Ελλάδα: Η αποτίμηση της κλήρωσης για τους ημιτελικούς της Eurovision 2020!

Στον δεύτερο ημιτελικό, για πρώτη φορά από το 2014, κληρώθηκε να εμφανισθεί η Ελλάδα στην Eurovision 2020. Πρόκειται ουσιαστικά για μια μέτριας δυσκολίας κλήρωση, αφού ναι μεν θα έχουμε την παρουσία κάποιων παραδοσιακών συμμάχων μας, χάνουμε όμως την παρουσία της Κύπρου, αλλά και της Ολλανδίας που ειδικά φέτος την θέλαμε μαζί, με δεδομένο την εκπροσώπηση της χώρας μας από την Stefania που είναι δημοφιλής στην χώρα διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Χωρίς την Κύπρο και την Ολλανδία στον Δεύτερο Ημιτελικό

Αυτή είναι η πρώτη φορά που δεν θα έχουμε την Κύπρο μαζί μας μετά τον διαγωνισμό του 2015, όταν και οι δύο όμως τότε είχαν προκριθεί, κάτι που ευελπιστούμε να συμβει και φέτος. H Ελλάδα όμως εκτός της βαθμολογίας της Κύπρου (και το αντίστροφο φυσικά), χάνει και τους βαθμούς που ήλπιζε να λάβει από την Ολλανδία, εξαιτίας της δημοφιλίας της φετινής εκπροσώπου μας εκεί.

Οι απώλειες όμως δεν σταματούν εδώ, αφού στον πρώτο ημιτελικό συμμετέχουν επίσης οι Ρωσία, Αζερμπαιτζάν και Ρουμανία, χώρες οι οποίες τα τελευταία χρόνια μας στηρίζουν στην βαθμολογία. Επίσης, δυστυχώς από τις Big 5 μας έτυχαν οι δύο χειρότερες που θα μπορούσαν να κληρωθούν, η Ισπανία και η Γαλλία, αφού Γερμανία και Ιταλία μας έχουν ψηφίσει περισσότερο, ειδικά στους ημιτελικούς.

Τι έχουμε να ελπίζουμε;

Αυτό που μπορούμε να ελπίζουμε στο δικό μας ημιτελικό, εκτός φυσικά από τον Άγιο Μαρίνο, την Αρμενία, την Αλβανία και την Βουλγαρία (όσο αφορά το κοινό), είναι να κερδίσουν οι συμμετοχές της Dream Team σε Μολδαβία και Εσθονία. Στην περίπτωση αυτή θα ελπίζουμε να επαναληφθεί το φαινόμενο των τελευταίων ετών, όπου χώρες στις οποίες εμπλέκεται η Dream Team να στηρίζουν και την ελληνική συμμετοχή (βλέπε Ρωσία, Αζερμπαιτζάν τα τελευταία χρόνια), πόσο μάλλον φέτος που οι ίδιοι εκπροσωπούν την Ελλάδα.

Πότε θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πρόβα της ελληνικής αποστολής;

Η πρώτη πρόβα της Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4/5. Δεν μπορώ να κρύψω την χαρά μου για αυτό, αφού θα βρίσκομαι από το βράδυ της Κυριακής 3/5 στην Ολλανδία, ελπίζοντας να σας κρατήσω συντροφιά για δύο εβδομάδες, μαζί με όλη την υπόλοιπη ομάδα του Eurovision Fun, παρουσιάζοντας σας όσα συμβαίνουν εμπρός και πίσω από τις κάμερες στην Ahoy του Ρότερνταμ!

Παρά την σχετική δυσκολία της κλήρωσης είμαστε σίγουροι ότι η Ελλάδα θα είναι στον τελικό και εκεί θα διεκδικήσει μια πάρα πολύ καλή θέση, αφού αυτό που μετρά περισσότερο από αναλύσεις και στατιστικά, είναι ένα καλό τραγούδι και μια έξυπνη σκηνική παρουσίαση. Η προιστορία είναι για να διαψεύδεται και φέτος έχουμε όλες τις προοπτικές για να το καταφέρουμε!

15 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Reverb
    Reverb says:

    “Αυτό που μπορούμε να ελπίζουμε στο δικό μας ημιτελικό . . . είναι να κερδίσουν οι συμμετοχές της Dream Team σε Μολδαβία και Εσθονία”. Αστείος σχολιασμός. Σιγά μη κάνουμε και το σταυρό μας για τις σούπες του Κοντόπουλου.

    Απάντηση
  2. Νικελεναι
    Νικελεναι says:

    Να πάει η Ειρήνη Παπαδοπούλου με Βουλγαρία για να μας ψηφίσουν οι γείτονες να περάσουμε στο τελικό και να ψηφίσουμε και εμείς Βουλγαρία ωστε να περασουν στον τελικο και φυσικα με την Ειρηνη Παπαδοπουλου θα ειναι στην πρωτη τριαδα του τελικου Ερτ μονο ο Εθνικος τελικος θα μας φερει θετικα αποτελεσματα

    Απάντηση
  3. Μάριος
    Μάριος says:

    Αδυνατώ να καταλάβω γιατί οι Εσθονοί θα ψηφίσουν το Ελληνικό τραγούδι αν το δικό τους τραγούδι τους το έχει Έλληνας συνθέτης.
    Και όχι, δεν ελπίζουμε να κερδίσει ο Κοντόπουλος όπου εμφανίζεται, αλλά τα καλύτερα τραγούδια. Και ειδικά στην Εσθονία η μετριότητα που έγραψε απέχει πολύ από το να είναι η καλύτερη συμμετοχή εκεί.

    Απάντηση
    • Γιάννης
      Γιάννης says:

      1) Όντως δεν βγάζει νόημα, αλλά η ιστορία αυτό έχει δείξει και συνήθως επαναλαμβάνεται…
      2) Επίσης, άρχισε να το πιστεύεις ότι θα επιλέγει, γιατί πολύ απλά βρίσκεται πρώτο στα στοιχήματα ανάμεσα στα 26 τραγούδια που έχει το Eesti Laul…
      3) Σου συνιστώ λίγο ξυδάκι και ο νοών νοείτω…

      Απάντηση
      • Μάριος
        Μάριος says:

        Αφενός το Beautiful Lie – που προηγείται σε όλα τα poll-τον έχει σχεδόν φτάσει στην πρώτη θέση, αφετέρου τα στοιχήματα δεν λένε τίποτα σε αυτή τη φάση.

        Απάντηση
    • vangelis vt
      vangelis vt says:

      Οι εσθονοί μπορεί να μην το ψηφίσουν, αλλά οι κολεγιές και ανταλλαγές ψήφων με την κριτική επιτροπή της Εσθονίας θα πάνε σύννεφο.

      Απάντηση
  4. Eurodisaster
    Eurodisaster says:

    Αναγκαστικά, αφού δεν επιτρέπεται να διαγωνίζονται ξένοι συνθέτες στο Eesti Laul. Το τραγούδι του Uku βρομάει “Κοντόπουλος” από 1χμ μακριά.

    Απάντηση
  5. Nadine
    Nadine says:

    Να σταματήσει αυτό με τις συμμαχίες και να ψηφίζουμε το καλύτερο τραγούδι. Γνώμη μου!
    Επισης: υπάρχει κάποιο tip για να μπορέσω να καταφέρω κλείσω εισιτήρια για να το δω Live τον τελικό? Και τις 2 φορές ήμουν στην αναμονή για 5 24ωρα αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερα. Άλλη μια φορά έμεινε για να προσπαθήσω. Any advice?????

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *