Νορβηγία: Οι φιναλίστ του MGP 2020 | Ακούστε τα τραγούδια του πρώτου ημιτελικού!

Σε ειδική συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε πριν από λίγο η δημόσια τηλεόραση της Νορβηγίας τους πέντε απευθείας φιναλίστ του MGP 2020, αλλά και τους τέσσερις διαγωνιζόμενους του πρώτου ημιτελικού που πραγματοποιείται το προσεχές Σάββατο 11/1 και περιλαμβάνει καλλιτέχνες από την Βόρεια Νορβηγία!

Οι απευθείας φιναλίστ

Πέντε τυχεροί καλλιτέχνες έχουν ήδη εξασφαλισμένη την θέση τους στον τελικό του MGP 2020, στις 15/2 στο Τρόνχεϊμ. Στον τελικό θα τους συναντήσουν πέντε ακόμη διαγωνιζόμενοι που θα έχουν κερδίσει την θέση τους εκεί από τους ημιτελικούς. Οι πέντε απευθείας φιναλίστ είναι:

Didrik & Emil Solli TangenOut Of Air (Θα ακούσουμε το τραγούδι στον ημ. της Ανατολικής Νορβηγίας)

Ulrikke – Attention (Θα ακούσουμε το τραγούδι στον ημ. της Κεντρικής Νορβηγίας)

Akuvi – Som du er (Θα ακούσουμε το τραγούδι στον ημ. της Δυτικής Νορβηγίας)

Sondrey Take My Time (Θα ακούσουμε το τραγούδι στον ημ. της Νότιας Νορβηγίας)

Tone DamliHurts Sometimes (Θα ακούσουμε το τραγούδι στον ημ. της Βόρειας Νορβηγίας)

Ανάμεσα στους υποψηφίους ξεχωρίζει ο Didrik που εκπροσώπησε την Νορβηγία στην Eurovision 2010, εντός έδρας κατακτώντας τότε με το My Heart Is Yours την 20η θέση. Αυτή την φορά συμμετέχει με τον αδερφό του Emil!

Το τραγούδι της Ulrikke υπογράφει ο Kjetil Mørland, που το 2015 εκπροσώπησε την Νορβηγία και ως ερμηνευτής, μαζί με την Debrah Scarlett και το τραγούδι A Monster Like Me, καταλαμβάνοντας την όγδοη θέση.

Η Tone Damli είχε καταλάβει την δεύτερη θέση στο MGP 2009, πίσω από τον Alexander Rybak που στην συνέχεια κέρδισε και τον διαγωνισμό.

Την Παρασκευή 10/11 θα δοθεί στην δημοσιότητα το τραγούδι της Sondrey. Κάθε εβδομάδα θα δημοσιεύεται από ένα.

Οι υποψήφιοι του πρώτου ημιτελικού

Ο πρώτος ημιτελικός πραγματοποιείται στις 11/1 και περιλαμβάνει τέσσερις υποψηφίους από την Βόρεια Νορβηγία. Ένας από τους κάτωθι θα προκριθεί στον τελικό:

(κάντε κλικ στους τίτλους των τραγουδιών και ακούστε αυτά που είναι ήδη διαθέσιμα)

Kim RysstadRainbow

RayleeWild

GeirmundCome Alive

Lisa BørudTalking About Us

Μπορείτε να τα ακούσετε και στην ιστοσελίδα του MGP 2020.

Οι τέσσερις συμμετέχοντες θα διαγωνισθούν σε duels, μέχρι να προκύψει ο τελικός νικητής. Τα αποτελέσματα θα καθορισθούν από την διαδικτυακή ψηφοφορίας, η οποία θα είναι δωρεάν. Για να ψηφίσει κανείς αρκεί απλά να κάνει εγγραφή στην ιστοσελίδα της νορβηγικής δημόσιας τηλεόρασης. Κάθε χρήστης θα έχει τρεις ψήφους και μέσω ip θα ελέγχονται φαινόμενα διπλής ψήφου.

Έτσι θα επιλεγεί ο εκπρόσωπος της Νορβηγίας στην Eurovision 2020

Σας υπενθυμίζουμε ότι το MGP 2020 θα αποτελείται από έξι σόου, πέντε ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό.

 • 1ος Ημιτελικός, 11/1 Νότια Νορβηγία
 • 2ος Ημιτελικός, 18/1 Ανατολική Νορβηγία
 • 3ος Ημιτελικός, 25/1 Κεντρική Νορβηγία
 • 4ος Ημιτελικός, 1/2 Δυτική Νορβηγία
 • 5ος Ημιτελικός, 8/2 Βόρεια Νορβηγία
 • Τελικός, 15/2 – Τρόνχεϊμ

Σε κάθε ημιτελικό θα διαγωνίζονται τέσσερα τραγούδια σε duels (όπως στην δεύτερη ευκαιρία του Melodifestivalen) και ο τελικός νικητής θα προκρίνεται στον τελικό. Μαζί όμως με τα πέντε τραγούδια που θα προκύψουν από τους ημιτελικούς, στον τελικό της 15/2 θα συμμετάσχουν άλλα πέντε τραγούδια που θα έχουν προκριθεί απευθείας και έχουν επιλεγεί από την κριτική επιτροπή που αξιολόγησε όλες τις συμμετοχές που υποβλήθηκαν.

Τα ονόματα των διαγωνιζόμενων στον κάθε ημιτελικό θα ανακοινώνονται την Δευτέρα πριν από κάθε ημιτελικό. Μια ημέρα πριν τον κάθε ημιτελικό θα δίνονται στην δημοσιότητα και τα τραγούδια, ενώ σε κάθε ημιτελικό θα έχουμε την ευκαιρία να ακούμε και ένα τραγούδι από τους απευθείας φιναλίστ.

Τα αποτελέσματα τόσο στους ημιτελικούς, όσο και στον τελικό θα καθορισθούν αποκλειστικά και μόνο από το τηλεοπτικό κοινό.

Ο επικεφαλής του MGP Stig Karlsen αποκάλυψε ότι όπως και το 2019, έτσι και στο MGP 2020 θα έχουμε μεγάλα ονόματα της νορβηγικής μουσικής σκηνής. Οι ημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν στην Η3 Arena στο Φόρνεμπου, δίπλα από το αεροδρόμιο του Όσλο, ενώ ο μεγάλος τελικός στο Trondheim Spektrum, στην πόλη Τρόνχεϊμ, μακρυά από το Όσλο για πρώτη φορά από το 1989.

Φέτος, την Νορβηγία εκπροσώπησαν μετά την νίκη τους στο MGP 2019 οι ΚΕiiNO με το τραγούδι τους Spirit In The Sky, που κατέλαβε την έκτη θέση συνολικά στον μεγάλο τελικό, έχοντας όμως κερδίσει την ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού.

10 ΣΧΟΛΙΑ
 1. gogos
  gogos says:

  Χωρίς να ξέρω φυσικά τα υπόλοιπα τραγούδια, μπορώ να πω όμως ότι κανένα από αυτά ΔΕΝ θα πάει στο Ρότερνταμ. Πολύ κάτω του μετρίου και τα 4 τραγούδια.

  Απάντηση
 2. John T.
  John T. says:

  Γιάννη άσχετο,αλλά ξέρεις περίπου ποτέ θα κάνει την επίσημη ανακοίνωση η ΕΡΤ ;γιατί μας είπες θα πάει λίγο πιο πίσω δηλαδή μπορεί να πάει και για Φεβρουάριο;

  Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *