Ελλάδα: Δημήτρης Παπαδημητρίου: “Για την Eurovision θα έγραφα μόνο αν ήξερα πως θα πεθάνω” | Τι αναφέρει για την Φουρέιρα;

Μια συνέντευξη που θα συζητηθεί έδωσε στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, “Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα”, ο μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου, που είναι και πρόεδρος της γνωμοδοτικής επιτροπής για την επιλογή της ελληνικής συμμετοχής στην Eurovision 2020.

Στην συνέντευξη αυτή ο γνωστός δημιουργός εκτός όλων των άλλων αναφέρεται φυσικά και στον Διαγωνισμό της Eurovision, αφού τόσο πέρσι, όσο και φέτος προεδρεύει της επιτροπής της ΕΡΤ για την επιλογή της συμμετοχής μας στον διαγωνισμό.

Στην ερώτηση αν θα έγραφε ποτέ για την Eurovision, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου είναι κατηγορηματικός και θα λέγαμε ειρωνικός:

Θα έγραφα για την Eurovision μόνο αν ήξερα πως θα πεθάνω.

Στην συνέχεια ο δημοσιογράφος τον ρωτάει αν θα έγραφε για την επόμενη χρονιά ένα τραγούδι για την Ελένη Φουρέιρα. Η απάντηση του Δημήτρη Παπαδημητρίου είναι ακόμη πιο αιχμηρή:

Αν με κλειδώνατε και με μαστιγώνατε τότε μπορεί να έγραφα για την Ελένη Φουρέιρα στην Eurovision.

Με όλο το σεβασμό που έχουμε στο έργο και την προσφορά του Δημήτρη Παπαδημητρίου, πραγματικά απορούμε πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που έχει αυτές τις απόψεις και αντιμετωπίζει τον διαγωνισμό με μια τέτοια αρνητική διάθεση, να είναι επικεφαλής της επιτροπής της ΕΡΤ για την επιλογή της συμμετοχής μας στην Eurovision.

Καλώς ή κακώς, ο διαγωνισμός έχει έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα και αισθητική. Οποιοσδήποτε θεωρεί ότι δεν του ταιριάζει, τότε πολύ απλά μπορεί να μην ασχοληθεί μαζί του. Δεν μπορούμε λοιπόν να καταλάβουμε πως κάποιος που δηλώνει τα παραπάνω, δέχεται να προεδρεύει μιας επιτροπής σχετικής με τον διαγωνισμό;

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

7 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Miltos
    Miltos says:

    Νομίζω ότι ο κος Παπαδημητρίου εννοεί ότι το είδος των τραγουδιών που γράφει είναι εντελώς αντίθετο με τον διαγωνισμό, πόσο μάλλον εντελώς ξενο για την Ελένη Φουρέιρα! Δεν νομίζω πως είχε διάθεση ούτε να απαξιώσει την ESC ούτε την Φουρέιρα, ειδάλλως δεν θα ασχολιόταν. Μην ξεχνάμε πως είχε γράψει μοναδικές συνθέσεις το 2006 για την Eurovision στην Αθήνα!

    Απάντηση
  2. EscGR
    EscGR says:

    Ότι και να εννοούσε οι δηλώσεις του είναι απαράδεκτες. Όταν είσαι πρόεδρος της επιτροπής κ μέλος του ΔΣ του καναλιού που έχει το προϊόν, δεν το απαξιώνεις έτσι. Επίσης τι θα σκεφθεί τώρα ο Κοντόπουλος; Ότι με στέλνει στο διαγωνισμό κάποιος που θεωρεί ότι όλα τα τραγούδια είναι σκουπίδια κ που αυτός ως συνθέτης δεν θα ασχολουνταν ποτέ;

    Απάντηση
    • Miltos
      Miltos says:

      Ως προς αυτό έχεις απόλυτο δίκιο! Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι τόσο στην ΕΡΤ όσο και στην επιτροπή που αγαπούν τον διαγωνισμό και έχουν άποψη πάνω σε αυτό Και στην επιλογή!

      Απάντηση
  3. John
    John says:

    Έλεος δηλαδή η φουρειρα που βγήκε 2η τι; Η Eurovision αυτό θέλει αν το βρίσκει υποκουλτούρα να αποσυρθεί ! Η ΕΡΤ νόμιζα ότι έχει καταλάβει την αξία του προϊόντος και όχι να την αποδιώξει έτσι δημόσια ! Ωστόσο πιστεύω ότι η κ Κουφοπούλου και οι υπόλοιποι έχουν άλλη άποψη πάνω στο διαφωτισμό (;)! Γιάννη μπορείς να ρωτήσεις την κ Κουφοπούλου τι έχει να πει πάνω σε αυτή την συνέντευξη νομίζω πρέπει να υπάρξει μια εξήγηση !

    Απάντηση
  4. gogos
    gogos says:

    Το γεγονός ότι δεν θα έγραφε τραγούδι για την Eurovision σημαίνει ότι δεν έχει σωστή κρίση για το αν κάποιο τραγούδι είναι καλό ή όχι; Ας μη λέμε ότι μας κατέβει… Η ερώτηση που του έθεσαν ήταν επι προσωπικού και όχι για τις Ελληνικές συμμετοχές. Τα τραγούδια που έχουν παει στην Eurovision επι των ημερών του ήταν αξιοπρεπέστατα!
    Εαν ήθελε να απαξιώσει την συμμετοχή μας στον διαγωνισμό θα ακολουθούσε το “μονοπάτι” του Τσακνή στέλνοντας τραγούδια τύπου “Argo” ή και χειρότερα…

    Προσωπικά είμαι χαρούμενος που υπάρχει στην επιτροπή τέτοιος καλλιτέχνης, με τεράστια πείρα, γνώση και πορεία, σ’ αυτό που λέμε “μουσική”!! Την δουλειά του την κάνει πολύ καλά και με το παραπάνω!

    Η ΕΡΤ να κοιτάξει να ενισχύσει οικονομικά τις συμμετοχές μας! Εκεί θα πρεπε να υπάρξει η κριτική και πίεση και όχι σε δηλώσεις επι προσωπικού μουσικού ενδιαφέροντος. Εύχομαι φέτος να αλλάξει αυτό και να δούμε (επιτέλους) την οικονομική στήριξη που πρέπει να έχει μια συμμετοχή μας!

    Απάντηση
    • John
      John says:

      Ναι αλλά άμα πήγαινε η Φουρέιρα όπως και έκανε με ένα τραγούδι του τύπου fuego θα την είδε απορρίψει ενώ αυτό είναι που θέλει ο διαγωνισμός,!

      Απάντηση
      • gogos
        gogos says:

        Την Φουρέιρα δεν την απέρριψε ποτέ ο Παπαδημητρίου. Εαν ήταν τόσο μουσικά “στενόμυαλος” δεν είχε πει το ναι (όπως όλα δείχνουν) στην Στεφανία.

        Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *