Νορβηγία: Ακούστε το “Out of Air” των Didrik & Emil Solli-Tangen απευθείας φιναλίστ στο MGP 2020

Το Σάββατο 18/1 πραγματοποιείται ο δεύτερος ημιτελικός του MGP 2020. Τέσσερα τραγούδια θα διεκδικήσουν το μοναδικό εισιτήριο αυτού του ημιτελικού που οδηγεί στον τελικό της 15ης Φεβρουαρίου στο  Τρόνχεϊμ. Εκτός όμως αυτού, οι Didrik & Emil Solli-Tangen που είναι απευθείας στον τελικό θα παρουσιάσουν το τραγούδι τους ζωντανά. Αν και το τραγούδι επρόκειτο για πρώτη φορά να γίνει διαθέσιμο στο κοινό αύριο, Παρασκευή 17/1, ήδη έχει κυκλοφορήσει σε διάφορες διαδικτυακές μουσικές πλατφόρμες.

Μπορείτε να ακούσετε το τραγούδι των Didrik & Emil Solli-Tangen στο MGP 2020, με τίτλο Out of Air, κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Ανατολική Νορβηγία ο δεύτερος ημιτελικός

Αυτή την εβδομάδα κινούμαστε από τη νότια Νορβηγία προς τα ανατολικά. Τα παρακάτω τέσσερα τραγούδια θα διεκδικήσουν το μοναδικό εισιτήριο αυτού του ημιτελικού που οδηγεί στον τελικό του MGP 2020 στις 15 Φεβρουαρίου.

  • JÆGER – “How About Mars”
  • Kim Wigaard & Maria Mohn – “Fool for Love”
  • Rein Alexander – “One Last Time”
  • Tore Petterson – “The Start of Something New”

Μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια εδώ .

Οι τέσσερις συμμετέχοντες θα διαγωνισθούν σε duels, μέχρι να προκύψει ο τελικός νικητής. Τα αποτελέσματα θα καθορισθούν από την διαδικτυακή ψηφοφορίας, η οποία θα είναι δωρεάν. Για να ψηφίσει κανείς αρκεί απλά να κάνει εγγραφή στην ιστοσελίδα της νορβηγικής δημόσιας τηλεόρασης. Κάθε χρήστης θα έχει τρεις ψήφους και μέσω ip θα ελέγχονται φαινόμενα διπλής ψήφου.

Έτσι θα επιλεγεί ο εκπρόσωπος της Νορβηγίας στην Eurovision 2020

Σας υπενθυμίζουμε ότι το MGP 2020 θα αποτελείται από έξι σόου, πέντε ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό.

  • 1ος Ημιτελικός, 11/1 Νότια Νορβηγία
  • 2ος Ημιτελικός, 18/1 Ανατολική Νορβηγία
  • 3ος Ημιτελικός, 25/1 Κεντρική Νορβηγία
  • 4ος Ημιτελικός, 1/2 Δυτική Νορβηγία
  • 5ος Ημιτελικός, 8/2 Βόρεια Νορβηγία
  • Τελικός, 15/2 – Τρόνχεϊμ

Σε κάθε ημιτελικό θα διαγωνίζονται τέσσερα τραγούδια σε duels (όπως στην δεύτερη ευκαιρία του Melodifestivalen) και ο τελικός νικητής θα προκρίνεται στον τελικό. Μαζί όμως με τα πέντε τραγούδια που θα προκύψουν από τους ημιτελικούς, στον τελικό της 15/2 θα συμμετάσχουν άλλα πέντε τραγούδια που θα έχουν προκριθεί απευθείας και έχουν επιλεγεί από την κριτική επιτροπή που αξιολόγησε όλες τις συμμετοχές που υποβλήθηκαν.

Τα ονόματα των διαγωνιζόμενων στον κάθε ημιτελικό θα ανακοινώνονται την Δευτέρα πριν από κάθε ημιτελικό. Μια ημέρα πριν τον κάθε ημιτελικό θα δίνονται στην δημοσιότητα και τα τραγούδια, ενώ σε κάθε ημιτελικό θα έχουμε την ευκαιρία να ακούμε και ένα τραγούδι από τους απευθείας φιναλίστ.

Τα αποτελέσματα τόσο στους ημιτελικούς, όσο και στον τελικό θα καθορισθούν αποκλειστικά και μόνο από το τηλεοπτικό κοινό.

Ο επικεφαλής του MGP Stig Karlsen αποκάλυψε ότι όπως και το 2019, έτσι και στο MGP 2020 θα έχουμε μεγάλα ονόματα της νορβηγικής μουσικής σκηνής. Οι ημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν στην Η3 Arena στο Φόρνεμπου, δίπλα από το αεροδρόμιο του Όσλο, ενώ ο μεγάλος τελικός στο Trondheim Spektrum, στην πόλη Τρόνχεϊμ, μακρυά από το Όσλο για πρώτη φορά από το 1989.

Φέτος, την Νορβηγία εκπροσώπησαν μετά την νίκη τους στο MGP 2019 οι ΚΕiiNO με το τραγούδι τους Spirit In The Sky, που κατέλαβε την έκτη θέση συνολικά στον μεγάλο τελικό, έχοντας όμως κερδίσει την ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού.

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *