Ισλανδία: Το Netflix πίσω από τη συμμετοχή της χώρας στο Ρότερνταμ ;

Σημερινό δημοσίευμα της μεγαλύτερης εφημερίδας της Ισλανδίας Visir αναφέρει πως η συμμετοχή της χώρας στη Eurovision 2020 χρηματοδοτείται από το Netflix. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η χρηματοδότηση ανέρχεται στις 10 εκατομμύρια ισλανδικές κορόνες (80.000 ευρώ). Το ποσό αυτό καλύπτει εξολοκλήρου το κόστος συμμετοχής της Ισλανδίας στον διαγωνισμό.

Το Netflix εργάζεται σκληρά προκειμένου να διευρύνει την παρουσία του στη νησιωτική χώρα της Βόρειας Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας έχει συνάψει αρκετές συμφωνίες με διάφορες εταιρείες για να καταλάβει τα “θέλω” της αγοράς.

Επιπρόσθετα, η φημολογούμενη χορηγία βασίζεται στην επερχόμενη ταινία του Netflix για τη Eurovision. Η πολυαναμενόμενη ταινία αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα της μέσα στους επόμενους μήνες και θα έχει ως κεντρικό της θέμα την ιστορία δύο Ισλανδών τραγουδιστών στην πορεία τους προς τη Eurovision. Will Ferrell, Pierce Brosnan και Demi Lovato είναι ανάμεσα στα μεγάλα αστέρια που θα πρωταγωνιστήσουν στην παραγωγή του Netflix. Τα γυρίσματα της ταινίας διεξάγονται εδώ και δύο χρόνια στο Χούσαβικ της Ισλανδίας.

Στην 64η έκδοση του διαγωνισμού που διεξήχθη στο Τελ Αβίβ τον περασμένο Μάιο, την Ισλανδία εκπροσώπησαν οι εκκεντρικοί Hatari με το τραγούδι Hatrið mun sigra καταλαμβάνοντας τη 10η θέση με 232 πόντους. Το πλασάρισμα των Hatari στο Ισραήλ ήταν το καλύτερο την περασμένη δεκαετία για τη νησιωτική χώρα της βόρειας Ευρώπης.

Όπως σας ενημερώσαμε σε άρθρο μας στις 9 Ιανουαρίου ο δημόσιος τηλεοπτικός φορέας της Ισλανδίας, RÚV, ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει στην δημοσίευση των τραγουδιών και των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν στο Söngvakeppnin 2020 στις 18 Ιανουαρίου.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την συμμετοχή της Ισλανδίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020.

πηγή: eurovoix.com

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *