Εσθονία: Φαβορί για νίκη στο Eesti Laul 2020 το τραγούδι του Δημήτρη Κοντόπουλου, “What Love Is”!

Τα στοιχήματα για τον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και τους διάφορους εθνικούς τελικούς έχουν κάνει δειλά δειλά την εμφάνιση τους. Στοιχήματα έχουν ανοίξει και για τον εσθονικό εθνικό τελικό, Eesti Laul, όπου το τραγούδι του Δημήτρη Κοντόπουλου, What Love Is, με τον Uku Suviste  είναι το μεγάλο φαβορί με απόσταση μάλιστα από τους άλλους συμμετέχοντες!

Συγκεκριμένα το What Love Is του Έλληνα δημιουργού έχει ποσοστό νίκης με βάση τις τρέχουσες αποδόσεις 22%, με το τραγούδι που ακολουθεί, Beautiful Life, να βρίσκεται στο 17%. Στην τρίτη θέση είναι το Be My Side του Stefan με 16%.

Η συνεργασία του Uku Suviste με τον Δημήτρη Κοντόπουλου ξεκίνησε από το περσινό Eesti Laul. Ο Δημήτρης Κοντόπουλος είχε κάνει την παραγωγή του Pretty Little Liar,του τραγουδιού δηλαδή με το οποίο ο Uku Suviste κέρδισε την δεύτερη θέση στον εσθονικό τελικό του 2019.

Ο Uku Suviste συμμετείχε στο The Voice της Ρωσίας, στην ομάδα της Ani Lorak, μέλος της Dream Team και στενή φίλη του Δημήτρη Κοντόπουλου. Μάλιστα ο Uku Suviste ως μέλος της κριτικής επιτροπής της Εσθονίας, στήριξε το Scream του Sergey Lazarev στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, βάζοντας του 12 και κάνοντας ουσιαστικά την χώρα του να ψηφίσει την Ρωσία μετά από χρόνια!

Τους στίχους του τραγουδιού υπογράφει η Sharon Vaughn, επίσης συνεργάτης του Δημήτρη Κοντόπουλου, αφού είναι αυτή που έγραψε τους στίχους και για το Scream!

Το όνομα του Δημήτρη Κοντόπουλου δεν φαίνεται στους συντελεστές του τραγουδιού, αφού σύμφωνα με τους κανονισμούς του Eesti Laul, το 50% των δημιουργών των συμμετοχών πρέπει να είναι Εσθονοί. Έτσι, αφού στους στίχους είναι η Sharon Vaughn που είναι κάτοικος Σουηδίας με αμερικανική καταγωγή, για τυπικούς λόγους θα έπρεπε να φαίνεται ως συνθέτης κάποιος Εσθονός. Στην προκειμένη περίπτωση συνθέτης εμφανίζεται ο ίδιος ο Uku.

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Δημήτρης Κοντόπουλος δεν υπογράφει κάποιο από τα τραγούδια που έχει γράψει και συμμετέχουν στην Eurovision. Το ίδιο είχε κάνει και το 2018 με το My Lucky Day της Μολδαβίας και των DoReDos.

Το What Love Is διαγωνίζεται στον δεύτερο ημιτελικό του Eesti Laul 2020 στις 15 Φεβρουαρίου.

Πιστεύετε θα καταφέρει να κερδίσει ο Δημήτρης Κοντόπουλος με το παραπάνω τραγούδι στο Eesti Laul 2020;

Πηγή: Eurovisionworld.com
4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μάριος
    Μάριος says:

    Έπρεπε να το είχα καταλάβει ότι αυτή η κοινότυπη μπαναλαρία -πολύ κατώτερη από την περσινή συμμετοχή του ίδιου τραγουδιστή- έκρυβε από πίσω και τον Κοντόπουλο. Δεν καταλαβαίνω πως προκύπτει η πρώτη θέση στα στοιχήματα, με δεδομένο ότι σε κριτικές στο YouTube και σε poll στο ίντερνετ το Beautiful Lie είναι καθαρά πρώτο.

    Απάντηση
  2. gogos
    gogos says:

    Να πω την αλήθεια δεν με εντυπωσίασε το συγκεκριμένο τραγούδι του Κοντόπουλου, αλλά το βρήκα πολύ καλύτερο από τα 2 τραγούδια που (στοιχηματικά) το “απειλούν”.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *