Ουκρανία: Στις 10 Ιανουαρίου η ανακοίνωση των συμμετεχόντων στο Vidbir 2020!

Σε λίγες ημέρες θα γνωρίζουμε τους 16 καλλιτέχνες που θα διαγωνισθούν στον ουκρανικό εθνικό τελικό για την Eurovision, Vidbir 2020! Συγκεκριμένα στις 10 Ιανουαρίου, η δημόσια τηλεόραση της Ουκρανίας UA:PBC, αλλά και η ιδιωτική τηλεόραση STB που διοργανώνει το Vidbir, θα ανακοινώσουν τους υποψηφίους του Vidbir 2020.

16 καλλιτέχνες θα διαγωνισθούν στους δύο ημιτελικούς, που θα πραγματοποιηθούν στις 8 και 15 Φεβρουαρίου. Ο τελικός του Vidbir 2020 θα λάβει χώρα στις 22 Φεβρουαρίου, με τον νικητή να καθορίζεται από τις ψήφους του κοινού και της κριτικής επιτροπής.

Πέρα όμως από τους υποψηφίους του Vidbir μένει να ανακοινωθεί και το τρίτο μέλος της κριτικής επιτροπής. ήδη γνωρίζουμε τα δύο μέλη, που είναι η Tina Karol και ο Andrey Danilko (Verka Serduchka). Παρουσιαστής για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά θα είναι ο Sergey Pritula.

Οι κανονισμοί του Vidbir φέτος άλλαξαν, προκειμένου να μην έχουμε τα δράματα της περσινής χρονιάς. Οι υποψήφιοι που λαμβάνουν μέρος, πρέπει να μην έχουν εμφανισθεί στην Ρωσία μετά την έναρξη του πολέμου στην Κριμαία το 2014 και να μην έχουν προγραμματισμένες εμφανίσεις στο μέλλον. Επιπροσθέτως, δεν πρέπει να έχουν μεταβεί στην Κριμαία τα τελευταία πέντε χρόνια (μετά δηλαδή την de facto προσάρτηση της στην Ρωσία), χωρίς να έχουν λάβει την απαραίτητη έγκριση από τις ουκρανικές αρχές.

Το 2019, τον εθνικό τελικό της χώρας κέρδισε η Maruv και το τραγούδι Siren Song και επρόκειτο να ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ. Εντούτοις, η συμμετοχή της παρέβαινε τους κανόνες του καναλιού, που έφεραν τις δύο πλευρές σε ασυμφωνία, και εν τέλει την αποχώρηση της Ουκρανίας από τον διαγωνισμό, ελάχιστες μέρες μετά την διεξαγωγή του εθνικού τελικού.

Πηγή: Eurovoix

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *