις ψήφους του κάθε κριτή. Νικητής και εκπρόσωπος της Μολδαβίας στην Eurovision 2020 θα είναι αυτός που θα συγκεντρώσει την μεγαλύτερη ψηφοφορία από την κριτική επιτροπή.

Την Μολδαβία πέρσι εκπροσώπησε η Anna Odobescu, μετά την νίκη της στον εθνικό τελικό της χώρας με το τραγούδι Stay, που ένας εκ των δημιουργών του ήταν ο Έλληνας συνθέτης, Γιώργος Καλπακίδης. Το τραγούδι δυστυχώς με 85 βαθμούς δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, καταλαμβάνοντας την 12η θέση του δεύτερου ημιτελικού.

2 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *