Ελλάδα: Η γνωμοδοτική επιτροπή ολοκλήρωσε τις εργασίες της | Μετά την υπογραφή των συμβολαίων οι ανακοινώσεις της ΕΡΤ!

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της γνωμοδοτικής επιτροπής της ΕΡΤ για την επιλογή της συμμετοχής μας στον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Οι επίσημες ανακοινώσεις όμως δεν θα πραγματοποιηθούν σύντομα αφού πλέον υπάρχει το γραφειοκρατικό και νομικό σκέλος της υπόθεσης. Εφόσον όλα κυλήσουν θετικά και σε αυτό το επίπεδο, θα έχουμε τις επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς ΕΡΤ.

Ο χρονός μετρά αντίστροφα για την συνάντηση των αρχηγών αποστολών στις 9 Μαρτίου, όπου όλες οι χώρες θα πρέπει να καταθέσουν επισήμως την συμμετοχή τους. Οι διεργασίες της ΕΡΤ που ήταν έντονες, όπως σας ενημερώσαμε και εμείς, ολοκληρώθηκαν και πλέον περνάμε στο επόμενο στάδιο, της υπογραφής των σχετικών συμβολαίων.

Αυτή είναι μια σχετικά χρονοβόρα διαδικασία και ήταν και ο λόγος όπου και την περσινή χρονιά, ενώ ουσιαστικά είχαν ήδη καταλήξει στην Κατερίνα Ντούσκα, υπήρξε καθυστέρηση στην επίσημη ανακοίνωση της. Περίπου το ίδιο θα συμβεί και φέτος με τα χρονοδιαγράμματα. Την περσινή χρονιά είχαμε την ανακοίνωση της Κατερίνας Ντούσκα στις 14 Φεβρουαρίου, φέτος ίσως αυτό να γίνει λίγο νωρίτερα, δύσκολα όμως μέσα στον Ιανουάριο.

Όσο αφορά τώρα τον καλλιτέχνη που τελικά θα μας εκπροσωπήσει, τα δημοσιεύματα του τελευταίου διαστήματος, αλλά και όσα εμείς σας είπαμε εδώ από το Eurovision Fun φαίνεται ότι θα επιβεβαιωθούν και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, που έχει να κάνει με την τελική υπογραφή και τους όρους των συμφωνητικών, η 17χρονη Stefania, όπως γνωρίζουμε εδώ και πολύ καιρό θα μας εκπροσωπήσει με το τραγούδι του Δημήτρη Κοντόπουλου/ARCADE σε στίχους της Sharon Vaughn.

Η αλήθεια είναι ότι η ΕΡΤ φέτος είχε αρκετές προτάσεις, ενδεικτικό της σοβαρής περσινής μας παρουσίας, ανεξαρτήτου της χαμηλής θέσης που τελικά καταλάβαμε. Οι διεθνείς σχέσεις της ΕΡΤ διεξήγαγαν με πλήρη διαφάνεια και σχολαστικότητα την όλη διαδικασία και το αποτέλεσμα προέκυψε μετά από πολλές ακροάσεις, συζητήσεις, αλλά και εξέταση των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο σύνολο τους.

Οι όποιες προτάσεις βγαίνουν τώρα στην δημοσιότητα, γίνεται για διαφημιστικούς κυρίως λόγους και όχι για λόγους ουσίας. Αυτός είναι και ο λόγος που εμείς πλέον δεν φιλοξενούμε αυτές τις “ειδήσεις” στην ιστοσελίδα μας.

Το τραγούδι που τελικά επιλέχθηκε ήταν μια συνάρτηση όλων των παραπάνω και ήταν αυτό που θεωρήθηκε ότι θα φέρει την Ελλάδα όσο το δυνατόν ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα το βράδυ της 16ης Μαίου.

Εμείς δεν σας κρύβουμε εδώ και καιρό ότι είμαστε πολύ αισιόδοξοι και πιστεύουμε ότι όλοι οι Έλληνες θα αγαπήσουν το τραγούδι μας και θα μοιραστούν την δική μας αισιοδοξία, μόλις αυτό ανακοινωθεί!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για να μην χάνετε στιγμή από τις εξελίξεις γύρω από την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2020.

16 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Nick
    Nick says:

    Το να γίνεται ανάθεση σε μια κοπέλα που έχει 2 σουξέ σε μια άλλη χώρα και δεν ξέρει καμία ελληνική λέξη είναι λυπηρό. Να παρακαλάνε στην Ερτ να μην βγάλει η παπαδοπουλου το τραγούδι που της έγραψε ο medalie γιατι θα πέσει πολύ κράξιμο.

    Απάντηση
    • Apostolos Bogiannos
      Apostolos Bogiannos says:

      Καταρχάς η κοπέλα γνωρίζει ελληνικά! Όσον αφορά τώρα την απευθείας ανάθεση είτε είναι κάποιος γνωστός είτε άγνωστος θεωρώ ότι δεν λέει και πολλά. Έχουμε δει σε άλλες χώρες καλλιτέχνες λιγότερο γνωστούς από την Stefania να πηγαίνουν μέχρι και την κορυφή. Τέλος, όπως γράψαμε στο συγκεκριμένο άρθρο οι όποιες προτάσεις βγαίνουν τώρα στην δημοσιότητα, γίνεται για διαφημιστικούς κυρίως λόγους και όχι για λόγους ουσίας.

      Απάντηση
      • John T.
        John T. says:

        Έχετε ακούσει το τραγούδι που κατέθεσε η Παπαδοπούλου; έθνικ ήταν και αυτό; Πάντως αφού η ΕΡΤ δεν έδωσε σημασία μάλλον δε θα άξιζε …

        Απάντηση
      • Nick
        Nick says:

        Οι εθνικοί τελικοί πέρα από δημοκρατική διαδικασία είναι και ένας τρόπος να τεσταριστει αν μπορεί να τραγουδήσει live κάποιος. Δεν δέχομαι ότι δεν έχει πόρους η Ερτ να κάνει μια βραδιά με 10 τραγούδια αλλά στέλνει απευθείας μια άγνωστη.

        Απάντηση
  2. gogos
    gogos says:

    Εγώ θα πω ότι τα σχόλια αυτών που ξέρουν πολλά για την συμμετοχή μας (μιλάω για τους ανθρώπους του site) είναι κάτι παραπάνω από θετικά και με κάνουν και μενα να αισιοδοξώ. Αυτοί που είναι απόλυτα αρνητικοί (μιλάω για κάποιους “φαν” που σχολιάζουν) και ΔΕΝ ξέρουν απολύτως τίποτα, ασφαλώς και με κάνουν να γελάω με την βεβαιότητα τους.

    Πραγματικά ανυπομονώ να ακούσω την συμμετοχή μας και χαίρομαι που πλαισιώνεται από την καλύτερη και αποδοτικότερη ομάδα στην ιστορία του διαγωνισμού!

    Ερώτηση προς site: Στον τίτλο του τραγουδιού υπάρχει η λέξη “super”?
    Καλή συνέχεια σε όλους σας & ευχαριστούμε για την τόσο άμεση και έγκυρη ενημέρωση!! Εύχομαι να επαληθευθεί η αισιοδοξία σας και να υπάρχει αποδοχή του τραγουδιού μας εντος κι εκτός της χώρας μας!

    Απάντηση
  3. KostasEV
    KostasEV says:

    Συμφωνώ απόλυτα με την επιλογή της ΕΡΤ, μάλλον στην πρόταση που της έγινε αλλά για λόγους διαφάνειας θα έπρεπε να γίνει ένας εθνικός τελικός με τρεις καλλιτέχνες (Stefania, Eirini Papadopoulou, Ian) και να αποφασίσει 100% ο κόσμος. Παράλληλα να δεσμευτεί η ΕΡΤ ότι θα γίνει κάτι οργανωμένο. Δε γίνεται κάθε χρόνο να έχει σοβαρά προβλήματα στη σκηνική παρουσία η Ελλάδα και να μην αντιδράει…

    Απάντηση
  4. Eurodisaster
    Eurodisaster says:

    “Η αλήθεια είναι ότι η ΕΡΤ φέτος είχε αρκετές προτάσεις”

    Και γιατί, ρε παιδιά, δεν έγινε ένας εθνικός τελικός; τόσο πολύ φοβούνταν εκέί στην ΕΡΤ μήπως κάτι παέι τραβά και δεν σταλεί ο Κοντόπουλος στη Γιουροβίζιον;

    Απάντηση
    • Marina and the Diamonds
      Marina and the Diamonds says:

      Ακριβώς αυτό. Αφού πάντα χάνει ο Κοντόπουλος σε εθνικούς τελικούς, θα μας τον στέλνουν με το ζόρι με ανάθεση. Αφού πάτωσε την αϊζελ και απέκλεισε πρώτη φορά στην ιστορία του το Αζερμπαϊτζάν, απέκλεισε και τη Λευκορωσία με το “όσο ο κόσμος θα έχει εσένα” σε λευκορωσικη βερσιόν, εξαφάνισε και τη ντεμη από το μουσικό χάρτη όπως και το μεγαλύτερο σταρ της χώρας μας τον Σάκη (από το 2009 και μετά έχει πάρει την κατρακύλα), τώρα πλέον του απέμειναν μόνο κάτι τελείως άσχετα και άγνωστα ανήλικα κοριτσάκια τα οποία είναι και τα μόνα που δέχονται να πουν τις συνθέσεις του. Διότι δεν είναι ότι δεν θέλει προφανώς να πει μεγάλο όνομα τα τραγούδια του αλλά μάλλον ότι κανένα όνομα δεν θα καταστρέψει την καριέρα του να πει τα συγκεκριμένα ανεμπνευστα και παρωχημένα τραγούδια που γράφει ο συνθέτης. Όσο για τη στεφανια, σκανδαλώδες το λιγότερο να προωθείται μανιωδώς ένα παναγνωστο αγγούρι που ούτε φωνή έχει και ούτε και παρουσία. Κανείς δεν την ξέρει ούτε στην Ολλανδία και με το ζόρι κάνει 100.000 views στα υποτιθέμενα μεγάλα της σουξέ. Πήγε σε ένα ριαλιτικαι έφυγε αμέσως και πήγε και σε μια τζούνιορ Γιουροβίζιον μαζί με.άλλες δύο πιτσιρίκες. Και εμείς σαν Ελλάδα στείλαμε τις αδερφές Υφαντή στη τζούνιορ αλλά.Κανείς δεν τις ξέρει. Σιγά μην είναι και Marina and the Diamonds! Μη συνεχίσω και πάθει εγκεφαλικό ο ιδρυτής του σάιτ που παθαίνει παράκρουση χαράς όταν ο Κοντόπουλος παίρνει ανάθεση από την ΕΡΤ.

      Απάντηση
  5. Αγάπη ζωή Ειρήνη
    Αγάπη ζωή Ειρήνη says:

    Δεν τα ξέρετε καλά τα νέα για την Γιουροβίζιον φέτος και Ειρήνη Παπαδοπούλου θα παρουσιάσει την συμμετοχή της και η μικρή ταλαντούχα Στεφανία το αποτέλεσμα θα κριθεί πιθανότατα και από το τηλεοπτικό κοινό και φυσικά το γερό στομάχι το έχει η Ειρήνη Παπαδοπούλου το εκτόπισμα της παρουσίας το έχει η Ειρήνη Παπαδοπούλου και την φωνή και την Έμπνευση την Έχει η Ειρήνη Παπαδοπούλου με την Αιτερια της αφού συνεργάζονται με τον πρω δύο ετών νικητή συνθετη του 2018 με την ΝΕΤΑ καί τό Τoy.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *