Ισλανδία: Στις 18 Ιανουαρίου τα τραγούδια και οι καλλιτέχνες του Söngvakeppnin 2020

Ο δημόσιος τηλεοπτικός φορέας της Ισλανδίας, RÚV, ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην δημοσίευση των τραγουδιών και των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν στο Söngvakeppnin 2020 στις 18 Ιανουαρίου.

Μέσω μίας ειδικής εκπομπής, θα γνωστοποιηθούν τόσο οι δέκα καλλιτέχνες, όσο και τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν στο Söngvakeppnin 2020, της διαδικασίας μέσω της οποίας η Ισλανδία καλείται να επιλέξει την συμμετοχή της στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Όπως είθισται, το Söngvakeppnin 2020 θα αποτελείται από δύο ημιτελικούς στις 8 και 15 Φεβρουαρίου στο συνεδριακό κέντρο Háskólabíó του Ρέικιαβικ, ενώ ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 29 Φεβρουαρίου κλειστό γήπεδο Laugardalshöll. 

Στον μεγάλο τελικό θα προκριθούν 4 τραγούδια, δύο από κάθε ημιτελικό, ενώ το κρατικό κανάλι διατηρεί το δικαίωμα να δώσει μια wild-card για τον τελικό σε κάποιο από τα 6 τραγούδια που απέτυχαν να περάσουν στην τελική φάση. Στους ημιτελικούς όλα τα τραγούδια πρέπει να ερμηνευτούν στα ισλανδικά. Αντιθέτως, στον τελικό οι καλλιτέχνες πρέπει να ερμηνεύσουν τα τραγούδια στη γλώσσα που σκοπεύουν να τα τραγουδήσουν τον Μάιο στην Ολλανδία σε περίπτωση που κερδίσουν.

Στην 64η έκδοση του διαγωνισμού που διεξήχθη στο Τελ Αβίβ τον περασμένο Μάιο, την Ισλανδία εκπροσώπησαν οι εκκεντρικοί Hatari με το τραγούδι Hatrið mun sigra καταλαμβάνοντας τη 10η θέση με 232 πόντους, η καλύτερη θέση της χώρας στην δεκαετία.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την συμμετοχή της Ισλανδίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020.

Πηγή/Εικόνα: eurovoix/escplus

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *