Ρουμανία: Απευθείας επιλογή για τον καλλιτέχνη και εθνικός τελικός για το τραγούδι!

Η Ρουμανία μαζί με τον Άγιο Μαρίνο ήταν οι μοναδικές χώρες που δεν είχαν αποκαλύψει μέχρι σήμερα οτιδήποτε για την επιλογή της συμμετοχής τους. Πριν λίγο η δημόσια τηλεόραση της χώρας, TVR, αποκάλυψε ότι για το 2020 θα χρησιμοποιήσει μια νέα μέθοδο για την επιλογή του καλλιτέχνη, αλλά και του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσουν την χώρα στο Ρότερνταμ.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της TVR για την Eurovision, για τον φετινό διαγωνισμό αρχικά θα επιλεγεί ο καλλιτέχνης με εσωτερική επιλογή και στην συνέχεια σε έναν τηλεοπτικό εθνικό τελικό που θα πραγματοποιηθεί στη 1 Μαρτίου, κοινό αλλά και μία επιτροπή θα ψηφίσουν μεταξύ πέντε υποψηφίων τραγουδιών την συμμετοχή της χώρας στην Eurovision 2020.

Η TVR για πρώτη φορά εγκαινιάζει μία νέα προσέγγιση στην Eurovision Song Contest 2020 (ESC 2020) για την συμμετοχή της Ρουμανίας, μια προσέγγιση που έχει χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια με επιτυχία, σε πολλές άλλες χώρες με εντυπωσιακά στατιστικά και παράδοση σε αυτόν τον διεθνή μουσικό διαγωνισμό.

Μετά από μια ανάλυση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της μουσικής αγοράς στη Ρουμανία, των διαφορετικών τρόπων επιλογής, φέτος, σε άλλους δημόσιους τηλεοπτικούς σταθμούς στην Ευρώπη, όπως στην Ισπανία, την Ελλάδα, τη Ρωσία, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, τη Μεγάλη Βρετανία ή τη Γαλλία, αλλά και μετά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της Ρουμανίας τα τελευταία δύο χρόνια στο διαγωνισμό της Eurovision, η ρουμανική τηλεόραση αποφάσισε μια νέα προσέγγιση Την επιλογή του ερμηνευτή και, στη συνέχεια, τα τραγούδια που θα μπουν στον Εθνικό Τελικό την 1η Μαρτίου 2020.

Η επιλογή εστιάζεται, σε μια πρώτη φάση, στον εντοπισμό της πιο αντιπροσωπευτικής φωνής που αξιολογείται από μια εξειδικευμένη επιτροπή βάσει κριτηρίων όπως φωνητικές ικανότητες, ερμηνεία, μουσική ενσυναίσθηση, εκφραστικότητα και ούτω καθεξής.

Μετά την επιλογή του ερμηνευτή, πέντε τραγούδια καλύτερα θα φτάσουν στον Εθνικό Τελικό.

Η επιλογή των πέντε τραγουδιών θα πραγματοποιηθεί από μια εξειδικευμένη επιτροπή, τα μέλη της οποίας θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα πεδίων και ειδικοτήτων (συνθέτες, εγχειρίδια, μουσικολόγοι, παραγωγοί ραδιοφωνικών ή / και τηλεοπτικών προγραμμάτων, ραδιοφωνικοί ή / και μουσικοί διευθυντές τηλεόραση), λαμβάνοντας υπόψη τις ακόλουθες παραμέτρους: μουσική μορφή του κομματιού, ορχηστρική διάταξη, πρωτοτυπία, στυλιστική πολυμορφία και μήνυμα.

Την 1η Μαρτίου, ο Εθνικός Τελικός θα φέρει το κοινό σε πρώτο πλάνο, ως τον κύριο παράγοντα λήψης αποφάσεων στην επιλογή του κομματιού και τη δημιουργική προσέγγιση της καλλιτεχνικής στιγμής που θα αντιπροσωπεύει τη Ρουμανία στο Ρότερνταμ.

Ο Εθνικός Τελικός θα είναι μια μεγάλη εκδήλωση στην οποία η Εθνική Επιτροπή και το κοινό, σε ίσο ποσοστό 50%, θα ψηφίσουν για να επιλεγεί το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ρουμανία στην Eurovision 2020. Σε περίπτωση ισoβαθμίας, το κοινό είναι αυτό που έχει τον τελευταίο λόγο, με τις ψήφους του να είναι οι αποφασιστικές.

Μέσα από την νέα προσέγγιση που επιλέχθηκε για αυτή την έκδοση, η Ρουμανία ευθυγραμμίζεται με τις χώρες που έχουν χρησιμοποιήσει και χρησιμοποιούν παρόμοιο μηχανισμό, με αξιοσημείωτα αποτελέσματα συχνά. Οι στατιστικές δείχνουν ότι τα τελευταία 15 χρόνια, σχεδόν σε κάθε έκδοση αυτού του διαγωνισμού υπήρχε στην πρώτη τριάδα τουλάχιστον ένα τραγούδι που επιλέχθηκε με την παραπάνω μέθοδο.

TVR, για την επιλογή της συμμετοχής της Ρουμανίας στην Eurovision 2020.

Ο εθνικός τελικός αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην πόλη Μπουζάου, σύμφωνα με όσα ανέφερε πρόσφατα ο δήμαρχος της πόλης, Constantin Toma, με έναν προυπολογισμό που θα κυμανθεί μεταξύ των 150-200 χιλιάδων Ευρώ.

Το 2019 μετά από έναν επεισοδιακό εθνικό τελικό, όπου νικήτρια ήταν η Ester Peony, η Ρουμανία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό, αφού το On a Sunday κατέλαβε την 13η θέση στον δεύτερο ημιτελικό.

11 ΣΧΟΛΙΑ
  1. John T.
    John T. says:

    Ελπίζω να πάει η Laura Bretan! Γιάννη τελικά την Δευτέρα η την Τρίτη θα έχουμε την επίσημη ανακοίνωση για την Στεφανία ; Γιατί έχω μπερδευτεί!

    Απάντηση
          • Otis
            Otis says:

            Αγαπητε εγω εδω μπαινω και τα διαβαζω. δε ξερω αν εχετε αλλου κατι αλλο. το countdown ομως δεν εχει ειπωθει σε κανα αρθρο.. δεν εχω δει καπου να το γραφετε σε αρθρο σας απο δω!!!

          • Giannis Argyriou
            Giannis Argyriou says:

            Αρα δικο σας θέμα,όχι δικό μας. Εχουμε κ τα social media μας που όπως ολα τα ενημερωτικα σαιτ χρησιμοποιουμε κ εκεινα. Σας λυθηκε παντως η απορία οποτε ολα οκ.

      • John T.
        John T. says:

        Χαχα ναιιι! Σταθήκαμε λίγο άτυχοι στον ημιτελικό πιστεύεις Γιάννη; Εγώ πιστεύω ότι αν είναι το τραγούδι μας τόσο δυνατό δεν νομίζω να υπάρξει θέμα πρόκρισης!(το εύχομαι!) Εσύ που ξέρεις το τραγούδι και την ιδέα για το στήσιμο επί σκηνής πιστεύεις ότι θα μας επηρεάσει η απουσία της Κύπρου κ της Ολλανδίας ή θα υπάρξει ανταπόκριση από τις υπόλοιπες χώρες .

        Απάντηση
        • Miltos
          Miltos says:

          Νομίζω ότι ανταπόκριση θα υπάρξει, δε πιστεύω ότι η απουσία των 2 χωρών θα μας επηρεάσει! Βέβαια ο Γιάννης μπορεί να μας πει διότι γνωρίζει καλύτερα και το τραγούδι και την ιδέα για την σκηνική παρουσία!

          Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *