Νορβηγία: Με διαδικτυακή ψηφοφορία το MGP 2020!

Μόλις μία ημέρα πριν την ανακοίνωση των υποψηφίων του πρώτου ημιτελικού του MGP 2020, αλλά και ενός εκ των πέντε απευθείας φιναλίστ, ο επικεφαλής του εθνικού τελικού της Νορβηγίας, Stig Karlsen, αποκάλυψε στο escnorge ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του MGP το κοινό θα μπορεί να ψηφίζει δωρεάν διαδικτυακά, προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή, αλλά και να βγαίνουν πιο άμεσα τα αποτελέσματα.

Αλλαγές στον τρόπο ψηφοφορίας του MGP 2020

Αυτό που χρειάζεται να κάνει κάποιος προκειμένου να ψηφίσει, είναι να κάνει εγγραφή στην ιστοσελίδα της νορβηγικής δημόσιας τηλεόρασης. Κάθε χρήστης θα έχει τρεις ψήφους και μέσω ip θα ελέγχονται φαινόμενα διπλής ψήφου. Για την καινοτομία αυτή ο Stig Karlsen δήλωσε:

Ίσως να είναι τρομακτικές αυτές οι αλλαγές, αλλά είναι σημαντικό να εγγραφούν όσο περισσότεροι άνθρωποι γίνεται προκειμένου να ψηφίσουν. Τα τραγούδια που θα διαγωνισθούν στον τελικό της 15ης Φεβρουαρίου θα πρέπει να ταυτίζονται με την γεύση της μουσικής του νορβηγικού λαού.

Stig Karlsen, για τον νέο τρόπο ψηφοφορίας στο MGP 2020.

Έτσι θα επιλεγεί ο εκπρόσωπος της Νορβηγίας στην Eurovision 2020

Σας υπενθυμίζουμε ότι το MGP 2020 θα αποτελείται από έξι σόου, πέντε ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό.

  • 1ος Ημιτελικός, 11/1 – Βόρεια Νορβηγία
  • 2ος Ημιτελικός, 18/1 – Κεντρική Νορβηγία
  • 3ος Ημιτελικός, 25/1 – Δυτική Νορβηγία
  • 4ος Ημιτελικός, 1/2 – Ανατολική Νορβηγία
  • 5ος Ημιτελικός, 8/2 – Νότια Νορβηγία
  • Τελικός, 15/2 – Τρόνχεϊμ

Σε κάθε ημιτελικό θα διαγωνίζονται τέσσερα τραγούδια σε duels (όπως στην δεύτερη ευκαιρία του Melodifestivalen) και ο τελικός νικητής θα προκρίνεται στον τελικό. Μαζί όμως με τα πέντε τραγούδια που θα προκύψουν από τους ημιτελικούς, στον τελικό της 15/2 θα συμμετάσχουν άλλα πέντε τραγούδια που θα έχουν προκριθεί απευθείας και έχουν επιλεγεί από την κριτική επιτροπή που αξιολόγησε όλες τις συμμετοχές που υποβλήθηκαν.

Τα ονόματα των διαγωνιζόμενων στον κάθε ημιτελικό θα ανακοινώνονται την Δευτέρα πριν από κάθε ημιτελικό. Μια ημέρα πριν τον κάθε ημιτελικό θα δίνονται στην δημοσιότητα και τα τραγούδια, ενώ σε κάθε ημιτελικό θα έχουμε την ευκαιρία να ακούμε και ένα τραγούδι από τους απευθείας φιναλίστ.

Τα αποτελέσματα τόσο στους ημιτελικούς, όσο και στον τελικό θα καθορισθούν αποκλειστικά και μόνο από το τηλεοπτικό κοινό.

Ο επικεφαλής του MGP Stig Karlsen αποκάλυψε ότι όπως και το 2019, έτσι και στο MGP 2020 θα έχουμε μεγάλα ονόματα της νορβηγικής μουσικής σκηνής. Οι ημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν στην Η3 Arena στο Φόρνεμπου, δίπλα από το αεροδρόμιο του Όσλο, ενώ ο μεγάλος τελικός στο Trondheim Spektrum, στην πόλη Τρόνχεϊμ, μακρυά από το Όσλο για πρώτη φορά από το 1989.

Φέτος, την Νορβηγία εκπροσώπησαν μετά την νίκη τους στο MGP 2019 οι ΚΕiiNO με το τραγούδι τους Spirit In The Sky, που κατέλαβε την έκτη θέση συνολικά στον μεγάλο τελικό, έχοντας όμως κερδίσει την ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για την ανακοίνωση των υποψηφίων του πρώτου ημιτελικού του MGP 2020, αλλά και του ενός εκ των πέντε απευθείας φιναλίστ, αύριο 6/1.

Πηγή: escnorge

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *