Λιθουανία: Οι υποψήφιοι του Eurovizijos Atranka 2020!

Η δημόσια τηλεόραση της Λιθουανίας, LRT, έδωσε στην δημοσιότητα τους 36 υποψηφίους του Eurovizijos Atranka 2020. Ο νικητής της διαδικασίας που ολοκληρώνεται στις 15 Φεβρουαρίου θα εκπροσωπήσει την μοναδική βαλτική χώρα, που δεν έχει πετύχει ακόμα νίκη στον διαγωνισμό της Eurovision.

Κάθε Σάββατο από τις 11 Ιανουαρίου και μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, θα παρακολουθήσουμε το Eurovizijos Atranka 2020, τον λιθουανικό εθνικό τελικό για την Eurovision. Από τα 60 τραγούδια που υποβλήθηκαν στην LRT, μια ειδική κριτική επιτροπή επέλεξε τα 36 που θα διαγωνισθούν για την εκπροσώπηση της Λιθουανίας στον διαγωνισμό.

Οι 36 υποψήφιοι στο Eurovizijos Atranka 2020

  1. Abrokenleg „Electric boy“
  2. Aika „Paradas“
  3. Aistay „Dangus man tu“
  4. Aistė Pilvelytė „Everlastingly“
  5. Alen Chicco „Somewhere Out There“
  6. Andy Vaic „Why why why“
  7. Antturi „I gotta do“
  8. „Baltos varnos“ „Namų dvasia“
  9. Bernardas „Dad, don’t be mad at me“
  10. Donata „Made of wax“
  11. Evgenya Redko „What about us“
  12. Gabrielius Vagelis „Tave čia randu“
  13. Germantas Skoris „Chemistry“
  14. „Glossarium“ „Game over“
  15. Indraya „You and I“
  16. Justina Žukauskaitė „Breath in“
  17. Justinas Lapatinskas „High way story“
  18. KaYra „Alligator“
  19. Kristina Jure „My Sound of Silence“
  20. Lukas Bartaška „Where is that change?“
  21. Lukas Norkūnas „Atsiprašyk“
  22. Meandi „DRIP“
  23. Monika Marija „If I leave“
  24. Monique „Make me human“
  25. Nombeko Augustė „Reikia man“
  26. Petunija „Show Ya“
  27. Rokas Povilius „Vilnius calling“
  28. Ruslanas Kirilkinas „Soldiers heart“
  29. Rūta Loop „We came from sun“
  30. Soliaris „Breath“
  31. „The Backs“ „Fully“
  32. „The Roop“ „On fire“
  33. „Twosome“ „Playa“
  34. Viktorija Miškūnaitė „The Ocean“
  35. Vitalijus Špokaitis „Nemušk savęs“
  36. Voldemars Petersons „Wings of freedom“

Ανάμεσα στους υποψηφίους ξεχωρίζει το όνομα της Monika Marija που προσπάθησε και πέρσι, αλλά τελικά κατέλαβε την δεύτερη θέση με το τραγούδι Light On.

Με αλλαγές το Eurovizijos Atranka 2020

Πέρα από την μικρότερη διάρκεια του Eurovizijos Atranka 2020, η λιθουανική δημόσια τηλεόραση έχει πραγματοποιήσει και άλλες αλλαγές στην εθνική της επιλογή για τον διαγωνισμό. Η κριτική επιτροπή δεν θα βρίσκεται σε άλλο στούντιο και ούτε θα κρίνει τα τραγούδια, απλά θα σχολιάζει γενικά. Επίσης δεν θα φαίνονται τα αποτελέσματα της τηλεψηφοφορίας κατά την διάρκεια του σόου παρά μόνο στο τέλος.

Επίσης κάθε καλλιτέχνης μπορούσε να υποβάλει ένα μόνο τραγούδι. Η λιθουανική δημόσια τηλεόραση δεσμεύθηκε για την εξεύρεση οικονομικών πόρων προκειμένου να χρηματοδοτήσει την συμμετοχή της στο Ρότερνταμ.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Eurovizijos Atranka 2020 θα παρουσιάσουν οι Gabrielė Martirosian και Giedrius Masalskis. Μαζί τους όμως θα είναι και η Ieva Zasimauskaitė, που το 2018 εκπροσώπησε την Λιθουανία με το When We’re Old, καταλαμβάνοντας την δωδέκατη θέση. Η Ieva θα είναι η παρουσιάστρια του Green Room.

Στα τρία πρώτα σόου θα δούμε τους 36 υποψηφίους ανά 12 να παρουσιάζουν για πρώτη φορά το τραγούδι τους. Σε κάθε προκριματικό οι έξι με την μεγαλύτερη βαθμολογία θα προκρίνονται στην φάση των ημιτελικών. Στους δύο ημιτελικούς θα διαγωνισθούν από εννιά συμμετέχοντες με τους τέσσερις πρώτους στην βαθμολογία να προκρίνονται στον τελικό της 15ης Φεβρουαρίου. Οι οχτώ φιναλίστ θα διεκδικήσουν την ψήφο του κοινού και της κριτικής επιτροπής με αυτόν που θα συγκεντρώσει την μεγαλύτερη βαθμολογία να κερδίζει το εισιτήριο για το Ρότερνταμ!

Φέτος, στο Τελ Αβίβ την Λιθουανία εκπροσώπησε ο Jurijus με το Run With The Lions, κατακτώντας την 11η θέση στον δεύτερο ημιτελικό, χάνοντας στον νήμα την πρόκριση.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *