Ιταλία: Η βαθμολογία των υποψήφιων τραγουδιών του Sanremo 2020 μετά την ακρόασή τους από τον τύπο!

Σήμερα, 17 Ιανουαρίου, επιλεγμένα ιταλικά media είχαν την ευκαιρία να ακούσουν για πρώτη φορά τα 24 υποψήφια τραγούδια του Sanremo 2020 και να τα βαθμολογήσουν. Το Eurovision Fun σας μεταφέρει επιλεγμένα σχόλια για τα τραγούδια, αλλά και την βαθμολογία που δίνει για κάθε τραγούδι το All Music Italia, το μεγαλύτερο μουσικό πόρταλ της Ιταλίας.

Τα σχόλια που αναφέρονται παρακάτω είναι όσα γράφονται από τους δημοσιογράφους που άκουσαν τα τραγου΄δια και η βαθμολογία είναι από το All Music Italia:

Achille Lauro – Me ne frego

Το τραγούδι του Achille Laura χαρακτηρίζεται ως χορευτικό και ραδιοφωνικό. Έχει ύφος της μουσικής των 90ς. Ξεκινά με μια κιθάρα μόνο μέχρι που υπάρχει μια δυνατή έκρηξη και ξεκινά το πάρτι! Θα κάνει το Ariston να χορέψει, αναφέρουν οι δημοσιογράφοι στις ανταποκρίσεις τους!

Βαθμολογία: 7+

Alberto Urso – Il sole ad est

Ένα τυπικό τραγούδι του Alberto Urso στην κλασσική φόρμουλα προηγούμενων συμμετοχών στο Sanremo. Η παραγωγή του τραγουδιού χαρακτηρίζεται αρκετά καλή, αλλά η μελωδία δεν σου μένει.

Βαθμολογία: 5

Anastasio – Rosso di Rabbia

Ο Anastasio θεωρείται ένα από τα μεγάλα φαβορί για την νίκη. Το τραγούδι του άρεσε αρκετά στους δημοσιογράφους, όχι όμως τόσο ώστε να θεωρηθεί νικητήριο. Οι στίχοι του τραγουδιού είναι γεμάτο θυμό, ενώ άπτονται και κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων. Το τραγούδι χαρακτηρίζεται ως ένα ροκ κομμάτι της δεκαετίας του 70 και 80.

Βαθμολογία: 7

Bugo e Morgan – Sincero

Ένα κομμάτι αυτοβιογραφικό σε ηλεκτρονικούς ήχους που σε κερδίζει από το πρώτο δευτερόλεπτο. Προσεγμένοι και αλληγορικοί στίχοι. Χαρακτηρίστηκε από τα πιο ειλικρινή κομμάτια του Sanremo 2020.

Βαθμολογία: 7 και μισό

Diodato – Fai Rumore

Ένα τραγούδι που οι δημοσιογράφοι θεωρούν ότι χρειάζεται περισσότερες ακροάσεις για να εκτιμηθεί. Το πίάνο είναι το βασικό όργανο, αν και υπάρχουν και κάποια έγχορδα και πνευστά.

Βαθμολογία: 7 και μισό

Elodie – Andromeda

Οι στίχοι του Mahmood, αλλά και η μουσική του Dardust είναι αναγνωρίσιμοι. Ένα όμορφο τραγούδι για την καλλιτεχνικά ώριμη Elodie, που όμως δεν φαίνεται να είναι αρκετό για να της φέρει την νίκη.

Βαθμολογία: 7

Enrico Nigiotti – Baciami Adesso

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους εδώ έχουμε τον Enrico Nigiotti που τραγουδά Enrico Nigiotti. Έξυπνη ενορχήστρωση και ένα πολύ όμορφο σόλο ηλεκτρικής κιθάρας στη γέφυρα.

Βαθμολογία 7-

Elettra Lamborghini – Musica (e il resto scompare)

Το κομμάτι είναι ένα εξαιρετικά πιασάρικο raggaeton που θα λειτουργήσει στο ραδιόφωνο και όχι λίγο. Ένα κομμάτι βασίζεται στον χαρακτήρα της Elettra και στην ερμηνευτική της ικανότητα

Βαθμολογία: 6

Francesco Gabbani – Viceversa

Ένα τραγούδι που δεν περιμένει ο περισσότερος κόσμος από τον Francesco, αλλά ένα τραγούδι που όπως αναφέρουν οι δημοσιογράφοι μπορεί να αγγίξει τις καρδιές μας και να ενθουσιάσει! Ο τίτλος αντίστροφα παίζει σημαντικό ρόλο και στην εξέλιξη του τραγουδιού. Από τα μεγάλα φαβορί για την νίκη.

Βαθμολογία: 8

Giordana Angi – Come mia madre

Απογοήτευσε μάλλον το τραγούδι της Giordana Angi τους δημοσιογράφους αφού το χαρακτήρισαν ως κατώτερο του ταλέντου της. Η ερμηνεία της μόνο μπορεί να σώσει αυτό το πολύ αναμενόμενο τραγούδι.

Βαθμολογία: 6 και μισό

Michele Zarrillo – Nell’estasi o nel fango

Το τραγούδι ξεκινά με ένα ρυθμικό πιάνο, ενώ και ο στίχος του χαρακτηρίζεται ενδιαφέρον. Στα αρνητικά του η χαλαρή του δομή που ξενίζει αρκετά.

Βαθμολογία: 5 και μισό

Junior Cally – No Grazie

Περισσότερο ροκ παρά ραπ το τραγούδι του Junior Cally. Ένα όνομα που ξένισε αρκετούς όταν ανακοινώθηκε μεταξύ των υποψηφίων, που όμως παρουσιάζει ένα από τα ομορφότερα τραγούδια του φεστιβάλ. Σύμφωνα πάντα με τους δημοσιογράφους.

Βαθμολογία: 7 και μισό

Paolo Jannacci – Voglio parlarti adesso

Ένα τραγούδι αφιερωμένο στην κόρη του που είναι όμως υπέρ του δέοντος κλασσικό και ξεπερασμένο, ακόμα και για το Φεστιβάλ του Sanremo!

Βαθμολογία: 5 και μισό

Irene Grandi – Finalmente Io

Ένα από τα φαβορί για την νίκη στο Sanremo 2020. Ένα τραγούδι γραμμένο επάνω στην Irene Grandi. Οι δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα ροκ τραγούδι που θα ανατινάξει τον Ariston και το ακροατήριο στο σπίτι.

Βαθμολογία: 8-

Le Vibrazioni – Dov’è

Ένα τραγούδι που θυμίζει πολύ τις μπαλάντες του συγκροτήματος από την δεκαετία 70, εντούτοις με ένα έξυπνο τρόπο που μπορεί να σταθεί στο 2020.

Βαθμολογία: 7 και μισό

Rancore – Eden

Άλλος ένα ράπερ που συμμετέχει με ένα τραγούδι πιο mainstream από ότι τον συνηθίσαμε. Την συνθεση και παραγωγή του κομματιού κάνει ο Dardust και θυμίζει αρκετά το περσινό Soldi. Άλλο ένα φαβορί για την νίκη.

Βαθμολογία: 8+

Piero Pelù – Gigante

Ένας από τους γερόλυκους του φετινού φεστιβάλ που συμμετέχει με ένα ροκ κομμάτι. Μια όμορφη μελωδία που όμως θα χαθεί ανάμεσα στα άλλα τραγούδια.

Βαθμολογία: 6 και μισό

Pinguini Tattici Nucleari – Ringo Starr

Ένα πιασάρικο και δυνατό κομμάτι από ένα συγκρότημα που μόνο η συμμετοχή τους αποτελεί έκπληξη. Διασκεδαστικοί στίχοι και δυνατή μελωδία.

Βαθμολογία: 7 και μισό

Levante – Tikibombom

Η βία, η κακοποίηση, ο εκφοβισμός και οι διακρίσεις υποστηρίζονται από μια μελωδία που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, αλλά ενισχύει την ιδέα ότι … είμαστε μόνοι, αλλά μέσα μας έχουμε τη δύναμη να σηκωθούμε και να προχωρήσουμε.

Βαθμολογία: 7 και μισό

Marco Masini – Il Confronto

Ο Masini γιορτάζει τα 30 του χρόνια από την πρώτη φορά που βρέθηκε στην σκηνή του Teatro Ariston και είναι ένα τραγούδι 100% στο στυλ του.

Βαθμολογία: 6 και μισό

Riki – Lo Sappiamo Entrambi

Μια μπαλάντα με έναν πολύ όμορφο στίχο αλλά με μια μελωδία που δεν οδηγεί πουθενά. Το τραγούδι δεν έπεισε τους δημοσιογράφους που ανέμεναν κάτι καλύτερο.

Βαθμολογία: 5 και μισό

Rita Pavone – Niente (Resilienza 74)

Το δυνατό σημείο του τραγουδιού είναι η ερμηνεία της ίδιας της Rita Pavone. Δυστυχώς μελωδικά και στιχουργικά δεν είναι αντάξιο της μεγάλης κυρίας του ιταλικού τραγουδιού.

Βαθμολογία: 5 και μισό

Tosca – Ho amato tutto

Ένα κομψό τραγούδι που όμως είναι αρκετά παλιακό. Το τραγούδι της δεν προσθέτει τίποτα στο φετινό Φεστιβάλ πέρα από την φωνή της εκπληκτικής Tosca.

Βαθμολογία: 5

Raphael Gualazzi – Carioca

Μια συμμετοχή τελείως διαφορετική από αυτήν του 2011 με την οποία κέρδισε την κατηγορία των νέων καλλιτεχνών για τον Raphael Gualazzi. Κοινωνικός στίχος και εδώ και ηλεκτρονικός ήχο με την χρήση πνευστών οργάνων.

Βαθμολογία: 7 και μισό

Την μεγαλύτερη βαθμολογία λοιπόν έλαβε ο Rancore, με τον Francesco Gabbani να ακολουθεί και την Irene Grandi να βρίσκεται στην τρίτη θέση. Φυσικά όλα αυτά ήταν οι κρίσεις λίγων δημοσιογράφων που είχαν την τύχη να ακούσουν πρώτοι τα υποψήφια τραγούδια. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν κάθε χρόνο οι ανταποκρίσεις αυτές δεν απέχουν από την πραγματικότητα και τα τραγούδια πυο εξ αρχής ξεχωρίζουν οι δημοσιογράφοι στην πρώτη ακρόαση είναι και αυτά που ξεχωρίζουν στο Φεστιβάλ.

Τα φώτα στραμμένα στο Σανρέμο

Για περισσότερες πληροφορίες για τους φετινούς διαγωνιζόμενους μπορείτε να ανατρέξετε στο προηγούμενο μας άρθρο.

Για να φρεσκάρετε το σύστημα ψηφοφορίας που θα χρησιμοποιηθεί φέτος στο φεστιβάλ μπορείτε να συμβουλευθείτε τον οδηγό που έχουμε ετοιμάσει για εσάς.

Το 70ο Φεστιβάλ Τραγουδιού του Sanremo, θα πραγματοποιηθεί στο Teatro Ariston της μικρής πόλης της Λιγουρίας, Σαν Ρέμο, από τις 4 έως και τις 8 Φεβρουαρίου 2020.

Παρακάτω δείτε το πρώτο τρέιλερ του φεστιβάλ, που ήδη προβάλλεται στις συχνότητες της RAI:

Πηγή: allmusicitalia.it

3 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *