Ρουμανία: Στο Μπουζάου ο εθνικός τελικός στη 1 Μαρτίου!

Η Ρουμανία ήταν η μοναδική χώρα που μέχρι σήμερα δεν είχε αποκαλύψει τα σχέδια της σχετικά με τον τρόπο επιλογής της συμμετοχής της στην Eurovision 2020. Ο δήμαρχος όμως της πόλης Μπουζάου, Constantin Toma, σε δήλωση του στο Facebook ανέφερε ότι η πόλη του θα φιλοξενήσει τον ρουμανικό εθνικό τελικό την 1η Μαρτίου.

Με έναν προυπολογισμό που θα κυμανθεί μεταξύ των 150-200 χιλιάδων Ευρώ και θα εγκριθεί μέσα στον Ιανουάριο, ο δήμαρχος του Μπουζάου ελπίζει ότι θα τονώσει τουριστικά την πόλη του, φιλοξενώντας τον ρουμανικό εθνικό τελικό για την Eurovision.

Για μία ακόμη χρονιά η δημόσια τηλεόραση της Ρουμανίας θέλει να εμπλέξει περιφερειακές πόλεις στην διοργάνωση του εθνικού τελικού, μοιράζοντας έτσι τα έξοδα που απαιτούνται για τον σκοπό αυτό.

Μιλάμε για τη συνέχιση των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Είναι πολύ πιθανό, 99 τοις εκατό, ο τελικός της Ρουμανίας για την Eurovision, που θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου, να λάβει χώρα στο Μπουζάου. Έτσι το Μπουζάου θα μπει στον πολιτιστικό χάρτη της Ρουμανίας, αλλά και στον πολιτιστικό χάρτη της Ευρώπης.

Constantin Toma, δήμαρχος Μπουζάου.

Αυτό εφόσον φυσικά επιβεβαιωθεί και από την δημόσια τηλεόραση της χώρας, βάζει τέλος στις φήμες που ήθελαν η Ρουμανία να επιλέγει για πρώτη φορά στην ιστορία της, την συμμετοχή της στον διαγωνισμό μέσω απευθείας ανάθεση.

Μετά από έναν επεισοδιακό εθνικό τελικό, όπου νικήτρια ήταν η Ester Peony, η Ρουμανία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό, αφού το On a Sunday κατέλαβε την 13η θέση στον δεύτερο ημιτελικό.

Πηγή: news.ro
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *