Ανοιχτή επιστολή του Eurovision Fun στον Πρόεδρο της ΕΡΤ για τις δηλώσεις Δ. Παπαδημητρίου

Με τις δηλώσεις του Δημήτρη Παπαδημητρίου για την Eurovision να συγκεντρώνουν σχεδόν καθολική αντίδραση από όλους τους ανθρώπους που αγαπούν και παρακολοθούν τον διαγωνισμό στη χώρα μας, το Eurovision Fun αποφάσισε να στείλει μια επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της ΕΡΤ και από τα λόγια να περάσει στις πράξεις.

Παρα το γεγονός ότι δεν έχουμε σωματειακή μορφή, αλλά είμαστε απλά μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα από ανθρώπους όμως που αγαπούμε ειλικρινά και ανιδιοτελώς τον διαγωνισμό, στείλαμε αυτή την επιστολή θέλοντας να κάνουμε από πλευράς μας αυτό που θεωρούμε σωστό και πρέπον.

Παρακάτω ακολουθεί η επιστολή:

Αξιότιμε κε Ζούλα,

με θλίψη παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του μέλους του ΔΣ της ΕΡΤ και προέδρου της γνωμοδοτικής επιτροπής για την ελληνική συμμετοχή κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου πρόσφατα στον ΣΚΑΙ. Τα όσα ανέφερε ο κατά τα άλλα αξιόλογος μουσικοσυνθέτης για τον Διαγωνισμό της Eurovision, θεωρούμε ότι δεν συνάδουν με την θέση και τον ρόλο που έχει στην ΕΡΤ.

Πως είναι δυνατόν ένα μέλος του ΔΣ ενός τηλεοπτικού φορέα, να αναφέρεται τόσο απαξιωτικά για ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα που διαθέτει ο σταθμός και φέρνει κάθε χρόνο τόσο μεγάλη τηλεθέαση; Πως είναι δυνατόν ο πρόεδρος της επιτροπής που θα γνωμοδοτήσει για την ελληνική συμμετοχή να αναφέρεται με τόσο ειρωνικό ύφος και απέχθεια για τον διαγωνισμό; Ποιο συμπέρασμα θα εξάγει κανείς όταν με τον τρόπο με τον οποίο ομιλεί ο κ. Παπαδημητρίου, φαίνεται ότι δεν ασπάζεται την αισθητική και το ύφος του διαγωνισμού; Πως λοιπόν μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι φέτος θα σταματήσουν οι πειραματισμοί που μας έφεραν τόσα κακά σερί αποτελέσματα και θα επιστρέψουμε στις επιτυχίες του πρόσφατου παρελθόντος;

Η αλήθεια είναι ότι η πρόσφατη τοποθέτηση σας στην προεδρία της ΕΡΤ μας γέμισε με αισιοδοξία ότι κάτι επιτέλους θα αλλάξει στην ΕΡΤ σε σχέση με τον διαγωνισμό της Eurovision, το μοναδικό πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης μαζί με τις αθλητικές μεταδόσεις που έχουν σημαντική και σταθερή τηλεθέαση.

Για να πραγματοποιηθεί όμως αυτό απαιτείται σχέδιο και δράση. Άνθρωποι με όρεξη που θα αγαπούν τον διαγωνισμό και δεν θα τον αντιμετωπίζουν με αρνητισμό. Μια ομάδα σταθερή που δεν θα αλλάζει κάθε χρόνο και κυρίως μια σταθερή διαδικασία, όπως πχ έχουν οι Σκανδιναβικές χώρες.

Ελπιδοφόρες ήταν οι δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ, κ. Γαμπρίτσου στους τηλεοπτικούς συντάκτες πριν λίγες ημέρες, για την στροφή της ΕΡΤ σε ψυχαγωγικά προγράμματα. Ένα talent show όπως το X Factor θα μπορούσε να φέρει και τηλεθέαση και πρόγραμμα στις συχνότητες της ΕΡΤ, ενώ θα έδινε και την απαραίτητη δημοσιότητα σε δημιουργούς προκειμένου να εμπλακούν στην διαδικασία.

Ελπίζουμε ότι θα επιβεβαιώσετε τις προσδοκίες όλων των ανθρώπων, που παρακολουθούμε και αγαπάμε τον διαγωνισμό, αρχής γενομένης από την φετινή χρονιά.

Προσπαθήσαμε να είμαστε σύντομοι, αλλά και περιεκτικοί θέλοντας να πιστεύουμε ότι έστω ο Πρόεδρος της ΕΡΤ θα διαβάσει την επιστολή μας και αν μη τι άλλο θα προβληματιστεί.

 

6 ΣΧΟΛΙΑ
  1. mil
    mil says:

    Πολύ φοβάμαι ότι από όλο αυτό το μόνο που θα κρατήσουν είναι το xfactor. Σαν την Γεωργία κτλ. θα καταλίξουμε στο τέλος. Προτιμότερο θα ήταν να πείτε κάτι αντίστοιχο με το Μelodifestivalen ή το San Remo ή ακόμα και το Kenges της Αλβανίας.

    Απάντηση
  2. gogos
    gogos says:

    Νομίζω ότι επειδή ο κ.Παπαδημητρίου δεν θέλει να γράψει τραγούδι και να διαγωνιστεί στη Eurovision, δεν σημαίνει ότι δεν έχει και μουσική κρίση ώστε να επιλέξει κάποια καλή και αξιόλογη συμμετοχή.
    Νομίζω ότι αν ήθελε να απαξιώσει την Ελληνική συμμετοχή θα επέλεγε με κριτήρια ανάλογα του κ.Τσακνή (ARGO). Κάτι τέτοιο δεν έγινε πέρσι και απ’ ότι φαίνεται ούτε και φέτος θα συμβεί! Κατανοώ ότι “κλοτσάει” η άποψη του προέδρου της επιτροπής (ότι δεν θα θελε να συμμετέχει ο ίδιος), αλλά δεν σημαίνει (κατα την άποψή μου) ότι δεν έχει έχει τη γνώση και τη κρίση να επιλέξει την καταλληλότερη συμμετοχή για τον διαγωνισμό αυτόν.

    Απάντηση
  3. John T.
    John T. says:

    Υπάρχει περίπτωση να μας απαντήσει; Α επίσης Γιάννη είδες τα πρώτα στοιχήματα δεν ξέρω με τι κριτήρια λειτουργούν αλλά εσύ τι γνώμη έχεις;

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *