Eurovision 2020: Και επίσημα το Eurovillage στην οδό Binnenrotte

Νωρίτερα το απόγευμα, ο δημοτικός σύμβουλος της πόλης του Ρόττερνταμ, Kasmi Said, ανακοίνωσε πως η οδός Binnenrotte θα αποτελέσει τον χώρο φιλοξενείας του Eurovillage για την επερχόμενη διοργάνωση του τραγουδιού της Eurovision.

Η δημιουργία ενός “χωριού”, τουλάχιστον 1000 τετραγωνικών μέτρων, αποτέλεσε βασική προϋπόθεση των ραδιοτηλεοπτικών φορέων. Η Binnenrotte αμέσως θεωρήθηκε η μεγαλύτερη υποψήφια, τόσο λόγω του χώρου που υπάρχει, όσο και της βολικής τοποθεσίας, της κοντινής βιομηχανίας τροφοδοσίας, των δημόσιων συγκοινωνιών και των επιλογών για σωστή διασφάλιση του χώρου.

Το Eurovillage θα λάβει χώρα από τις 9 Μαΐου μέχρι και τις 16 Μαΐου, την ημέρα του Μεγάλου Τελικού, ενώ το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αργότερα.

Η οδός Binnenrotte

Η οδός Binnenrotte, συνολικού μήκους 270 μέτρων, βρίσκεται στο κεντρικό Ρόττερνταμ. Τον 19ο αιώνα, η Binnenrotte χρησιμοποιήθηκε για τις κατασκευές των γραμμών τρένων που συνέδεαν την πόλη του Ρόττερνταμ με την Ντόρντρεχτ.

Η δημιουργία του υπόγειου τούνελ την δεκαετία του 1990, οδήγησε στην κατεδάφιση των γραμμών, αφήνοντας έτσι την οδό Binnenrotte έναν μεγάλο ανοιχτό χώρο, που χρησιμοποιείται εβδομαδιαίως ως αγορά.

Η οδός Binnenrotte φιλοξενεί εμβληματικά κτήρια της αρχιτεκτονικής, μεταξύ των οποίων και την Κεντρική Βιβλιοθήκη και το κτήριο Markthal.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την διοργάνωση του 65ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στο Ρόττερνταμ τον ερχόμενο Μάιο.
Πηγή: rijnmond.nl
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *