EBU: Νέος Executive Supervisor ο Martin Österdahl

Αλλαγή φρουράς και επίσημα στην EBU με τον Σουηδό Martin Österdahl να είναι ο διάδοχος του Jon Ola Sand, αρχής γενομένης μετά τον διαγωνισμό του Ρότερνταμ. Έχοντας εμπειρία για περισσότερες από δύο δεκαετίες ο Executive Producer της Eurovision του 2013 και του 2016 θεωρήθηκε ο πιο κατάλληλος για να διαδεχθεί τον επί μια δεκαετία Εκτελεστικό Επόπτη του διαγωνισμού, Jon Ola Sand.

Η απόφαση

Η απόφαση ελήφθη από κοινού από τον διευθυντή της EBU Jean Philip De Tender και τον επικεφαλής του Reference Group, του διοικητικού συμβουλίου του διαγωνισμού, τον Γερμανό Frank Dieter Freiling. Σε δηλώσεις του ο Jean Philip De Tender ανέφερε χαρακτηριστικά:

Ο Martin είναι ο τέλειος υποψήφιος για να συνεχίσει και να αξιοποιήσει την εξαιρετική δουλειά του Jon Ola Sand κατά την τελευταία δεκαετία. Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision μετατράπηκε υπό την καθοδήγηση του Jon Ola, δημιουργώντας νέα πρότυπα στην παγκόσμια τηλεοπτική παραγωγή. Ο Martin είναι ένα εξαιρετικά δημιουργικός και ταλαντούχος άνθρωπος που έχει ανεκτίμητη εμπειρία από το έργο του ως Executive Producer δύο εξαιρετικών Διαγωνισμών και πολυάριθμων άλλων επιτυχημένων ψυχαγωγικών προγραμμάτων. Είναι ένας εξαιρετικός ηγέτης, χαρακτηριστικό ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς στην προσπάθειά μας να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο το μεγαλύτερο τηλεοπτικό σόου του πλανήτη.

Ο διάδοχος

Ο Martin θα αρχίσει να εργάζεται πάνω στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από τα τέλη Απριλίου του 2020 και θα αναλάβει τον ρόλο του Executive Supervisor αμέσως μετά τον μεγάλο τελικό στις 16 Μαΐου. Επίσης, θα αναλάβει την επίβλεψη και της Junior Eurovision που “ενηλικιώνεται” τον Νοέμβριο με την 18η έκδοση του διαγωνισμού.

ο Martin Österdahl, νέος Executive Supervisor της EBU

Ο νέος Executive Supervisor σε δηλώσεις του σχετικά με την ανάληψη των καθηκόντων του ανέφερε:

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είναι το μεγαλύτερο τηλεοπτικό σόου ζωντανής μουσικής στον κόσμο. Η ικανότητά του να ψυχαγωγεί και να ενώνει τους ανθρώπους σε ολόκληρη την Ευρώπη  είναι μοναδική και κάτι που δεν πρέπει ποτέ να θεωρείται δεδομένο. Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που μου δίνεται η ευκαιρία να δουλέψουμε για τη συνεχή εξέλιξη και δημοτικότητα του στο μέλλον. Ανυπομονώ να έρθω στην ομάδα στη Γενεύη τον Μάιο!

Η καριέρα και οι προκάτοχοι

Ο Martin Österdahl υπήρξε διευθυντής προγράμματος του SVT την εξαετία 2008-2014. Ενώ, εξαετής (2013-2018) υπήρξε και η θητεία του ως μέλος του Reference Group της EBU. Αξιοσημείωτο είναι πως η ανάληψη της θέσης του Executive Supervisor από τον Österdahl συνεχίζει τη σκανδιναβική παράδοση του συγκεκριμένου αξιώματος από το 2004 και μετά, όντας ο 3ος Σκανδιναβός στη σειρά που αναλαμβάνει τη θέση αυτή. Ο προκάτοχός του Jon Ola Sand ήταν Νορβηγός, ενώ πριν τον Sand τη θέση κατείχε ο επίσης Σουηδός Svante Stockselius.

Η κληρονομιά που αφήνει ο Jon Ola Sand στον αγαπημένο μας διαγωνισμό είναι μεγάλη. Στα χέρια του το φαινόμενο Eurovision γιγαντώθηκε στα πέρατα της υφηλίου, ως την Αυστραλία και τις ΗΠΑ. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως η δεκαετία του 2010 υπήρξε η χρυσή δεκαετία του διαγωνισμού με το καλλιτεχνικό προϊόν να αναβαθμίζεται σημαντικά. Μένει να φανεί κατά πόσον ο διάδοχός του θα φανεί άξιος συνεχιστής του έργου του και θα “γιγαντώσει” ακόμα περισσότερο τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

πηγή: eurovision.tv

 

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Giannis Argyriou
    Giannis Argyriou says:

    Απογοήτευση…Μετά από τόσα χρόνια βορειο ευρωπαίων ήλπιζα για μια αλλαγή, που θα έφερνε αλλαγη και στις ιδέες, αλλά δυστυχώς θα έχουμε πάλι Σουηδο…

    Απάντηση
    • gogos
      gogos says:

      Για να “εκμεταλλευτώ” και το όνομά σου εδώ κολλάει η φράση.. “τι χες Γιάννη,τι χα πάντα…”
      Προφανώς μια απ’ τα ίδια. Ειδικά τώρα που οι Σουηδοί “πέρασαν” και τον Ατλαντικό θα κάνουν χρυσές δουλειες. Ας μην κακοφαίνεται σε μερικούς όσοι λένε ότι έχουν το πάνω χέρι στον διαγωνισμό. Καλώς ή κακώς ισχύει (και απ’ ότι φαίνεται θα ισχύει για πολύ καιρό)…

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *